Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 573
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
И на мен едно време са ми мазали бибата с мед и майка ми е казвала, че като съм го изсмуквала, съм плюела бибата. Само незнам колко голяма съм била. Добре, че нищо не ми е станало и сега нямам проблем с меда.

# 736
Руска рулетка 🙈

# 737
Тази от 4 месец ряпа да яде. Hushed

# 738
Тази от 4 месец ряпа да яде. Hushed

Този пост директно трябва да се докладва. Абсолютна тъпачка, без извинение, е майката!

# 739
Вероятно вече са го направили. Коментарът и на другата жена го няма вече

# 740
Като се сетя как за малко беше тази тъпачка да съм и аз! Бабата диагностицира детето с колики още веднага след като се върнахме от болницата. Добре, че дойде консултантката по кърмене. Тя каза, че храня детето твърде много и от това го боли коремчето. Въпреки, че на новородено не се слага режим тя ни постави такъв за няколко дена - не повече от 11 пъти кърмене за денонощие и не повече от половин час на едно кърмене, като правиш масаж, за да не заспива докато суче. За няма и два дни минаха "коликите" .
Наливахме обаче чай с копър, от който акото стана зелено и течно и излизаше като спрей. Бабата диагностицира детето, че е настинало, а педиатърката обясни, че при внасяне на каквото и да е с растителен произход, така става акито и толкоз. Аман от баби диагностици!

# 741
И в моята отчетна имаше една мама, която сложи мед на силиконовите протектори ш, за да засучел. Не се ли притесняват тия хора не знам

# 742
Е колко му е. Защо да викаш консултант, като имаш буркан мед.

# 743
Група за покупко-продажба във ФБ 🙄:

# 744
Синът ми е на 6 месеца, с удвоено рожденно тегло, изцяло на кърма. И понеже дърпа доста на височина изглежда по-скоро слабичък. Една позната възрастна дама ме попита вчера съчувствено - " Злояд ли е?" Казах и "Еми той още не е захранен, не знам". И потресения отговор беше - "Е какво значи това, с какво го храниш, с кисело мляко ли?" Rolling Eyes

# 745
  • София
Този уред има нещо като слушалка на врата на бебето. Предполагам брои глътки. Как смята колко милилитра са обаче, не знам 😂
Нев 🤣

# 746
Nev ужас, какъв е тоя зор да мериш чуждите деца. За полета на мисълта и киселото мляко да не говорим.

По повод нямането на кърма, съседката ме напрегна онзи ден. Срещаме се на асансьора и тя ме уведоми, че вече почнала АМ, щото малкият бил гладен. Питах я как е разбрала, на консултациите как изглеждат нещата. Оо супер било, ама ето снощи се събудил в 11 гладен. Опитах се да ѝ обясня, че бебе на месец и половина е съвсем нормално да се буди да суче вечер, не значи, че няма кърма. Тя обаче си е решила, че ще “пресъхне” и по-добре отсега да дава АМ. Сама ще си сбъдне пророчеството.

# 747
Не мога да го разбера тоя зор на някои майки бебето да спи по цяла вечер и то по възможност още от раждането или максимум след първия месец. То не са нощни каши, бисквити в млякото, водичка през нощта и какво ли още не, че да спят повече. Собственият им комфорт и желание за сън явно са им по-важни.

Не е точно бисер, ама имам една позната (класически случай на "имах кърма само месец"), която много държи да знае моето дете какво яде и защо не яде определени храни, тестени например. Аз не го насилвам да яде неща, за които очевидно не е готов още, обаче от нея получавам постоянни съвети как да му набутам я баница, я мъфин, я хляб. Joy

# 748
Направо да раздават от родилното по един пакет "Комфорт" -  опиати за бебета, ам плюс кисело мляко с мед - да спят по 20 часа и да дебелеят а ние да си гледаме кефа Grinning

# 749
  • Варна
Някои мами много държат бебето им да е на режим. Имах безумен разговор с позната, която ме нарече разхайтена, защото бебчето ми няма режим и яде и спи, когато си поиска. Стана ми интересно
 и я попитах как е направила режим на нейните кърмени бебета. Водичка и чай между храненията и малко каляване на волята. Според нея до големи проблеми ще доведе липсата на режим и разхайтеното ми отношение по въпроса...бебчето ми е на 5++.
Не задълбавам обикновено в такива разговори, защото отсрещната страна е изключително убедена в правотата си и не дава признаци да е отворена към друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт