Как да се справя със свекърва и зълва?

• 19 464
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами да си викнат някого и да му платят горивото, шофирането отдавна не е само за мъжете.
Въпросът ми е реторичен, разбирам, но той трябва да сложи край. Този филм с безпомощните жени отдавна не върви.
В тукашната тема за ремонтите е пълно с жени, да не би да им е вродено това познание? И едва ли всички са разведени и няма кой да им свърши работата. Отваряш нета и се учиш, а ремонт не се прави всеки ден.

# 76
Тежи жени просто така са научени!
Когато ги карах аз нещо да свършат за детето например , те се оплакваха пред мъжа ми колко ги боли еди какво си... И след два дни отиват на почивка. Като се върнат от почивката, отново болни си идват и така... И на всичкото отгоре с цялата си наглост разпространиха навсякъде ,че аз никога не съм им била дала и давала да гледат малкия. 🙄 И те затова се били ,,отдръпнали,,. Отдръпнали от детето и грижите по него ( те никога не са го гледали), но мъжа ми продължават да действат! И той ги съжалява колко са безпомощни и така Simple Smile ..те живеят като кърлежи на наш гръб.
На тези, които ме обвиняват искам да кажа, че не си вея устата тук, но просто няма какво да направя в момента!

# 77
Е как да няма? Ти си познаваш мъжа най- добре и знаеш кой вариант е приложим във вашия случай.
1. Рязка си. Казваш, че ти е писнало и се изнасяш. Не се връщаш докато не постави ясни граници .
2. Ставаш по-голяма жертва от двете харпии. Изведнъж те схваща кръста и не можеш да мръднеш от леглото. Дете и домакинство падат на ръцете на ТМ и той няма време да угажда на сестра си и майка си.
3. Ставаш мила и подмолна. Казваш на тм, че искаш да се помириш с харпиите. Не го оставяш да ходи сам при тях. Ставаш по-мила и с него и му влизаш под кожата. Ти знаеш най-добре как.
4. Отказваш се и наистина си тръгваш.
Нямам начин,  да няма начин.

# 78
Направо ме изумяват някои от съветите тук, особено един малко по-горе,  който съветва жената да се мазни на мъжа си и да го ласкае нон-стоп. Как ли пък не...

Цитат
Въпросът е, че има хора, които използват това за да налагат контрол и постоянно измислят нови и нови нужди.
Еххх, горката авторка, еххх, горкия й мъж, еххх, тези ужасни харпии! А това, че ЗРЯЛ голям мъж не може да поеме отговорност за действията си? Никой ли не го отбелязва това? Че той слуша тези така ужасни "харпии".
Аман от "жертвено" мислене, той е горката жертва.. ЗРЯЛ МЪЖ, който явно не може (или по-точно НЕ иска) да прави избори в живота си... Обаче не, та не  - дай да си дълбаем колко били зли тези жени. Изненада - да, такива са, и никога няма да се променят. Тяхното поведение е психопатско. И нищо от описаната семейна динамика не звучи добре и нормално, ама това е друг въпрос.
 Отрицание да има! От всички страни, особено пък от страна на авторката. Харпиите били проблемът. Да, ама не. Проблемът е в скапания слабохарактерен мъж, който НЕ иска да постави граници. Проблемът е в тази брутална триангулация, която се описва.

Ако държа на някого, знаеш ли кога ще позволя дори и близки мои хора да го одумват, че и да се вслушвам...

Ама щом ви харесва да разсъждавате като щрауси, заровили глава в пясъка, ок...

# 79
Всичко хубаво, ама да си налага да ходи всеки път с него при хубавиците, да не би случайно да го изманипулират пак... Не, мерси... Или трябва да освести мъжа си (което е 99% невъзможно), или да преглътне всичко и да не им обръща внимание, без да се изтезава вътрешно(но искрено да не се изтезава, а не само да се прави) или да се разделят.

# 80
Разделихме се.
,,Майка ми и сестра ми са на първо място.,, ми заяви мъжлето. Simple Smile
Аз от моя страна мога да кажа само, че така е трябвало да стане. И почувствах облекчение.
В началото когато не се познавахме с мъжа ми все още и не бяхме двойка и женени, той тичаше след мен като куче, постоянно ме преследваше, въпреки моите откази и невнимание.
В край на сметка ме спечели по един или друг начин,  допуснах го до себе си, оженихме се, родих дете и той сега ми каза ,, майка ми винаги ще бъде на първо място за мен,,.  Simple Smile
Та така... Simple Smile

# 81
Дано коментарите и изобщо целия казус бъдат в полза на хора в подобна ситуация. Нека си направят съответните изводи.
Аз самата имам приятелки в същата ситуация като мен.
НО горе главата и продължаваме напред. Simple Smile

# 82
  • София
А предприехте ли стъпки за развод? Защото така той може всеки ден да си мени мнението в зависимост от тяхното поведение. Имате момче, мъжът ти няма да го остави току-така да се отчужди от него.
Има и нещо по-сериозно - докато сте женени, той може да отведе детето някъде далеч от теб без последствия, все пак сте едно семейство и не се води отвличане. Да не говорим, че повечето полицаи са мъже и...да кажем, че няма да са много активни в твоя полза

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 15:06 от Cuckoo

# 83
Дано коментарите и изобщо целия казус бъдат в полза на хора в подобна ситуация. Нека си направят съответните изводи.
Аз самата имам приятелки в същата ситуация като мен.
НО горе главата и продължаваме напред. Simple Smile

Много бързо решение, дано е обмислено и дано не е било цел на свекърва ти и зълва ти.
Предполагам сега мъжа ти ще заживее с майката, сестрата ще бъде изпратена във вашето жилище, за да е самостоятелна и да има къде да си кани партньорите и ще заживеят доволно и щастливо.
Само че, твърде е възможно, в един прекрасен момент, твоят мъж, осмислил какво е загубил и какво е "спечелил" от раздялата ви, да ти звънне на вратата и да те помоли, да си оправите взаимоотношенията.

# 84
Ами...взела си единственото разумно решение. Не мога да си представя как се живее иначе в такава ситуация - да се чудиш всеки момент какво друго ще хрумне на ,,жените на живота,, му, което разбира се възлюбеният ти автоматично ще приеме като закон божи. Или кога примерно въпросните му най-любими същества (не говоря за теб и детето) ще го призоват да дотърчи да им смени крушката, при което, каквито и планове да сте имали с милото отпадат, защото разбира се крушката на мама и сестричка е мн по-важна от детето му и жената... И тнт. Мисля, че тук имаме повод да ти честитим и да ти пожелаем скоро да срещнеш истински мъж, с който да сте наистина щастливи.

# 85
  • София
Мисля, че тук имаме повод да ти честитим и да ти пожелаем скоро да срещнеш истински мъж, с който да сте наистина щастливи.

Да, те истинските мъже- под път и над път! Mr. Green
И ще обича детето ѝ като свое.......
Поне две- три колчета да забиете, че като се хлъзне по меда и маслото, да има къде да се задържи и да не си разбие главата.

# 86
Кога успя да се оплачеш и кога да се разделите вече! Толкова ли бързо се решават тези неща с няколкогодишна връзка зад гърба и малко дете!
Както и да е, ако е истинска темата, а не поредната измислица за забавление, статия или някаква анкета, дано решението ти е за добро и не съжаляваш за него. Но със сигурност няма да ти е лесно сама и тогава може би ще осъзнаеш, че оплакванията им и търсенето на мъжка помощ не са били фасони, за да те ядосат.

# 87
  • София
Е, те са се разделили, т.е. той си е отишъл при мама. Всеки момент може да се върне, след като му мине.
ММ чат-пат си отива при майка си, ама само на приказки.

# 88
Привет отново!
Това е част от днескашния ни разговор..
Идея си нямам той какво ще прави и къде ще ходи!
Относно развод, това не сме го коментирали..  предполагам че и до това ще се стигне в скоро време.
Съвсем не съм бързала с решения и тн, пиша какво се случва.

# 89
Тоест ти очакваш, че той ще се изнесе и ще отиде да живее при майка си и сестра си, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт