Как да се справя със свекърва и зълва?

• 19 463
  • 276
  •   1
Отговори
# 60
Моливче, мисля, че ме бъркаш с друга потребителка. Не съм твърдяла такова нещо.  Напротив! Всеки човек може да промени поведението си. Зависи от обстоятелствата.

# 61
  • София
Изчакай малко,докато зълвата завлече кандидат-жениха при майка си. Тогава е възможно да почнат да юркат него, а вие ще си отдъхнете.
Според мен, ако зълвата завъди мъж и той е толкова изпаднал, че на тези години да няма собствен или под наем имот, та да има нужда да се завира в маминия й апартамент, маминка ще се довлече завинаги в семейното им жилище, а няма да е само за по някоя нощ, както сега. Тогава Натали ще види кон боб яде ли Satisfied Та в този ред на мисли да обясни на мъжа си следното: Маминка му няма нужда преспива у тях, с цел да осигури терен за сестра му, а е хубаво сестрата да си търси мъж, който има къде да я заведе, щото те нещата ще са за единия секс до време, после ще им трябва тяхно място, където да живеят семейно. Така хем уж ще мисли благородно как да е добре сестричката, хем ще си реши нейния проблем.
Иначе не е розово положението. Ако на мен ми изхвърлят килима /или каквото и да е, щот килими нямам/ без аз да знам и да искам /а ако искам ще с го хвърля сама/ - това ще да е последното им идване. След което аз ще гостувам веднъж у тях, като изхърля каквото си преценя /със или без умисъл към предметите/ - да види колко е яко. После ще кажа, че го правя за нейно добро, че много претруфено ми е изглеждало у тях, пък и й връщам услугата по вътрешния дизайн. SatisfiedSatisfiedSatisfied И това ще са ни последните срещи Satisfied
Авторката да вземе да поговори сериозно с мъжа си и да го пита какви са му приоритетите и с кого иска да живее. Хем не искал да се меси, а в същото време заема страна на тези харпии двете - ключ ще дава и ще го раздава безплатна квартира. Ами харпията да иде на хотел или квартира като иска да осигури терен на скъпоценната си дъщеричка. Баси ужаса. Чак се ядосах докато ичета постовете.

# 62
  Tочно така е , както са го описали molive и Рори - тези мъже са манипулирани от най-ранна възраст, че са отговорни за материалния и емоционалния комфорт на майка си и сестра си(или брат си, в някои случаи). Със сестрата съм забелязала ,че примката е по-успешна  . И много трудно е да се бориш с насадени и възпитани от детството представи. За тях това е правилното . Съпругата , децата му често се възприемат от майката и зълвата като съперници, които им отнемат скъпоценния.  Когато сестрата се омъжи , ще му се внушава, че нейните деца за него трябва да са по-специални едва ли не от собствените му. Ако зетят им влезе под кожата, може и той да стане негова отговорност.
  Дори, когато успее да се откъсне и подреди приоритетите си, чувства вина, че не им доставя исканото . За психолог е работата, но колко прибягват до такъв.
  Има и жени , които не могат да се откъснат от биологичното си семейство и го поставят на първо място. Но обикновено жената дава все пак време , любов и ресурс най-много на децата си.
  И до живот е работата. Ако се осъзнаят - е  след много години.  Ако го приемеш, трябва да се въоръжиш с търпение . Както казва Рори, който го накара да избира , става лошия и ще загуби.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 14:10 от Анонимен

# 63
Нямаш си представа колко съм съгласна. Насадените представи в детството, именно.

# 64
  • Пловдив
Ужас...Звучи кошмарно две патки да си завират носовете в младо семейство.
Авторке, не знам как издържаш. За всички съвети, които ти дават другите момичета, съм ЗА.
Не знам какво да те посъветвам. Трябва да си ужасно търпелива, за да може твоя мъж да се освести.
Това с ключа и килима направо ме ядоса много.
Аз бих  го пратила при тях двете, или ще се изнеса с детето - да се осъзнае, че не си птиче в клетка. Зашлеви го малко да се събуди.
Бившия ми беше с едно такова просташко мислене. Казваше ми, че няма да посмея да го зарежа, защото няма да мога да се оправя сама.. и затова стана бивш.

P.S - Пиши какво си предприела срещу двете к*чки, кой съвет е помогнал. Стискам ти палци да има хепи енд.

# 65
Много си права за насаденото чувство за вина , което майката насажда всеки път!
Тръгваме да говорим преди 2,3 месеца за кръщене на малкия, още не е кръстен... И понеже сме от морето си имаме любима църква на която ходим, но извън града.
И свекървата казва, когато научи че искаме вече да кръстим малкия, цитирам ,,оо много хубаво, той ще бъде кръстен в църквата на леля си! Тя е много красива и попът познавам, ще се кръсти на хубаво място. Ех, леля му кога беше и тя малка!,, , без никой да и е искал мнението! 🙄🤨
При което когато останахме на сама аз казах на мъжа ми, че тази няма да я бъде! Малкия ще бъде кръстен, там където обичахме да ходим и  преди да забременея! Защото това си е нашето място и въобще не ме интересува лелята къде е кръщавана!
И така, момчето ни още не е кръстено...защото мъжът ми отново изпадна в размисли!
Дори не съм сигурна, че и психолог ще може да помогне.
Аз се оставих на течението вече, нищо не ми се прави, предприема. Каквото стане..
Толкова неща опитах и нищо ..колко истини казах и пак нищо! Тези двете продължават да правят разни неща зад гърба ми и продължават да дразнят.
Единственото спасение ще е да се сдобря с тях привидно, за да е спокоен той и да продължавам да очаквам следващото нещо, което може да се случи, изненадващо. НО мисля да не си го причинявам. Просто се отказвам.
Времето ще покаже какво ще стане.

# 66
  • София
Божеее, отивам да запаля свещ, че имам точно моя мъж. Това не съвсем на майтап. То няма какво да добавя, но все пак: Хора, има си толкова литература за поведението, начин на въздействие, манипулиране. Авторке, прочети, информирай се, можеш да си върнеш целия контрол. С блага дума всички врати ще отвориш, още сто ще хлопнеш. Повярвай ми има страхотен ефект. Само с простата фразичка: Миличък, не смяташ ли еди какво си? Скъпи, ти как мислиш, не е ли по- добре еди какво си? Ласкай го, одобрявай всичко, което прави, пиши му шестици. Пък ти си прави, каквото си знаеш, но все едно е излезнало от него. И съвсем скоро ще забележиш промяна. И ще си върнеш властта. Действай с разум, но подмолно. Не допускай гняв. Само усмивки и доброта. Успех. И не позволявай някакви си кучки да ти развалят семейството.

# 67
  • Варна
Кучката какво е родила - принц ?

# 68
Abet, права си за лъскателствата.
Мъжете от всичко най- много това обичат и секс също. НО ако искаш вярвай, след всички неща, нито секс ми се прави... даже напротив, чувствам се леко отвратена и правя всичко възможно да НЕ правим, просто защото чувствата са ми забити някъде дълбоко в мен.. а без чувство не мога .. Просто съм като идиот и не мога да се отпусна! Sad
А за комплиментите и думите какво да кажа, при положение че все тази двете са намесени навсякъде и той им ходи по свирката, по-скоро започвам да го мразя...въпреки, че много го обичам!
Но как да дам, когато не виждам нищо отсреща, относно тях и отношението към тях.

# 69
  • Варна
natali , вие нали комуникирате със съпруга си ? Опишете му емоциите си - огорчена , обидена , разочарована и т. н.
Обяснете му негативното им влияние на брака ви . Предполагам че и детето не е особено очаровано и е свидетел на циркове . Няма начин мъжа да не реагира и да защити  хората , които обича .
Дано манталитета не е в основата .
Аз, на някои "загрижени", далечни роднини или лелки - интригантки директно апострофирам , че техните методики и подход са отминали и неефективни .

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 17:10 от Viviana91

# 70
  • София
Abet, права си за лъскателствата.
Мъжете от всичко най- много това обичат и секс също. НО ако искаш вярвай, след всички неща, нито секс ми се прави... даже напротив, чувствам се леко отвратена и правя всичко възможно да НЕ правим, просто защото чувствата са ми забити някъде дълбоко в мен.. а без чувство не мога .. Просто съм като идиот и не мога да се отпусна! Sad
А за комплиментите и думите какво да кажа, при положение че все тази двете са намесени навсякъде и той им ходи по свирката, по-скоро започвам да го мразя...въпреки, че много го обичам!
Но как да дам, когато не виждам нищо отсреща, относно тях и отношението към тях.

За съжаление, ти дори не се опитваш да обмислиш някакви действия и думи, с които да промениш ситуацията.
Искаш да тропаш с краче както досега, за да се оправят нещата.
И като не става, а то е нормално- докато действаш по един и същ начин, ще получаваш един и същ резултат, решаваш да се откажеш.......
Явно, не питаш как да се справиш с двете, а само си решила да поврънкаш.........

# 71
  • София
Подготвяш си всичко за кръщенето и тогава го уведомяваш - да присъства ако иска. Ако не - ще мине и без него. Не зная как си с финансите, но докъдето ти стигнат. Без онези двете, разбира се.
Най-голямото зло е да си нещастна самата ти заради хорското мнение.
Заминавай с детето при вашите винаги когато можеш, ако иска - да дойде и той. Може да се поозориш, но тези неща се пресичат с действия, а не с "мечоо, еди-какво си". Мъжете са по-радикални като цяло и от това разбират

# 72
Наталия, това което разказваш, съм го преживяла в подобен вариант.  Според мен няма оправия с такива хора. Нищо не може да се направи. Мъжът ти се чувства отговорен за майка си и сестра си, защото те няма на кого друг да разчитат. Това, че те го манипулират е друг въпрос.  Според мен може да си върнеш спокойствието с мъжа, ако се опиташ да загладиш  отношенията със семейството му и да не злословиш за тях пред него.   Така нищо не печелиш, а само ще го подразниш. Не е нужно  да е близък контакт. И в никакъв случай не позволявай той да ходи сам да ги вижда - винаги ходи с него, задължително! Така ще попречиш те да те одумват на воля в твое отсъствие и да го настройват.

# 73
  • София
Тези жени сакати ли са, не работят ли, та непременно да разчитат на някой мъж?

# 74
Всеки от своята камбанария.  Wink Ето например, ако не са шофьорки, понякога има нужда от кола. Или от съвет за ремонт. Или да се бутне някой шкаф. Въпросът е, че има хора, които използват това за да налагат контрол и постоянно измислят нови и нови нужди. Оплакват се, предизвикват съжаление и така получават внимание. Механизмът е много прост и дори децата го използват, за да манипулират родителите си. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт