Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 502
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
mimmmozka може ли да споделиш с какво захрани. Споделете и вие вашите мнения за захранване с какво ще започнете и кога.
Аз мисля след 5 месец и св чудя с каетоф ли, с морков ли, с оризова безмлечна каша ли. В голяма чуденка съм а и нямам търпение вече.

# 241
Оххх благородно ви завиждам моите и двамата едвам им давам пюре свиват онези венци и като кажат рев та посиняват, не искат и не искат незнам как ще ги захраня. 🙁

# 242
  • София, България
Аз за сега мисля, че ще захранвам по метода ЗВБ. Той се препоръчва след 6 навършени месеци и стабилно седящи деца. Наталия, принципно този метод го предпочитат много майки, чиито деца не искат пюрета. Това е другият вариант. Но те може и да почнат да ядат пюрета, може би трябва малко повече търпение. Simple Smile

# 243
И аз мисля да захранвам при навършени 6 месеца, да може сам да седи. Още мисля дали да е с картоф или тиква, но имам 2 мецсеца и все ще го измисля...
Veselat, от известно време и на мен много ми опада косата. Бебчо постоянно има косми или в памперса или в ръцете. Вече незнам как да го предпазя да не ги яде.

# 244
И аз от повече от месец съм със страшен косопад, коса навсякъде... От няколко дни бебо е много неспокоен, мисля че е от венците. Вие какво давате/мажете? Само скимти, заспива за кратко и се буди.

# 245
  • София
Давам Chamomile 9 СН за зъбките.

# 246
Моята коса също пада с шепите. Ужас. Все вързана ходя:( но АГ си ме беше предупредила, че ще стане. Все още нищо не съм предприела. Може би ще започна с нещо да я мажа, но по-скоро е период и ще отмине. Венците почнах да му чеша с един накрайник, който се слага на показалеца и има мн мека четчица силиконова, но той си намира успокоението в палците. Ева, как му го даваш? Това Са гранули нали?

# 247
  • София
Да, pipi, гранули. Разтварям 5 броя в 50 мл преварена вода и му давам по един или два пъти дневно по 5-6 лъжички. Винаги преди да му дам "удрям" в длан шишето 10 пъти.

# 248
На нас няколко леката ни препоръча ха след 4 месец да почнем захранването, защото е с рефлукс и е на АМ. Ако някоя от вас е на кърма трябва след 6 месец да почне. Малкия вече не се засища от АМ и това е един от признаците за захранване.
Почнах с картоф, като малкия много не го хареса, сега сме на морков и много му харесва. Лошото е, че като яде от пюрето и после не яде много от АМ. Първия ден давах три лъжички и всеки следващ увеличавах. И скоро ще стигне до 125мл. Засега няма проблеми със стомаха. По принцип той си пръцка много, но това е заради АМ АР. То прави много газове за съжаление. Като цяло от едно известно време връща все по малко храна. Отделно ни казаха да увеличат водата на 250мл. Толкова трябва да консумира на тази възраст. Малкия е вече на 4 м. И 10 дена.

# 249
Мамчета, има ли някой да ползва Mima Xari?
Моето звернення грам не иска да се вози легнала вече, надигнала съм я малко, а полуизправеното положение на нашата количка е почти като седнало. Та намерих доста изгодно един аналог на гореспоменатата и хем се чудя дали има общо, хем се чудя дали ще е удобен коша...

# 250
Мария, аз бях с мима, но я смених със сайбекс. Много ми харесва на външен вид и двамата с мъжа ми се влюбихме в нея, но другия кош не се сгъва, а за път това е доста неудобно и главно я смених заради това, още два месеца ще издържим в коша за новородено, който на мимата ни е малък вече, не, че на сайбекс е мн просторен, но поне е по-дълъг. Не мисля, че ще е удобно за детето, а и за теб. В легнало положение на другия кош крачетата на детето са някак вирнати...Не ти я препоръчвам:)

# 251
Здравейте мамчета! Днес минахме 2те ваксини и за сега бебчо е добре:) надявам се и така да бъде. Вече е на 3 месеца и половина, висок е 63 см и тежи 6850. Педи каза, че това е супер. Поговорихме за захранването и тя предлага това да стане като навърши 5 медеца със зеленчуково пюре. Даде ни и едно ръководство, което да прочетем и другия месец да обсъдим по-подробно как и кога ще го направим:)
Хубав ден на всички💙

# 252
Здравейте и от мен. И ние днес бяхме на преглед. На 4 месеца и 4 дни сме, тежим 7,900 кг. и сме високи 67 см. Днес ни беше последната ваксина, после чак на годинка. Докторката каза от утре да започваме с картофче. Малко съм в невиделица. Някой започнал ли е със захранването, търся мнения?

# 253
Привет от нас, отново 😊
Обрива се оказа алергична реакция, но трябва да следя от какво!
И понеже е само по челото и бузите започнах да се съмнявам в праха за пране, въпреки, че откакто сме се родили се пере само с Тео бебе...
Препоръчайте друг хубав перилен препарат 🙄

# 254
Максима пробвай , те са най-добри Wink
Аз ползвам DM-ската марка и съм доста доволна.

Общи условия

Активация на акаунт