Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 321
  • 758
  •   1
Отговори
# 1
Благодаря за темата 🤗 .
И за да не е спам , това с бебето да не се отбива през лятото за мен няма логика .
К'во праЯт в топлите страни тогава ?
Кърмят доживот 😉.

# 2
  • София
Добро утро в новата тема, благодаря за която. Да се пълни със смях!
Много хора не разбират че "АМ не е краят на света" не насърчава майка, която иска да кърми. Напротив, когато ми казваха "вземи една кутия АМ за всеки случай" ме обезкуражаваха най-много! Все едно на състезателите посредата на състезанието вместо "go go" да им викат "нищо, догодина" 🤪

# 3
Даааа, моята свекърва къртеше с Бисери като беше малко бебето, та не й ги помня всичките, понякога се присещам и ми става смешно Joy Всичко го свързваше с кърменето и това, че не я храним. И ние по вайбър се гледаме и тя тогава ги ръси най-много, бледа била, слаба била, не знам си какво Grinning сега вече е по-добре, защото като звънне малката ми взима телефона и започва обикаля из стаята, та тя нищо не може да види Joy

# 4
Благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus

Педиатрите са големи фенове на захарта явно, на мен ми казваха "е как очакваш да ти пие вода, като е свикнал на сладко?! Слагай му малко захар и ще я пие". Викам си на акъла - да, ей сега се втурвам за захарницата.

# 5
Благодаря за новата тема! 🌸

# 6
Леле, ужас на ужасите! От коя държава е този "инструктаж"?

# 7
Не знам. Заглавието на документа е “Postpartum instructions from 1968.” 🤯🤯

# 8
Аз бях виждала подобен инструктаж в едно съвременно женско списание, което го публикува взето от 1933г. Очаквах статията след това да бъде за това как въпросните съвети са пълни глупости, но нищо подобно - беше в стил да слушаме древните мъдрости, щото са стари разбираш ли и затова съдържат големи истини.
BTW много се смях на началната картинка със зебрите, Кактусче къде ги намираш таквиз забавни, още се хиля на Тормунд Джайънтбейн Stuck Out Tongue.

# 9
Казвам на приятелка, че малкия няколко дни си е направил пауза от 5-6 часа, а тя заяви, че “явно кърмата ми вече е станала по-хранителна” 😁 
Амчи така де... крайно време беше да стане хранителна тая кърма 🤣🤣🤣
Скрит текст:
а тя се тюхкаше, че нейното си измествало режима (на ам) и щяло да яде по никое време после 😔 яде точно под час и нито минута по-рано. Дори да остават 5мин и бебе да реве се занимава с нещо , та да “стане време за ядене”...

# 10
С тия режими ме изумяват.Те и родителите сигурно се хранят под строго определени часаве.Ако  случайно огладнеят по-рано и те си чакат гладнички часа за хранене 🤨

# 11
Да, ако аз попитах веднъж и точно така ми отговориха. Даже някъде тук във форума беше, но не помня в коя тема да изровя цитат.

# 12
Много ме дразни някой като ми каже Не му ли е рано да яде? или Той пак ли ще яде?  😬 Аз обикновено питам на тях някой казва ли им кога са гладни и млъкват.

# 13
Днес четох няколко сайта за рецепти за бебешко пюре и попаднах на доста интересни такива.
Това е за бебе на 6 месечна възраст.

# 14
Съгласна съм, че трябва мазнина, но в началото нека е растителна, олио - рапично например, слънчогледово, зехтин или гхи (пречистено масло). Всичко останало, освен спанака и малко мазнина е излишно в рецептата 😂 особено млякото (очевидно краве). Ама хич не ме очудва рецептата. То като прочетеш на едно купешко пюре съдържанието, ще ти стане лошо. А още по-лошо ми става като виждам да ги рекламират разни персони из инстаграм.

Общи условия

Активация на акаунт