Отговори
# 630
Имам си подобен агресор в къщи. Ама социалните го наплашиха и се кротна. Биеше всички наред, ама по-големи ученици от него като го натупаха групово няколко пъти миряса - видя че колкото и да е силен и  безстаршен, винаги може да се намерят няколко разбойника да го приземят и буквално и преносно. Един път до спешното стигна след подобен епизод с батковци.
Така че и тоя бандит рано или късно ще си намери майстора - ясно е, че заслужава бой, ама с тия закони забраняващи възпитанието с шамари, отделно и не му е майка по-добре да не си цапа ръцете даскалката и да не си навлича проблеми. Току виж и социалните му намерили приемно семейство и мъжът и няма да и го прости никога. Аз лично бих се изнесла от там скоростно - друго спасение не виждам. Майката и бащата явно са достатъчно нагли и ще я използват и въртят на пръст даскалката докато тя им се предоставя. На мен тоя мъж ми изглежда интересчия - ползва си я да му финансира бизнеса и да му гледа детето и е пределно наясно колко много тя влага, но явно така му удобно и не предприема нищо - ще ползва докато може. Същевременно ще се прави на добрия татко да го обича детето - имам си същия Гявол в къщи и аз го отнасям. Може и да не съм права, но с такива впечатления оставам.

# 631
Не, Таис, изобщо не се вменява на авторката, че трябва да обича детето. Само ѝ се напомня, че ако не е способна да обича едно дете, не е добра идея да се навира да му се прави на майка, защото така само вреди повече.
Оф,айде стига глупости..
Много жени отгглеждат заварени деца и не ги обикват никога.
Не живеем е перфектен свят,това е положението
Дай сега щото не може да обикне  детето,да не обича и мъжа и да се откаже от всякаква грижа за отрочето му..

Аз трудно бих обикнала чуждо дете,а пък такова с проблемно поведение,хептен.

# 632
Прави сте, не се е бутала да му е майка, а е играла ролята на съпричастна съпруга пред съпружието, имитирайки загриженост. Да ме извини Reap, че перефразирам нещо, което тя в дългия си пост е формулирала безкрайно по-добрео от мен.

# 633
Тя едва ли си прави илюзии за капацитета на бащата. Но освен гените - които за 10 години едва ли са преживели качествен скок, - същите остават и средата, семейството - бабата, дядото, по-голямото дете от неговия първи брак, и т.н. Няма да е толкова по-различно, колкото тя си мисли сега.

# 634
reap7 -
Давай тогава.
Социалните познай какво ще направят. Ще напишат доклад , че детет о живее в семейна среда.
Ще дадат препоръки.
Аз искам социалните да свършат тази работа , с кооято заплашваш, но няма.
Авторката ще бъде задължена... някак си.
Дето и не и е работа.
Няма кой в случая.
А тук я плющят като грешник.
Да, избрала с е мъж , който не става за родител. Но не си е избрала да отглежда чуждото дете. А го прави.
И па к крива , лошава Blush

# 635
Прави сте, не се е бутала да му е майка, а е играла ролята на съпричастна съпруга пред съпружието, имитирайки загриженост. Да ме извини Reap, че перефразирам нещо, което тя в дългия си пост е формулирала безкрайно по-добрео от мен.

А не е ли това правилното отношение?
Или при жива майка,тя трябва да я измести?

# 636
  • София
Дами, да ме извините, но след като вие не сте посмели да се омъжите за разведен с дете, а сте си взели неангажирани мъже, защо не можете да проявите грам емпатия към жена, осмелила се да опита да замести безхаберната майка?
Да, не е успяла и да, след всичко което описа, че е направила през тези 3 години, си го признава.
И затова пита какво би могло да се направи за доброто на детето.
Не разбирам агресията ви.

# 637
Имитирането на загриженост, за да се докара на мъжлето, правилно отношение?

АбсурТ, аз написах ясно, ама ше повторя, щом се налага. Не съм си взела мъж с дете, точно защото съм наясно, че не мога да обичам дете, което не е биологично мое. Наясно съм също, че никое дете не заслужава да живее с мащеха, която само го храни и пере, но няма и грам топлинка за него. И точно защото не желая да бъда такава мащеха и да причинявам подобно нещо на което и да било дете, не съм и не бих се омъжила за мъж с дете.

# 638
АбсурТ, аз я раазбирам.
Милеят за детето , а кой го отнася и че не си е в ролята на родител / което е по- сложно/, никой не отбелязва.
Дете, ама не твое.
Иначе и обяснима съпричастността.
Сега прочетох Уиш.
Уиш, добре де, какъв вариант предлагаш в случая. Да кажем, че автоорката си го иска мъжа, не иска детето.
И не да се маха тя.

# 639
Е, Таис, при така поставените условия, като открия варианта как се прави "И душата в рая и оная работа до края", първо авторката ше светна.

# 640
Точно понеже не е нито първото, нито последното дете с разпаднало се семейство, следващият път като посегне вече няма да има милост, без значение имаме ли с баща му дете или не. Първо ще изяде такъв бой, че ще ме помни доживот, второ - ще му събера багажа и да отива където иска, баща му също. На какво прилича това? Двама родители, две баби, един дядо, учители, инстанции не могат да накарат деветгодишно хлапе да се контролира. На един му било жал, друг петно да не му оставало, само че аз не съм като жертвите, които си избира нашият герой, дребни момченца, с очила, момичета... Аз съм голяма жена, два пъти на килограмите му, и няма да позволя вчерашно лайно да ми посяга, изобщо не ме интересува при повторен случай колко му е гадно и от какво. След като никой не иска да вземе мерки, ок, да си го гледат и да ги бие, но в моя дом този цикъл ще спре точно със следващото посягане.
Уау! Бой, а? Сигурно си ОК тогава, ако нещо накривиш шапката на мъжа си, той да те спука от бой, нищо че ти не си вчерашно лайно, а по-дърто и изветряло такова.
+100000000
Уиш, и да исках по-точно не бих могла да го кажа
ПП: абсолютно права си и за краставите магарета

# 641
Е, Таис, при така поставените условия, като открия варианта как се прави "И душата в рая и оная работа до края", първо авторката ше светна.
Абе ти ми кажи права ли е авторката да не иска чуждото дете , пък там, усещането за рая , нема кво да питаме Joy

# 642
  • София
Имитирането на загриженост, за да се докара на мъжлето, правилно отношение?

АбсурТ, аз написах ясно, ама ше повторя, щом се налага. Не съм си взела мъж с дете, точно защото съм наясно, че не мога да обичам дете, което не е биологично мое. Наясно съм също, че никое дете не заслужава да живее с мащеха, която само го храни и пере, но няма и грам топлинка за него. И точно защото не желая да бъда такава мащеха и да причинявам подобно нещо на което и да било дете, не съм и не бих се омъжила за мъж с дете.

Ето, тук правиш свободни съчинения, според мен!
Тя написа, че инициативата да вземе детето от бабите е била нейна, а не за да демонстрира каквото и да било на бащата.
Пак тя е купила по- голямо жилище, за да има удобствата. пак тя се е занимавала с детето ежедневно, за да навакса в училище.
Това не се прави само от мерак да се хареса на таткото, за когото е без значение развитието на момчето.
И никъде не е написала жената, че не е искала да го обича, а че той просто не ѝ позволява да го обича.
Това е напълно разбираемо- не се е справила и си го признава.
Не виждам как може да се обвинява човек, опитал се да даде всичко, на което е способен, за това че отсреща не са го приели?

# 643
Абе ти ми кажи права ли е авторката да не иска чуждото дете , път там усещането за рая , нема кво да питаме Joy
Права е да не го иска, разбира се. В такъв случай, не е трябвало да се захваща с баща му, зашото то винаги ще е дете на баша си. А сметките как детето ще идва за някой и друг уикенд при баща си и с това ще се изчерпват задълженията му към него, често като в този случай, излизат криви.

АбсурТ, тонът ѝ, подборът на думите ѝ, на мен ми говорят точно това. Тя е толкова нахъсана и озлобена срещу детето, че ако без да иска си прехапе езика, ще умре от скорострелно отравяне.

# 644
Абе ти ми кажи права ли е авторката да не иска чуждото дете , път там усещането за рая , нема кво да питаме Joy
Права е да не го иска, разбира се. В такъв случай, не е трябвало да се захваща с баща му, зашото то винаги ще е дете на баша си. А сметките как детето ще идва за някой и друг уикенд при баща си и с това ще се изчерпват задълженията му към него, често като в този случай, излизат криви.

Скрит текст:
АбсурТ, тонът ѝ, подборът на думите ѝ, на мен ми говорят точно това. Тя е толкова нахъсана и озлобена срещу детето, че ако без да иска си прехапе езика, ще умре от скорострелно отравяне.
Ако малкоото идва  в определен от съда порядък, ок. Ама тук го няма.
Разбирам ти тезата , че изборът на мъж е грешен, ама тя не рИве от мъж, а от натрапено дете.
Е, знаела, какво е знаела , като си е обрекла живота на този. Едва ли едно дете е чак спица. В случая се оказва огромна.На жената направо и се възхищавам.

Общи условия

Активация на акаунт