Отговори
# 705
Това, че детето е изтеглило късата клечка с майката би трябвало да е стимул за бащата да компенсира, поне единия родител трябва да е ангажиран и читав, а не и двамата да си измиват ръцете.

# 706
И да е искал, горкият ми Мунчо, както го титуловахте, не е имало как да им ги дава, не му остават толкова след заемите, потънали в обзавеждане и оборудване с техника на техния апартамент Simple Smile Но решението дали да ги дава или не и къде да е детето са си лично негови. Повтарям, след излизането ми от дома на свекърите той живя там още месеци, докато намерим къщата и т.н., никой не го е накарал с нож на врата да идва. Преценил е, дошъл е, довел е и детето.

Ама и вие голям виц казахте, да съм я плащала аз въпросните 600 лв 🤣🤣🤣. Да припомним, детето не е мое.

Необясними са напъните да ми вменявате и грижи, и задължения, които не са мои, а на майката и бащата. И за издръжка, и за фактическо полагане на грижа.

Защо е толкова сложно да се проумее, че една подобна дистанция - не е мое - е необходима. Фактически то не е мое. Няма никакво значение дали го обичам и т.н. Утре мъжът ми може да реши, че не иска да е повече с мен поради каквато и да е причина, включително несвързана с малкия, става и си заминава, взима детето и какво? Както и да съм го гледала и т.н., може да е било всичко от обожествяване до тотално неглижиране, пак няма да е станало мое. Затова и не влиза в никакви сметки за важните за мен неща, не е фактор, върху който имам влияние, че да го отчитам. Може да ви изглежда студено, но това си е чистата реалност.

# 707
Щом гледаш така на нещата, не е трябвало да се свързваш с мъж с дете. Никой не би те упреквал за това. Но няма как да гледаш дете - а ти казваш че го правиш изцяло, без да влагаш емоция и грижа. Децата ги усещат тия неща.

# 708
А какво става  с апартамента на мъжът ти.

# 709
Мъжът ми няма никакво жилище. Апартаментът, за който става дума по-горе, е наследствен на майката.

# 710
Ирис, няма положителна емоция и грижа, която да оцелее при три години омраза. Всичко, което беше в началото отмря. С всяка обидна дума, с всяка интрига, с всяко пожелание да умра. Не сте го изпитали и не знаете какво е, нищо не оживява при тази отрова.

# 711
Че не искаш детето е ясно ! Не го искаш ... Че никой не може да замени майката пак е ясно ! Никой не може ... Затова моят съвет е да стоиш по-настрана чисто емоционално от тази ситуация, да не взимаш Ти отношение ( реално нямаш право, защото това, че го гледаш е по твое лично желание )  и да напънеш мъжът ти да се справи сам с всичко това.

# 712
Егати и гадната тема и все по-гадна става.

# 713
А и проумей, че  детето не е виновно. Мъжът ти е виновен, как може да позволи на детето му да се държи така с човека който обича ... Аз на моето дете не бих позволила с някой непознат на улицата така да се държи, пък какво остава с някой който обичам и трябва да се научи да го уважава ...

# 714
  • Варна
Действително нямаш родителски права и задължения . Но ти искаш да вмениш същите на възрастни индивиди. Кауза пердута . При проява на агресия опитай да накажеш бащата. Един шамар, може да събуди бащинския му ангажимент и ще е ясно и за детето , че ти си поела функцията глава на семейството във всички аспекти  
Омразата винаги поражда деструктивни отношения , дори при зачатие на дете .

# 715
А какво правеше мъжът ти при всяка гадна дума, при всяка пожелание да умреш, при всяка интрига на този седемгодишен отровен демон? Един пример, една мярка, която е взел, една ситуация, при която е реагирал опиши, за стотен път те питаме, той какво направи, каза, коригира, разговаря?

# 716
Живот си живеят някои мъже бе да му се невиди... Майка му изгонила жена му, а той останал да живее при мама докато булката купи къща, в която той да се премести. Да..ба. Модераторите да ми простят лошия френски.

Накратко - всички вие сте вредни за детето. Нямало късмет.

# 717
Пред баща си той не прави нищо. Не си позволява да ме обижда и т.н. То и в това е проблемът.

В смисъл, половинката никога не присъства пряко на ситуация. Неслучайно записвам. Всичко става е негово отсъствие, а после малкият тича да ме набеждава в какво ли не. При това положение и аз да бях, все щеше да ме гложди една струна съмнение, че може и да е право детето, че го тормозя. Не за друго, не е ден и не е два, а е нон стоп. Децата са си деца, няма как да са послушни като за в музей всеки ден и никой не го очаква. Но при нас всеки ден има по нещо. Най-много сме стигали до 3 дни, в които да е бил кротък, и то обикновено като стратегия преди да иска да му се купи нещо.

# 718
Ти не му ли разказваш какво се случва в негово отсъствие?

# 719
  • Paris, France
Защо е толкова сложно да се проумее, че една подобна дистанция - не е мое - е неоходима. Фактически то не е мое. Няма никакво значение дали го обичам и т.н. Утре мъжът ми може да реши, че не иска да е повече с мен поради каквато и да е причина, включително несвързана с малкия, става и си заминава, взима детето и какво? Както и да съм го гледала и т.н., може да е било всичко от обожествяване до тотално неглижиране, пак няма да е станало мое. Затова и не влиза в никакви сметки за важните за мен неща, не е фактор, върху който имам влияние, че да го отчитам. Може да ви изглежда студено, но това си е чистата реалност.

Ми, не е сложно и точно затова се чудим защо не си го проумяла и не сте оставили на мира детето при баба му, където е било гледано с любов. Допреди няколко години детето е било отличник, не е проявявало агресия. Поведението се променя когато го взимате вие.

Явно си тираничен и деспотичен човек, който обича да се налага, да променя, да помага и иска да бъде оценен. Умът ми не побира как нормална жена може да опитва да забременява от мъж с дългове, без жилище, който не се интересува от единственото собствено дете, което в момента има.

Нормално е детето да не те иска и да желае да е с мама и татко. Връзката ти с това дете е безвъзвратно вгорчена и това не може да се промени.

От една страна седиш като вързана, от друга пишеш, че ако се разделите ще уволниш бащата от работа. Нали уж беше ценен кадър в уникалния бизнес????

Общи условия

Активация на акаунт