Как да се справя със свекърва и зълва?

• 19 490
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Основният проблем май е, че им липсва комуникация. Те с мълчание нищо полезно няма да постигнат. Семейни проблеми не се решават по този начин .  

# 106
 Ама моля ви се, рицари все още има. Не е нужно жената да се обрича на нещастен живот за да има детето баща. Не карайте жената да се чувства бракувана стока заради наличието на дете.
Скрит текст:
Аз избягах с бебе на ръце от един мамин и татков путьо и попаднах на рицар, които умира за детето ми. Не съжалявам и за миг, че се измъкнах от тази отровна среда.

# 107
  • Насред хаоса
Не е его, нито глупост. Не всеки може и е длъжен постоянно да пречупва себе си и да се примирява, за да са доволни другите. В случая единият от които се явява съпруг и баща. И вместо да мисли за семейството си, той се чуди как да угоди на онези двете каки, та ако ще цената на това да е разбиването на семейството му. Като е баща, да се държи като такъв, че да усети детето, че има баща. Да стои като украса и да търчи по капризите на мама и сестричката, докато се таралежи на жена си и пренебрегва детето си как точно ще накара детето да разбере, че има баща? А от такъв пример на баща какво точно ще научи това дете?
Бивша моя колежка се разведе малко преди пенсия с точно такъв - години наред той при мама, тя сама. Винаги мама права, жената крива. И не се е тръшнала да мре, че нямало мъж - потроши се да пътува и обикаля и да си угажда, както й се прииска. Та въпросът не е нито в его, нито в глупост, нито в заплахите "няма да си намериш мъж" (като че ли е въпрос на живот и смърт)" или "ще остане детето без баща". Въпросът е на кого докъде му стига търпението и усилията да се бори с вятърни мелници.

# 108
  • София
Нещо не ми стана ясно- къде написа авторката, че бащата пренебрегва детето си заради мама и кака? newsm78
С какво го пренебрегва, ако може да напишете, защото тия мантри, които се хвърлят в пространството, нищо не значат.
С какво, например, не се е държал като баща, когато не е казал на жена си, че майка му е спала в апартамента, докато тя и детето са били при нейната майка? newsm78

Доколкото разбрах от постовете на авторката, тя често си ходи при мама в Каварна, че и детето там праща на отглеждане, нищо че майка ѝ работи на 2 работи и едва ли има кой знае колко време да му обърне внимание.

Но, това е нормално, по подразбиране.

# 109
Недей, че сега и мъжът ѝ ще пусне тема: „Помощ, развеждам се заради тъщата!“, в която надълго и нашироко ще се жалва как жена му при всеки сгоден случай бяга при майка си, пък не му дава да ходи при неговата.   Laughing

# 110
И аз на мястото на авторката, ако ми заяви, че мама е преди мен и детето, го пращам веднага при мама. Няма да му се налага да притичва и да ги наглежда. Его и глупост проявява мъжа, а не авторката. Едва ли от вчера за днес е взела решението, колебаела се е, надявала се  е на промяна. Тук е прочела доста мнения, че промяна е много малко вероятна. Не е долен човек, че да лицемерничи и да играе игрички и е стигнала до решението по добре сама, отколкото зле придружена. Никой не е длъжен да живее с някой, заради дете или роднини. Явно момъка не ще да я разбере и да направи компромис, тогава защо тя да прави и да живее в стрес, напрежение и без подкрепа от мъжа си .
 Децата порастват и си хващат пътя, създават семейства и си живеят собствения живот. Това е трябвало да направи и мъжът и ама не, той си иска мама 😐

# 111
  • Насред хаоса
Разделихме се.
,,Майка ми и сестра ми са на първо място.,, ми заяви мъжлето. Simple Smile
Нещо не ми стана ясно- къде написа авторката, че бащата пренебрегва детето си заради мама и кака? newsm78
С какво го пренебрегва, ако може да напишете, защото тия мантри, които се хвърлят в пространството, нищо не значат.
Това ако не е тотално пренебрегване, не знам какво друго е. Щом мама и кака са на първо място, значи са и преди детето. Тоест, важно е да се прави кеф на двете кокошки, жената и детето са второстепенни и даже могат и да си ходят, че да не пречат на милите кръвни отношенийца.
А дори да не беше пренебрегнал и детето заради онези, които явно или са много зли, или нямат капка акъл в главите си, ако се държи като задник дори само към жена си, пак не е в нейна полза да търпи и мълчи заради детето. Защото разбитите нерви после ще са за нейна сметка, не за негова, нито на ония кокошки.

# 112
Аз не видях някой да я съветва да търпи и мълчи. Съветът (поне моят) беше и още е, просто да не бърза да си разваля семейството заради двете жени, а да ги поизбута постепенно оттам. Как точно, тя сама трябва да знае, защото най-добре си познава мъжа. Да се разведеш, защото свекървата има ключ от къщата ви (майка ти няма ли?) или защото, след като е останала вдовица, по-често го търси за помощ, еми глупаво и незряло ми е.

Какво точно е казал мъжът, кога и защо, не е ясно, защото не знаем тя самата какви ги е говорила. При ескалацията на един семеен скандал се казват доста неща, които понякога не се и мислят дори.

# 113
  • София
Разделихме се.
Това ако не е тотално пренебрегване, не знам какво друго е. Щом мама и кака са на първо място, значи са и преди детето. Тоест, важно е да се прави кеф на двете кокошки, жената и детето са второстепенни и даже могат и да си ходят, че да не пречат на милите кръвни отношенийца.
А дори да не беше пренебрегнал и детето заради онези, които явно или са много зли, или нямат капка акъл в главите си, ако се държи като задник дори само към жена си, пак не е в нейна полза да търпи и мълчи заради детето. Защото разбитите нерви после ще са за нейна сметка, не за негова, нито на ония кокошки.

Факти искам, действия, които потвърждават твърденията ви, че пренебрегва детето си.
Не философстване върху този казал и оня рекъл по време на семеен скандал, инспириран от вечната тема- майка ти/ сестра ти......
За мен, от написаното в постовете на авторката- мъжът не пренебрегва детето си, не е оставил семейството си без грижа.
Никъде не е зачекната любимата тема за чистенето и готвенето, както и за сгъването на прането. Не се оплаква от слугинаж.

Битката е за "Ти мен ще слушаш и ако ти позволя ще ходиш при тях, щото ти влияят лошо".
И заради това, ще лиши детето си от нормална семейна среда и от баща!? Не го вярвам.
Девойката си е намерила пеперудообразуващ обект и се чуди как да разкара мъжа си.

# 114
Разделихме се.

Факти искам, действия, които потвърждават твърденията ви, че пренебрегва детето си.
Не философстване върху този казал и оня рекъл по време на семеен скандал, инспириран от вечната тема- майка ти/ сестра ти......
За мен, от написаното в постовете на авторката- мъжът не пренебрегва детето си, не е оставил семейството си без грижа.
Никъде не е зачекната любимата тема за чистенето и готвенето, както и за сгъването на прането. Не се оплаква от слугинаж.

Битката е за "Ти мен ще слушаш и ако ти позволя ще ходиш при тях, щото ти влияят лошо".
И заради това, ще лиши детето си от нормална семейна среда и от баща!? Не го вярвам.
Девойката си е намерила пеперудообразуващ обект и се чуди как да разкара мъжа си.

И според вас, за да е с чиста съвест, пуска тема и всичко е ок 😂😂😂. Мъжа не пише, пише авторката защото и тежи, не знае как и какво да направи. Жената има нужда от съвет, гледна точка, да си изясни нещата. Мисля, че не е редно да я нападате, дори и така да е, вас не ви засяга. Пеперуди се появяват, когато тоя до теб те приеме за даденост,когато не го е грижа ти как се чувстваш и не намира за неубходимо да ти покаже, че си важен за него. Това, че авторката има дете от тоя мъж, не значи, че е длъжна да е с него въпреки всичко и всички.

# 115
  • Насред хаоса
Бе какви факти - тя казва, че мъжът й в прав текст е заявил, че мама и кака за него са преди всички. По-ясно от това здраве му кажи. И не, битката не е за кой кого ще слуша и заради пеперуди, а защото на всеки нормален човек в един момент ще му писне да се бори като прасе с тиква. Само той, при все, че не го бръснат за никакъв фактор, и накрая без никакъв резултат. Да напомня пак - в едно семейство са двама и двамата трябва да се справят с кофти ситуации. Не единият да си прави каквото му е кеф или му каже родата, а другият да се мазни, да си трае и сакън, че семейството. Както тя има семейство, така и той. Не е само нейно, нито детето си го е донесла зестра. Следователно, той вместо да тича при мама, да се чукне в главата и да се запита накъде е тръгнал.
Не мисля, че има пеперудообразуващ, но и да има - работа на авторката си е какво ще прави. Не е работа на други нито да предполагат, нито да съдят.

# 116
  • София
М, да - той предпочита тях, защото му поставяш условия. Казах, че който го накара да избира, той ще загуби, но все пак си решила, че трябва да постъпиш така. Обаче, в момента говорят еготата ви, а не нормални чувства и разум. Неговото - че го караш да избира измежду две отговорности, а твоето - че не си избраната...
Поне да беше го навряла в ъгъла, като го накараш да се почувства виновен и да напусне жилището ви... а ти си живееш с него мълчейки и разминавайки се. И какво ще му просветне така? Ми, че ти му предлагаш перфектните условия, без никакъв напън от негова страна... Ще си ходи у мама, когато му е удобно, ангажименти към вас- никакви...
И ако продължаваш да мислиш, че дълго време ще криеш неудовлетворението в личния си живот от детето, ще трябва да те изненадам доста неприятно - те са безумно интуитивни.

пп- Реших да редактирам, че нещо ми направи вЧепетление. Казваш: "То е по цял ден на градина. Ако не е на градина е в Каварна при другата баба. И тя ходи на работа, даже на две, но успява да го гледа някак си и него. Аз често също ходя там, защото се чувствам спокойна и нямам дразнители край мен." и реших да ти задам няколко въпроса:
1- Защо се налага при двама родители, детето да ходи непременно при баба си на х- километри и то доста често? Ти ли си позволила, бащата да не е ангажиран с отглеждането на детето си? И защо си го позволила?
2.- Ти ходиш често там, защото се чувстваш спокойна? В семейството си, не се ли чувстваш спокойна? Или си по- спокойна, когато ТОЙ не е около теб? И не смяташ ли, че в подобна обстановка и на него не му е спокойно (и както ти бягаш при мама, така и той го прави при неговата)?

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 15:22 от molive

# 117
  • София
Бе какви факти - тя казва, че мъжът й в прав текст е заявил, че мама и кака за него са преди всички. По-ясно от това здраве му кажи. И не, битката не е за кой кого ще слуша и заради пеперуди, а защото на всеки нормален човек в един момент ще му писне да се бори като прасе с тиква. Само той, при все, че не го бръснат за никакъв фактор, и накрая без никакъв резултат. Да напомня пак - в едно семейство са двама и двамата трябва да се справят с кофти ситуации. Не единият да си прави каквото му е кеф или му каже родата, а другият да се мазни, да си трае и сакън, че семейството. Както тя има семейство, така и той. Не е само нейно, нито детето си го е донесла зестра. Следователно, той вместо да тича при мама, да се чукне в главата и да се запита накъде е тръгнал.
Не мисля, че има пеперудообразуващ, но и да има - работа на авторката си е какво ще прави. Не е работа на други нито да предполагат, нито да съдят.

Такива факти- под формата на действия, а не какво е казал при поредния скандал на тема "майка ти, сестра ти"!

Толкова ли е трудно разбираемо желанието да се видят действията на този човек спрямо нуждите на сина му.
Участието му в ежедневието на семейството, задоволяване на нуждите на това семейство, извън незадоволяване желанието на жена му да скъса отношенията с майка си и сестра си?

И що за опростенческо и първосигнално мислене е това- ако не се караш и тропаш с краче, като не стане на твоето, да почнеш да се мазниш, че да си запазиш семейството? newsm78

Умните жени не се мазнят, не се чувстват заплашени от родата, и не тичат да се конфронтират в борба за надмощие. И не се развеждат заради думи, изречени по време на скандал.

ПП. Авторката пише, че често си ходела при мама в Каварна, че и детето ѝ пращала за отглеждане, ама това не е "тичане при родата", нали? Mr. Green

# 118
  • Насред хаоса
Пак да повторя - умен човек, без значение от пола, като срещне стена, няма да продължи до безкрай да си разбива главата в нея. Не става въпрос за състезаване и конфронтация. В случая той е решил кое му е по-важно, оттам нататък тя няма какво повече да направи. Насила хубост не става. Опростенческо и първосигнално мислене е да решиш при такъв случай, че нещата все още зависят от теб и да се чудиш какво да правиш, че да запазиш семейството. И да се натрапваш там, където не те искат. Решил, че друго му е по-важно, казал го е. Ами изводите са ясни.
Авторката щом си е ходила при родата, той копче не може да й каже именно заради своите действия и глупости. Ако не беше така, с чиста съвест може да й каже, че това му пречи.

# 119
Е, тя пише и че много ходи в командировки, свекървата тогава идвала у тях... И че е 24 часа с детето си... Та кое е вярното, вече не знам.

Цитат
Авторката щом си е ходила при родата, той копче не може да й каже именно заради своите действия и глупости. Ако не беше така, с чиста съвест може да й каже, че това му пречи.
Тук логиката ми бяга нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт