Как да се справя със свекърва и зълва?

• 19 467
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
Трудно е за преглъщане, че не си на първо място в живота на мъжа си, а още по-трудно е за преглъщане, че детето ви не е.
Според мен си взела правилното решение и няма да съжаляваш. От началото може да имаш колебания, но с времето ще изчезнат и ще се чудиш, защо си отлагала толкова много време.

# 91
  • Варна
Natali, мисля, че има шанс да спасите брака. Причината за конфликта е нелепа, но глупостта на мъжа е осезаема . Скептична съм, спрямо промяна на безхарактието му, но поне да си изясни приоритетите . Началото е с компромиси, от негова страна . Странно е за баща да неглижира бъдещето и спокойствието поне на детето . Там насочете семейните дебати. Дали детето му не е на първо място или е малоумен ?

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 17:03 от Viviana91

# 92
Какви  компромиси? Той човека ѝ е казал в прав текст, че майка му и сестра му са по-важни от нея.

# 93
  • София
Относно развод, това не сме го коментирали..  предполагам че и до това ще се стигне в скоро време.
Съвсем не съм бързала с решения и тн, пиша какво се случва.
В чие жилище сте, негово или общо?
Да си ходи, но напълно, и то напр. 2-3 месеца. Да не идва през вечер. Това е начинът да види какви ги е надробил.

# 94
  • София
Какви  компромиси? Той човека ѝ е казал в прав текст, че майка му и сестра му са по-важни от нея.

И какво като го е казал?
Защо не го е казвал, докато тя не се е състезавала с тях и не им е отдавала толкова голямо значение? newsm78
Не живеят заедно, не зависят от свекървата и зълвата материално. Какъв ѝ е зора на авторката да се конфронтира, не мога да разбера?
Тук ѝ се дадоха куп съвети как да преодолее двете кокошки и да си оправи отношенията с мъжа, ама тя си знае нейното....
Което ме навежда на мисълта, че решението да се раздели с него не е по причина родата му, а някаква друга, която тя само си я знае.

# 95
Ти пишеш от позицията на олегнала жена с опит, ако не се лъжа беше накъде 50 + и може да те устройват такива отношения, но няма нищо странно, че една млада жена иска да бъде на първо място в сърцето на мъжа си.
Аз също и дадох съвети как да се справи с тях, но има и друго нещо, не всеки може да забави подобно отношение от партньора си. И какво значение има, че се е справила с тях ако тя не се чувства обичана и щастлива в брака си?

# 96
  • Насред хаоса

И какво като го е казал?
Защо не го е казвал, докато тя не се е състезавала с тях и не им е отдавала толкова голямо значение? newsm78
Не живеят заедно, не зависят от свекървата и зълвата материално. Какъв ѝ е зора на авторката да се конфронтира, не мога да разбера?
Тя е нямала и намерение да се състезава с двете стрини, те са започнали тия гадости. Та, при положение, че е вкарана насила в ситуация, която не иска, протестът й не може да се нарече конфронтация. Съвсем нормална и човешка реакция си е. Не е нормално хем да търпи ония да се налагат, хем да се мазни на глупака, който не знае къде му е мястото, ама седнал да се инати, хем и да преглъща тихичко и насаме цялата гадост, че да не се състезавала и конфронтирала. Ами някога може и да е било приемливо това, сега не е толкова. Като иска семейство, и той ще се напъне да прави компромиси и няма да се остави да го дърпат стрините като магаре, когато им скимне - има семейство и толкова. В момента цялата работа прилича на неравна борба - трима срещу един, трима от една кръв срещу чужд. Той ако остави жена си с детето, че да угоди на ония свраки, какъв мъж е и има ли смисъл да се продължава с него? Утре за друго може да направи фасон и пак да застане срещу нея. Лигня.

# 97
Не го е КАЗВАЛ. Само системно го е ПОКАЗВАЛ.

# 98
Cuckoo, живеем в общо жилище.
Сега дилемата е кой да се изнесе. Все още сме под един покрив, мълчим и се разминаваме. Детето слава Богу нищо не е усетило. То е по цял ден на градина. Ако не е на градина е в Каварна при другата баба. И тя ходи на работа, даже на две, но успява да го гледа някак си и него. Аз често също ходя там, защото се чувствам спокойна и нямам дразнители край мен.
С мъжа ми живеем във Варна, а двете мои ,,близки,, в съседен квартал от нашия.
Аз предложих ако някой ще се маха, той да се изнесе, мисля че и за мен.. и за детето ще е най- правилно да не сменя средата. Вкъщи винаги сме имали прекрасни моменти. Игри, забави и спокойствие, докато не започна терора от двете близки , ровенето в нещата ми, спането за което не знаех- от свекървата, поне 4-5 пъти е идвала когато мен ме е нямало.
По-лошото е , че мъжът ми, с който имам 6 години брак ме излъга...не ми каза за спането на майка си в нас и цялата схема. И всичко подмолно зад гърба ми.
Ако го бяха споделили с мен,  тя като жена да дойде и да ми каже.. ,,  абе .. трябвя да спя някъде, така и така, става ли да взема ключове и да съм у вас  и ..дъра, бъра,,, нямаше да има никакъв проблем от моя страна. НО не и по този начин, без мое знание, в нашия дом!
И понеже не си мълчах и грам и няма да мълча, не съм удобна и ето резултата.
Даже бях много търпелива и добра до сега.

# 99
Е, след като жилището е общо, естествено, че той трябва да се изнесе, как изобщо го правите на въпрос? Ти си с малко дете, то е свикнало в това жилище, има всички удобства, детската е наблизо, районът му е познат, по-малко травмиращо ще е за детето, да изброявам ли още? Негова светлост поне веднъж трябва да помисли кое е най-добре за детето, а не за мама и сестра (и за него). Каквото и да правите трябва да мислите първо и единствено кое е в най-добър интерес на детето!

# 100
Наистина ми е вижда нелепо семейство да се разпада заради външна намеса. Не разбрах защо майка му идва да спи у вас, щом има жилище? Разбира се че е много гадно чужд човек да ти рови в нещата. Според мен трябва да сложиш нещата на кантара и може би да проведеш разговор със свекърва ти и да и обясниш докъде сте стигнали в семейните отношения заради намесата и.

# 101
Значи, той се колебае дали да се изнесе при мама и сестрата.....и защо е това колебание, при условие, че са си близки. Simple Smile
Съвсем скоро очаквам извинение от негова страна и евентуална промяна в поведението, тъй като той вероятно осъзнава, каква грешка е допуснал. Ако не беше така, до сега да се е замъкнал при неговите роднини, а не да стои и да се разминавате мълчешком в апартамента ви.
Освен ако отивайки при мама, няма да се сблъска с порицание, заради това, че сте се разделили.

# 102
  • София
Хора, що за его е това- да се разведеш заради свекървата и зълвата?
Защо трябва да бъде по-първосигнална авторката от тях и да лиши детето си от баща, за да им осигури изцяло безметежен живот под негов слугинаж?
Явно, тя ни е заблудила със заглавието на темата- не иска да се справи, а иска претекст да се разведе.
И щото не ѝ стиска, търси подкрепа тук.
И както винаги, я намира.
Ми, да е жива и здрава- зад ъгъла я чака рицарят на бял кон с роза в зъби и готов да боготвори както нея, така и детето ѝ.

# 103
Хора, що за его е това- да се разведеш заради свекървата и зълвата?
Не е его, глупост е! То вярно, че понякога родата е в състояние да те докара до нервна криза, ама чак толкова да не можеш да се справиш с тях и да вдигаш бялото знаме веднага, не е работа!
А че зад ъгъла не чакат рицари, всички го знаем. Особено, когато жената има и дете, рицарите съвсем се разбягват. Дори да се намери някой, гаранция, че ще е по-добър от предишния, никаква! Единичните примери за обратното във форума, наистина са единични.

# 104
Реално погледнато - раздяла към момента, като такава, НЯМА.
Двамата живеят под един покрив, мълчат и се разминават.
Има дилема, кой да напусне жилището.
Доколкото помня, в началото на темата, авторката беше споменала, че няма желание да се разделят. Тук имаше хора я посъветваха да направи обратното - да се разведе. Предполагам, че й е паднало пердето и е поставила ребром въпроса, но факта, че няма действие нито от нейна, нито от негова страна, ме навежда на мисълта, че след известно време цупене, авторката ще се сдобри с мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт