Отговори
# 465
Уиш, а ти какво предлагаш да направи ако започне да и посяга по сериозно. Да стои, да гледа и да се опитва с любов и разбиране да го спре.
Естествено че ще се защити. Предупредила е бащата, предупредила е и самото дете. Сега е лесно защото е по малък, но то расте Ако на вас някой  12-13годишен ви посегне ще си траете ли само защото е дете.
Пак повтарям единственият вариант и е да се махне
Ън,е права. Има голямо значение че сте заедно. Ако те няма теб бащата ще трябва да си поеме задълженията.

# 466
Аз предлагам да си събере багажчето и дим да я няма.

# 467
И аз се чудя защо стои в това блато?
Колко пък пари да е наляла в тоя бизнес?
Колкото и да е вложила,ако мъжът не е тотален боклук,а наистина е типа "лудия учен",тогава не би трябвало да има проблем,бизнеса да си остане,а двамата да спрат да спят в едно легло?

п.п.Ама много е вярна приказката да не си вадиш оная работа,там дето си вадиш хляба.Ей на,сега проблеми как да поделиш пустия комат.

# 468
 Joy Joy Joy
Не усещате ли, че тази тема започна да става психотрилър.
Тя ще се защитава, ако детето почне редовно да я бие. Особено като порасне още малко hahaha
Като на филм: героинята е притисната в ъгъла и ще се бие на живот и смърт Mr. Green Предупредила ги.

Обаче иска да ражда дете.

Стига вече.... Joy

# 469
Всичко е на мое име, дами. Не ме мислете. Отиде ли си половинката ще се върне в положението, в което беше преди мен, с усложнение даже, защото ще му се наложи да е на квартира и да гледа малкия сам.

И понеже сега ще почне другата песен, как съм намерила баламурник да ми работи и т.н., не се хабете. Какво, що, и двамата имаме причини да сме още заедно. Когато майка му ми изхвърли багажа можеше да си остане там, да го обслужва маминка, да му гледа детето, а той да си ергенува. Не ме е последвал за без нищо, и определено не е било само заради парите. И двамата тръгнахме с идея за нещо хубаво, не се получава, почвам да взимам мерки.

# 470
Няма дете, което в тази възраст да използва думи и изрази, неизползвани от семейството му - баща, майка, /баба, дядо, ако живеят с тях/..  Детето се държи както са го научили големите човеци. Няма и как родител да се възмути и да "види" проблем в повтарянето на онова, което е показал.

# 471
След като мъжът ти не вярва в ползата от психолозите как предлага да се действа с детето? Какво ще помогне според него? Очевидно е, че вие не се справяте?
Има значение защо стоиш, защото иначе нямаше да я има темата. По въпроса за майката се написа достатъчно и всички са единодушни, че не можеш да й въздействаш.
Ако много държиш да опиташ събери им багажа и виж какво ще стане. Ще се трогне ли жената, че вече няма кой да й гледа детето? Кажи на мъжа ти, че не издържаш повече така и настояваш или да се вземат сериозни мерки за поведението на сина му или искаш да се разделите за известно време до поотихне напрежението. Да видим в тази ситуация ще се трогне ли.

# 472
Ако беше психотрилър, поне някой лев щеше да се изкара, а то са само ядове Simple Smile

Който трябва да знае какво съм направила като ме ритна, бащата, знае. Какво, та какво... Има си протоколи за такива случаи - предотвратява се следващ удар, изолира се да се успокои, като се махат от помещението предмети, с които да се самонарани и се наблюдава да не почне следваща криза.

Временни решения няма да ни помогнат, Алина. Като се върнат какво, нали пак ще е същото ако не са взели мерки? Междувременно всичко работно се забатачва и т.н. Нашият случай си плаче за крайно решение, не за отлагане.

# 473
  • Пловдив
Ама не се занимаваш с правилния човек. С бащата трябва да се разправяш. На първо място с него имаш проблем.

# 474
И понеже сега ще почне другата песен, как съм намерила баламурник да ми работи и т.н., не се хабете. Какво, що, и двамата имаме причини да сме още заедно.
Кой каквото и да ти говори, става дума за пари. Надали припадате от взаимна любов, имайки предвид любящата среда в семейството “ти”.

# 475
Само с пари не се живее, хора Simple Smile

Аз с възрастните не поддържам контакт, половинката също. Откакто малкият го няма нещата са спокойни, живеем си съвсем нормално. Детето също е щастливо като се обажда на баща си, така че дано да им уврат малко кратуните и на двамата, че иначе ще се наложи да разчиствам авгиевите обори...

# 476
Ами защо отлагате - бащата нали е всеки ден с детето, имала си досега хиляди възможности като си такава майсторка и познаваш протоколите кое как се прави, да му покажеш и настояваш да си поеме ролята в ежедневието, да прекарва време с детето, да общува, да му помага с уроците, да го води на риба, да налага ред и дисциплина когато се държи лошо - като те рита, примерно.
Това защо не го направихте досега?

# 477
Ако беше психотрилър, поне някой лев щеше да се изкара, а то са само ядове Simple Smile

Който трябва да знае какво съм направила като ме ритна, бащата, знае. Какво, та какво... Има си протоколи за такива случаи - предотвратява се следващ удар, изолира се да се успокои, като се махат от помещението предмети, с които да се самонарани и се наблюдава да не почне следваща криза.

Временни решения няма да ни помогнат, Алина. Като се върнат какво, нали пак ще е същото ако не са взели мерки? Междувременно всичко работно се забатачва и т.н. Нашият случай си плаче за крайно решение, не за отлагане.

Имах предвид временно да се разделите с цел на бащата да му увре главата, че не може повече така и или да притисне бившата или да се заеме сериозно с възпитанието на детето си.

# 478
Той проблема на авторката явно се е разрешил - майката си е взела детето и е настъпила пълна идилия.

Язък за тая излагация дето я спретна тука.

# 479
Най- лошото е, че на никого нищо няма да му уври.
Случаят наистина е за социалните, авторката се е нагърбила с непосилна задача, и то безвъзмездно.
И социалните ще си измият ръцете и ще се почне "работа" с насочване по разни формулировки за повишаване на родителския капацитет на таткото, голям праз. Докато авторкаата е на линия, тя го отнася и няма сила на земята да промени това.
Ето, и във форума е обвинявана като неадаптивна, непригодна, а тя реално няма полезен ход.
Авторке, написа, че той е зависимият. Що не му покажеш вратата , заедно с производното му. Не мога да си представя, че се подлагаш на всичкото това доброволно.

Общи условия

Активация на акаунт