Отговори
# 570
Въобще някой в темата изказа ли се от личен опит с такъв проблем или всички консултанти са тук само за набиване на канчето?
Както винаги, да. Наистина са безсмислени темите без хора със същия проблем. Да кажат как са го решили и дали са доволни от избора си.

# 571
Даскалке,грешката ти е,че не съумяваш да впрегнеш мъжа си,и да го поставиш на мястото му.
Поела си ангажимента да възпитаваш лично(което е похвално),но пътя към ада,както знаем,е постлан с добри намерения.
Трябвало е да натискаш бащата да изпълнява бащинската си функция,а не да се скатава и ти да си лошата в очите на детето

# 572
Daskalke, а как се държи детето като е при майка си? Тя казва ли нещо по въпроса? Има ли там различно поведение? При вас как се държи стана ясно, но ми е интересно как е с майка му.

# 573
Daskalke, а как се държи детето като е при майка си? Тя казва ли нещо по въпроса? Има ли там различно поведение? При вас как се държи стана ясно, но ми е интересно как е с майка му.
Точно същото щях да питам и аз. Макар че колко ще е достоверна информацията от майката не се знае.

# 574
  • Варна
Добре, ето един начин да получиш една идея повече яснота, авторке. Спомена, че детето е при майка си за лятото, че е казала, че повече няма да го връща, но че документи от училището не са уредени и взети. А вие всички си мълчите подмолно, носите се по течението и чакате да видите какво ще стане. Ясно е какво ще стане, август мама ще ви цъфне на вратата без предупреждение и ще ви стовари сина, отново бягайки от разговор. И топката пак е у вас.

Изпревари събитията. Ти или мъжа ти, там вече си знаете вие кой от двамата, да се обади на майката СЕГА и да я помоли примерно за точен адрес, на който да изпратите вещите и документите на сина й. Защото, нали, казала е, че няма да го връща повече, а все пак тя трябва да го запише на училище там, пък и дрехи ще му трябват и т.н.

После стой и гледай. Веднага ще стане ясно каква й е идеята.

Не е решение на ситуацията, но поне ще си наясно и ще имаш около месец и нещо да решиш какво да правиш, преди тя да го доведе. А аз съм сигурна, че тя ще го доведе.

# 575
Даскалке, никой не очаква от мъжа ти да дондурка детето СИ, докато е живо, но той има толкова голяма отговорност, колкото и майката. Казваш, че на мъжа ти не му се занимава да ходи по психолози, че не вярва на тези неща. А защо тогава прехвърляш цялата “тежест” на майката. Детото се чувства нещастно без нея, няма и как другояче да е, но защо изхвърляш баща му от картинката? Отговорностите там трябва да са поделени. Затова аз лично не оставам с впечатление, че всъщност не че толкова си се загрижила за детето, а искаш майка му да го вземе при себе си, само с целта ти да си живееш “спокойно”. Но не мериш с еднакъв аршин. И за твое съжаление, поне до 18г родителите носят правна отговорност за децата си, и им остават такива цял живот, искаш или не.

# 576
По принцип при нея като е е щастлив, но там живее съвсем друг живот. Там си ляга когато иска, яде когато и ако иска, играе на електронни игри с часове без прекъсване и прочее. С нея е ваканциите, нямат ежедневните сблъсъци, свързани с училището - как се е справил в час, как се е държал... При нея е, по пловдивски, айляк, потенциалните точки на конфликт са по-малко. Отваря се и там, пак прави сцени, но не с такава честота като тук. И на море ходи с нея... Изобщо, времето прекарано там е съвсем друго. Неслучайно казвам, че детето трябва да е с нея повече. Ако изкара една пълна учебна година с него, с всичко, което това предполага, ще запее съвсем друга песен.

Той, разбира се, като всяко дете, разказва тук какво се случва там и обратното. В началото пастрокът се беше изказвал, че съм била много строга и не знам каква си, но тогава го виждаше само на морето и два пъти за по две седмици. Като остана за едно лято се обърна и застана на моя страна, каза, че много съм си била права даже, какво било това поведение и т.н. Представа си нямат и майката, и пастрокът, за какво иде реч в пълния му колорит, докато не поживее при тях няма как да е иначе. Той, човекът, нищо, че е лежал, в пъти е по-адекватен от майката.

Highspeed, според мен още не си е подала документите за pre-settled и затова се прави на луда. Актът за раждане и паспортът на малкия бяха тук, сега ги поиска. Изглежда ще кандидатства сега, за нея плюс детето, и ще чака развитие. Това ми е рационалното обяснение. Преди да се знае какъв ще й е статутът е безпредметно да се говори, но много скоро ще го уточня това.

# 577
Купете си два билета за Лондон. Разгледайте Окото, Бъкингам, Псрламента, Биг Бен, Таур-а, Гринуич и каквото ви е интересно. Прекарайте няколко дни / няколко часа на ден с детето. Покажете му, че ви липсва, че е обичано и чакано, че каквото и да стане го подкрепяте. И междувременно седнете и говорете с майката очи в очи като възрастни. Как го вижда това бъдеще, което е след няма и два месеца, какви СС плановете, следващите стъпки и прочие. Сега е момента, а може и късно да е...

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 09:55 от G&B

# 578
Николета, шокираш ме. Какво значи прехвърлям цялата отговорност на майката, че тя си е нейна по презумпция точно колкото на бащата. Изумявате ме, хора, как скачате в нейна защита Simple Smile

# 579
Аз не скачам в нейна защита, но не разбирам защо очакваш от нея да поеме пълна отговорност за детето, щом и мъжът ти е трябва да имя такава, поне на 50%? Няма как да го изключиш него от картинката и вие да си заживеете щастливо без детето.

# 580
G&B, по принцип това наистина си е работа на родителите, те трябва да си решат. И понеже зачитам това им право до момента с търпение и разбиране заради обстоятелствата, никой не се и напъва да ги регламентира нещата. Затова ще се наложи да ги сваля малко от въртележката. Първо ще видя какво ще направи майката, и спрямо това ще се оправям вече тук с половинката

# 581
  • Варна
Нищо де. То не пречи да зачекнете темата. Тя ще, не ще, трябва да даде някакво обяснение какво мисли да прави. Колкото по-рано ви стане ясно, толкова повече време ще имате с мъжа ти да вземете решение.

# 582
Николета, той Е поел отговорност, макар, че основният товар фактически е върху мен. Къде е детето? С баща си, от три години насам. Колко още отговорност да поеме? Ако ще си играем 50/50 какво трябва да искаме, според теб, сега тя да го гледа 3 години без прекъсване ли?🤣🤣🤣

# 583
Да, отговорност колкото и на бащата. Ама ти си мислила, че с вас ще е ваканциите и на морето, което се ядва. А то станало обратното. Имаш проблема на всеки родител с поделени отговорности, единия отнася училище, болести, негативи. Другия игри, ваканции, купон. Само че не си родител и съответно ти е криво. С право. Защото мъжът ти трябва да дава тон;)

# 584
Хора, ако детето се чувстваше добре и се беше адаптирало, изобщо нямаше и да се повдига този въпрос за местожителство и прочее. Само че случаят е друг, нещата се влошават, така че няма как да се продължава по този начин. Никой от нас не може да избие от главата на детето нуждата да е с майка си, да го държим тук насила, при положение, че душата му е другаде, си е направо чист садизъм, да ви кажа.

Общи условия

Активация на акаунт