Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 503
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
+1 за максима. Мн съм доволна

# 256
Здравейте, мами!
Аз да се оплача, че от месец и нещо пак започна да става през нощта- около 3, после в 6... давам й да цокне малко (изцяло на кърма е), около 5-10 Мин макс и заспива. Има ли и други нощни птици ? Да попитам кърмените бебенца през колко време ги храните ?
И друго, което си мисля.. от 1 седмица е още по-неспокойна през нощта. Дали не почват зъбчета да мъчат? Гледам че ми белее венеца.. Вие имате ли наблюдения?
За косопада - същата работа е и при мен. С цели шепи косми, без дори да съм се срешила.. Дано скоро се оправи.
Аз ще захранвам след 10-тина дни. Имаме домашни непръскани картофи, мисля с тях да започна, съответно разредени с кърма.

# 257
  • Sofia
Мами споделям ви мнението на гастрото. Започва се захранване при навършена 16та седмица. Особено при кърмените бебета, при тях по-бързо се изчерпват минералите и витамините. Започва се със зеленчукови.
Педиатъра смята, че до 6-7ми месец не се дава домашна храна.
Имам комшийка, живееща в Германия първите години на бебето. Там ако е на АМ може даже и на година да се започне захранването.
Аз започнах с картоф, но не му понесе. Една седмица изчаках и пробвах пъщарнак, бял морков, тиква, червен морков... Като ги въвеждах към първото което вече яде след 4-5дни слагам няколко лъжички от следващото.
При нас кърменето е на час и половина макс два. Вечер поне 4ри пъти. Вече ми идва в повече.
От баткото насам ползвам прах за пране Медикс Алвина Бебе.

За косата скъсих я 10см. да не виждам поне дълги косми навсякъде Simple Smile

# 258
Това за ранното захранване на кърма е странно. Нали с кърмата преработваш разнообразни храни на бебето, а адаптираното мляко е едно и също всеки ден Thinking А що се отнася до алергените, според мен колкото повече ги предпазваме и не се храним с храни алергени, толкова по голям е рискът за детето в бъдеще. Разбира се, ако някоя храна не му понася, няма да го мъчим:)
Бебето е на 4+ месеца а моята коса е наполовина. Косата ми започна да пада толкова жестоко, че в ужаса си купих сума ти продукти за коса. Нищо не помогна. Сега пия добавки, дано помогнат те. Косата ми пада като след химиотерапия. Добре, че ми беше супер гъста, иначе нямаше да имам вече.
Не знам вие как сте, дали е от кърменето или нещо друго но ставите така ме болят, че не мога да клякам/изправям. Направо съм някаква развалина. Чудя се дали да не намалям кърмата, дали изобщо е от кърменето или нещо друго. Никога не ме бяха болели стави. А сега колена, стъпала, даже ръцете ми станаха кашкавалени, една бутилка не мога да отворя... Еми оплаках се:)

# 259
Момичета, преведоха ли ви майчинството. Навсякъде пише че на 1ви този месец са го превели и приятелки питах превели са им го, а на мен още не. Питам и вас преди да съм се обадила в нои.

# 260
  • София, България
Колената и ставите ме болят и мен. От допълнителната тежест на детето е Simple Smile Аз бях така и като бях по-дебела преди 3 години. Ръцете ми изтръпват от носенето и се мажа с Арнигел.

ДЖЕСИ, превдоха ни го, да. Изкарай си един ПИК от НОИ. Вероятно нещо не са ти подадени като хората документите. Обади се и питай какво се случва Simple Smile

Ние онзид ен бяхме на ваксини. Не плака много, но пък вдигна температура този път Simple Smile на 3м и половина е 6200 и 63 см. Simple Smile

# 261
Момичета, преведоха ли ви майчинството. Навсякъде пише че на 1ви този месец са го превели и приятелки питах превели са им го, а на мен още не. Питам и вас преди да съм се обадила в нои.
Откакто вземам болничен, а от този месец вече майчинство съм в пълно неведение кога за какви периоди получавам преводите. Уж първо майчинство, а имам само 340 лв. превод на 1-ви 🙄
И все се каня да отида да си извадя този прословут Пик, но сега си виках вече майчинството ще го получавам наведнъж, не ми трябва 😁 Е, да, ама не...

# 262
  • Г. О.
   На мен също не ми е изплатено майчинство, а на всички майки около мен им преведоха парите още миналата седмица. Нямам ПИК от НОИ и все се каня да отида и да си поискам.
   Родителите на няколко бебчета, родени около датата на моето дете, с които се виждам, вече започнаха захранване или съвсем скоро ще започнат по съвет на педиатрите им. Две дечица са само на кърма и въпреки това като направиха 4 месеца започна захранването им.
   Моето бебе е на адаптирано мляко, но нашата педиатърка каза да изчакаме до средата на петия месец. Иначе детето не проявява интерес към нашата храна на този етап. Знам, че и това е признак, че е готово.

# 263
И аз нямам превод. Документите попълних края на Юли и от тогава нищо. В нои същата работа, не излиза да са постъпили документи. Със счетоводителката не мога да се свържа и мисля другата седмица направо да отида и да видя какво става.
Косопада и при мен е плачевен. Навсякъде съм направила килими от коса. Плача за пострижка, но така и не мога да стигна да отида.
Тотално се обърках със захранването, все още сме на кърма така, че ще изчакам.
В понеделник трябваше да сме на ваксина и явно ще я отложим, че голямата кака е с температура.

# 264
Като стана въпрос за захранване -ще изчкам петте пълни месеца , след това последната ваксина и нещата ги виждам около 15 септември. А и не съм отворила почти нищо да чета. С картоф няма да започвам , по-скоро морков. За сега съм на мнение, че няма да правя звб ( захранване , водено от бебето) като за начало, ще сверявам часовника и с вас Simple Smile
За сега слушам педиатърката, но по скоро след това ще слушам детето си Simple Smile
В началото мисля да приготвям , но не мисля и да съм крайна , ще купувам и купени.
Мамите, които имат втори деца : вие как бяхте с първите?

# 265
И аз нямам превод все още.... А нямам време да отида до НОИ няма кой да гледа малките.

# 266
Честит петък ! Simple Smile

# 267
Аз получих майчинство от 10 юли до края на месеца още на 25 юли. Момичета, щом нямате още преведени пари, питайте в НОИ, явно има някакъв проблем.
Относно захранването, аз ще започна на 5 месеца и половина. Така направих със сина ми като беше малък. Започнах с тиква 🎃 и беше всичко наред. Въвеждах новите храни с купени пюрета, а след това му приготвях сама. Той беше изцяло на кърма. Така мисля да направя и с дъщеря ми.

# 268
  • Варна
Като сме тръгнали и аз да се оплача.. Матей който ми е супер спокоен, все усмихнат и игрив, тази вечер се скъса да реве. Докато го сваля, ни гърда, нищо не иска, изправен по-бива и много лапа ръцете, ожесточено. Накрая му дадох Панадол и се успокои, та и на мен ми се струва зъбки, а е само на 3 мес и половина. От известно време се лигави, но днес и през деня бе по-неспокоен, а предните дни сякаш любопитсваше и искаше да е изправен.
  Успя 1 път да се обърне от корем по гръб. Хваща играчки, гука си. Дано не ми излезе 3- месечното спокойствие през носа с тия зъби, че и кака в 1 клас ще имам искам и с нея да се занимавам.
  И моята коса страшно пада, не стига, че е рядка.. Ужас е. Ще пробвам някакви добавки нещо, а за него Дентокинд, с каката ми помагаше или поне се лъжех, че помага за никнене на зъбите.
   Кърмим се също и дали е съвпадение с цялостното му непокойствие, както спеше по цяла нощ, взе да се буди през нощта.
   За захранване мисля, че му е рано може би към 5 и половина, той сам ще покаже.

# 269
Последният ми превод е от 25/07. За захранването чух какво ли не, в понеделник сме на преглед ще питам, въпреки че от една страна не ми се иска да бързам, от друга с това ядене на 1,5-2 часа може би не му стига, пък и да не изпуснем прозореца за адаптация и нали уж тогава и да проявят алергии после може да ги израснат... Ръцете и двете се пъхат в устата, както и всичко което успее, стиска биберона със сила

Общи условия

Активация на акаунт