Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 455
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Melodiq и при нас имаше съмнение за алергия към белтъка, когато беше на месец и половина. Тогава ходихме на гастроентеролог и ни го казаха. Имаше малко слуз и зверски колики. За една седмица ме накараха да сменя три млека. Първо беше на Аптамил Адц, това мляко беше ужасно. Повръщаше много от него. След това ми казаха да давам Фризопеп,това мляко се оказа още по гадно и от него повръщаше мног. Накрая ми казаха да минем на Хипоалергено мляко. И с него нямахме успех. Отделно малкия не искаше да изяжда целите дози, а само на половина. Непоносимостта към лактозата бяха остановили заради слузта и един обрив, който имаше тогава. На мен ми писна да тормозя детето и в крайна сметка реших да рискувам да го върнем на Аптамил АР. Вече е на почти три месеца и половина и няма проблем. Ако при вас се наложи да е на специално мляко, знам че се отпуска безплатно от здравната каса.
А за приспиването и аз го гушкам за да заспи или татко му. Преди месец почна да реве по10-15 мин. Докато заспи, сега вече само по 3-5 мин. Изглежда му е трудно сам да се отпусне от натрупаната емция. Предполагам това ще се промени.

# 76
Ами няма да се изказвам, просто бях постнала статия , в която добре е описано, че тези кадри в секунда много трудно ( даже невъзможно) да се смелят от детския мозък. На неврологично ниво е опасно за малкото човече. Има доста изписано , можеш да погледнеш.
При повечето говорни смущения, първия въпрос е колко тв на ден му се пуска. Имам познати в сферата и си позволих да коментирам Simple Smile

# 77
Мелодия и ние имахме бактерия там. Миналата седмица повторихме изследванията след 2 месечен курс с омнибиотик панда. За щастие я няма вече. Нещо интересно ми казаха, понеже нашето бебе обяви гладна стачка... хипоалергенното мляко става горчиво ако се прави с гореща вода. Затова трябва да е по-хладка. Успех

# 78
Мерси, белинда за инфото! Явно таткото е прав. Самия той не гледа телевизия и изобщо не одобрява това което правя. Няма да рискувам

# 79
Към майките с момченца - забелвате ли? Ако да как и мажете ли с нещо? Наслушах се на страшни истории и за двата варианта.. детето на една приятелка два дни кървя след намеса на педи..
А от мъжа ми знам, че като малък е бил цепен, след това пак се е залепила и като голям малко по малко сам се е справил, та двойни болки

# 80
След баня леко забелвам и със физ разтвор и стерилна марля намазвам съвсем леко два, три пъти. Така ми показаха в родилното и така продължавам. Дано нямаме проблеми

# 81
Първото ми детенце е момче и при него лека полека по време на къпането мъжа ми се справи почти изцяло. Болеше го на моменти, няма как.
При нас проблема дойде когато на 6 месеца го водихме на нефролог - полага се направление по ЗК, и там доктора каза че е останало още малко и ние го оставихме той да действа и така грубо го дръпна че после 1 седмица го болеше, да не говорим че не свърши и работа. Разказвам това за да внимавате, ако отделяте вие и се справяте добре имайте едно наум като стигнете до доктора.

Аз имам въпрос към майките на момиченцата. Моята госпожица от 1 седмица и е зачервено дупето. При всяка смяна я мия на течаща вода, при изхождане и със сапун, но това зачервяване си седи. Мажех с Бепантен, сега смених с Биодерма защото се измива по-лесно, но няма подобрение, не се и влошава обаче. Вие имате ли подобни проблеми и какво използвате като козметика ?

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 11:11 от ViliTod

# 82
Моята госпожица от 1 седмица и е зачервено дупето. При всяка смяна я мия на течаща вода, при изхождане и със сапун, но това зачервяване си седи. Мажех с Бепантен, сега смених с Биодерма защото се измива по-лесно
Здравей, относно зачервеното дупе - ние бяхме така след пътуване около 400км. Една седмица не успявах да го оправя, смених бепантен, а-дерма, судокрем. Тогава майка ми дойде и точно две сменяния на памперса го минаваше със сулфатиазол (отпред с кремче, дупето с пудрата) и разредихме миенето със сапун, едно със, едно без. Освен това махнах всички скъпарски кремове за дупе и минах на македонска витаминска мас. От тогава не съм имала проблеми. Една мама от форума беше писала, че тази пудра е за над 2-годишни, но ние сме страшно доволни и много бързо облекчи бебо.

# 83
  • София
Ами няма да се изказвам, просто бях постнала статия , в която добре е описано, че тези кадри в секунда много трудно ( даже невъзможно) да се смелят от детския мозък. На неврологично ниво е опасно за малкото човече. Има доста изписано , можеш да погледнеш.
При повечето говорни смущения, първия въпрос е колко тв на ден му се пуска. Имам познати в сферата и си позволих да коментирам Simple Smile

Belindaaa1 ако говориш за онази голяма ФБ група с многото членове, аз също бях махната, макар че нищо не съм писала. И други познати бяха махнати, даже не съм сигурна дали групата не е наистина "архивирана". Така че може да не е твоето мнение проблемът, а и всеки човек може да си изразява мнението - и във ФБ, и по форуми.

На твоето мнение съм за телевизията, аз обръщам детето по всевъзможни начини, за да не се заглежда. Отсега се заглежда с интерес, ако го оставя. Екраните са вредни не само за проговарянето, но и за други неврологични процеси. Дори при нас възрастните вредят на съня. Няма как да го отделя от технологиите по-нататък, но ще поставям граници. Въпросът е, че когато децата попораснат и станат активни е много по-лесно да ги оставиш да се зомбират пред екрана, мълчат и гледат с интерес. Много повече нерви и време изисква ти да се занимаваш с него, но за мен това означава да си отглеждаш добре детето Simple Smile

За заспиването и аз съм на мнението на Ендира, че е до дете и няма значение кърменето. Кърмя го, оставям го в кошарата, може да издава малко звуци и заспива сам. Никога не съм го приспивала, взимам го на ръце само, когато правим нещо - хранене, миене, гимнастика и т.н. Може би съм дори леко студена в начина си на отглеждане на детето, но то не проявява признаци на страдание, напротив - изглежда доволно. Мисля, че не е късно на 3 месеца да се започне отучване от заспиването на ръце, но зависи и колко плачливо е бебето, така че не се наемам да съветвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 11:46 от AllegraA

# 84
  • София
За зачеваното дупе е добре по няколко пъти на ден да го оставете голо. Аз слагам Михаил гол върху непромокаема еднократна подложка, не ползвам мокри кърпи, освен 99% вода и то само при крайна необходимост и то преди да измия дупето. Да сте сменили памперсите ViliTody?

# 85
  • София, България
Моето мнение за телевизора е много крайно и гледам да не го споделям често и непоискано. Но с риск ще кажа, че аз не виждам абсолютно нито една полза в пускането на телевизор на дете до 3 години.

Аз забелвам пишлето в банята докато го къпем всяка вечер. Леко леко и виждам, че бавно се отваря Simple Smile

# 86
Момичета аз много ценя съветите ви 🤗 всичко в темата ми е много полезно. Разбирам, че това си е чисто егоистично от моя страна, за да имам някакво време да свърша нещо, но в крайна сметка той е най-важен, така че забравяме за тв. хубавото е, че няколко дни само го практикувах и няма да усети, че му липсва. Забелязах, че отдавна се заглежда като минем покрай тв и ми хрумна тази “гениална” идея.

# 87
Ева, нямаме смяна на памперси. Използвам  Pampers premium care още от самото начало.
Гледала съм по същия начин и другото си дете и не съм имала подобен проблем. Странно ми е на какво може да се дължи и затова реших да попитам вас.

# 88
  • София
За забелването - не забелвам, изобщо. Тук съм много крайна и категорично отказвах всякакви намеси от страна на педиатър, уролози и нефролози. Към днешна дата и при двамата батковци всичко е както трябва да бъде, забелват напълно. Това ще е и подходът ми при малчо. Единствено почиствам хубаво при къпане. За останалото природата го е измислила. Пак казвам, за това съм много крайна и не твърдя, е това е най-правилния подход.

Ава, не си писала отдавна...Надявам се всичко е наред при вас!

За ТВ също съм крайна, хубавото е, че сме единодушни с мъжа ми. Батковците гледат телевизия контролирано, винаги ограничено време, не всеки ден, не повече от час, и то в присъствието на възрастен. Избираме хубаво научно-популярно предаване/филм, от който да научат нещо, а възрастният е там, за да може да се говори по темата, за която е предаването и евентуално да отговори на някой и друг въпрос.

# 89
  • София
Ева, нямаме смяна на памперси. Използвам  Pampers premium care още от самото начало.
Гледала съм по същия начин и другото си дете и не съм имала подобен проблем. Странно ми е на какво може да се дължи и затова реших да попитам вас.
Ползваш ли мокри кърпички? Знам че много се оплакват от тях. Приятелка ми разказа, че откакто е спряла да ги ползва дупето на бебето е много добре и не се зачервява.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 15:46 от Ева на третия етаж

Общи условия

Активация на акаунт