Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,
за първи път пиша тук след дългогодишно наблюдение. Simple Smile Имам лек проблем, или поне се наявам да е лек. В интимната зона имам един подкожен косъм, който вече си е там 10тина години. Той не ми пречи, не ме боли, според мен и не загноява, защото не е излизала пъпка, слуз или каквото и да било. Просто е там, кожата над него е леко тъмна, а той е недосегаем, колкото и да съм се опитвала.
Но сега проблемът не е в него, той е само предистория. Преди 10тина дни напипах една бабунка от долу на кожата. Веднага се притесних, защото разбира с бабунка веднага асоцирах с нещо доста по-страшно. Бабунката е доста подкожна, не вижда почти нищо над нея, което да индикира съществуването и. А ето и какво успях да анализирам по нея: когато я натисна ме боли само на една определена точка от нея; голяма е горе-долу колкото нокътя на малкия ми пръст (което за бабунка не е малко); кожата над нея е съвсем леко по-тъмна и не мога да преценя дали отново е подкожен косъм или е нещо, което ще ме накра да изтръпна, и то не приятно; когато стисна кожата си мога да усетя между пръстите си бабунката и честно казано това също ме влудява и ме кара да умирам от страшни болести в съзнанието си;
Въпросът ми тук е дали някой е имал нещо подобно и дали то е било подкожен косъм(ха дано)?
Предположих, че може да е хемороид, но май няма логика, защото няма никакви индикации да е такъв - нямам някакви заболявания за които да знам, не съм се напъвала, и бабунката е само една и ако не я натисна с пръст и нокът не я усещам и нямам никакъв дискомфорт.
Притесних се да не е някое раково образувание, което майка ми каза, че е убедена, че не е и че долу такива бабунки не излизат. Реших за сега да и повярвам и да не чета в интернет на тема ракови заболявания , защото от четенето на подобни неща вече да бях заминала хиляди пъти.
Та така, някой имал ли е нещо подобно и ако е било подкожен косъм как се справихте с него(аз не успях да го изчопля, защото не се вижда къде би могъл да бъде върха или корена му, няма от къде да се тръгне и изглежда бабунката е доста на долу)?
Благодаря ви!

# 1
  • Мнения: 28 412
Отиди на хирург, вероятно е лимфен възел, но дали е косъм, лимфен възел или хемороид- все на хирург се ходи
Не го стискай и чопли
Вероятно е безопасно да слагаш компрес риванол, но е добре да го види първо лекар

# 2
  • Мнения: 2 273
Аз имах подобно нещо (моето не беше лесно да се види отблизо). Не знам дали беше косъм или просто пъпчица, но мина. Ако много се притесняваш отиди на лекар. Аз бих го следила две седмици и чак тогава на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт