Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 379
  • 762
  •   2
Отговори
# 405
  • Варна
Отивай на УНГ пък ако ще и да е излишен преглед. Проблеми по-сериозно с дишането имах поне след година. В началото беше дрезгав глас и бързо падане. Вероятно е само стрес от операцията за нерва, но по принцип едностранната парализа се лекува до 6 месеца след операцията, после може да е късно. И моя ендокринолог ми казваше отивай на УНГ аз все си мислех, че е нормално и ще мине.

# 406
  • София
Отивай на УНГ пък ако ще и да е излишен преглед. Проблеми по-сериозно с дишането имах поне след година. В началото беше дрезгав глас и бързо падане. Вероятно е само стрес от операцията за нерва, но по принцип едностранната парализа се лекува до 6 месеца след операцията, после може да е късно. И моя ендокринолог ми казваше отивай на УНГ аз все си мислех, че е нормално и ще мине.
Ще запазя час веднага след почивния ден. И аз съм на мнение, че излишна консултация е по-добре от забавена такава.
Какво е лечението, в случай, че има парализа?
Ти как си сега?

# 407
  • Варна
Ако е едностранна парализа с упражнения и  физиотерапии. За нещастие при мен беше двустранна, оперирах се миналата година. Но накрая вече съвсем не можех да дишам, спях седнала, абе...преродих се.

# 408
  • София
Радвам се, че си добре.
Ще направя консултация и ще пиша какво е казал УНГ. Аз съм от София. Ти в София ли живееш, тук ли си правила операцията? Насоки за УНГ имаш ли? Въпреки, че имам двама предвид и смятам, че всеки от тях би видял ако има подобен проблем.

# 409
  • Варна
Радвам се, че си добре.
Ще направя консултация и ще пиша какво е казал УНГ. Аз съм от София. Ти в София ли живееш, тук ли си правила операцията? Насоки за УНГ имаш ли? Въпреки, че имам двама предвид и смятам, че всеки от тях би видял ако има подобен проблем.

От Варна съм, но гласните връзки ми ги оперираха в ИСУЛ-д-р Попов. За него месец му  бях 3-тата операция с този проблем и се шегуваше, че всички на него му се падат. Идеята ми е, че има опит.

# 410
При мен месец след операцията все още имам проблем с гласните струни.Също ми казаха,ме отнема месец два да се оправят от операцията.

# 411
  • София
При мен месец след операцията все още имам проблем с гласните струни.Също ми казаха,ме отнема месец два да се оправят от операцията.
Ходи ли на лекар?
Аз сега от преглед излизам.
Понеже хич не вярвам какво ми говорят. Та... накратко лявата ми гласна връзка е засегната. Не изцяло, но понеже е много скоро след операцията още не може да се каже дали ще атрофира още. За целта ще ме приемат на 07.04. в ИСУЛ. До тогава ми казаха на всеки час по пет до десет пъти дълбоко вдишване и издишване.
Не чакай ако не си била на преглед според мен.
Аз се радвам, че писах и ме насочиха да отида. Горе-долу месец след операцията може да се работи, защото спадат отоците. И в Стара Загора на апарата казаха, че трябва да мине месец след операцията. Така, че спокойно може да се съчетаят нещата и да не се губи време. Оправия има в началото. Няма да си навреди с един преглед.
Изобщо ли нямаш глас? Имаш ли подобрение някакво? Изморяваш ли се бързо?

# 412
  • Варна
Браво murgana! Ще се оправиш само с упражнения.
И на мен ми казваха, че до 6 месеца ще се оправя и аз повярвах. Доста наивно от моя страна и безотговорно. Въпреки, че при двойна парализа едва ли щях да мога много да направя.

# 413
  • София
Така, гърлото боли от тръбата мисля аз, може и да греша.
С какви смукалки да се снабдя? Лукчета, или карамелени някакви да са по-сладки, или нещо с лидокаин да търся?

# 414
Стрепсилс споменаваха масово момичетата назад в темите.

# 415
  • Варна
Така, гърлото боли от тръбата мисля аз, може и да греша.
С какви смукалки да се снабдя? Лукчета, или карамелени някакви да са по-сладки, или нещо с лидокаин да търся?

От тръбата е. Стрепсилс ползвах аз.

# 416
  • София
Браво murgana! Ще се оправиш само с упражнения.
И на мен ми казваха, че до 6 месеца ще се оправя и аз повярвах. Доста наивно от моя страна и безотговорно. Въпреки, че при двойна парализа едва ли щях да мога много да направя.
Да ти кажа още в болницата на втория ден започнах да чета. В крайна сметка няма как да навредят тези упражнения пък времето нека си тече. Аз съм много мнителна да ти кажа. Предпочитам презастраховането, макар и ненужно. Ще видя през Април в ИСУЛ какво ще правят и после ще си организирам една екскурзия, за да направя и в Стара Загора физиотерапията на апарат им. Говорих с една лекарка. И тя каза, че така или иначе месец трябва да мине. През този месец ще дишам, както ми казаха днес от ИСУЛ.
Дано се пооправи, че ми е трудно. Силно вярвам, че щом е навреме ще има резултат.
От ИСУЛ ми казаха, че през есента пак ще лежа и догодина веднъж. Това се прави, за да се избегне атрофията на струната. Каза, че гласът се вдига на етапи. И, че най-добрият вариант е да се раздвижи лявата, ако ли не дясната ще поеме функцията ѝ. Но във втория случай дишането ще си остане така със затруднения на моменти и умора при говор. А в първия вариант ще се повлияе. Взех 2 мнения. Абсолютно еднакви са и доста оптимистични. Господ вече си знае работата.
Благодаря и на теб за насоката❤️
Аз днес повече говорих с фонопеда. Но и лекарят ме видя обстойно там. Аз съм лесна за оглеждане и се виждат хубаво. Но очаквах вдясно да има проблем, защото там беше по-голяма и по-навътре. Дори Недоумявам как вляво се е получило. Дори д-р Ганчев каза, че вдясно е било доста трудно.
Станало. Имало път да се върви.
Глухарче, при двустранна наистина е по-трудно, но е можело да се опита. Нали сега си добре? В Германия операцията е без трахеостома. Днес говорихме това, но била скъпа. Не знам колко. Както и да е. Дано не се налага никому.

Относно обезболяващите. Аз ползвах всичко, което е с Лидокаин. Стрепсилс, Хексоралетен. Мен не  ме болеше от интубацията само. Зависи колко е голяма жлезата. Аз лично не бях подготвена психически какво ме очаква. Мислех, че сливици ще ми вадят, а се оказа доста по-сериозна операцията ми. Продължила е 3 часа. Има доста рязани тъкани. Но много ми помагаше да смуча нещо. Гелоривойс имах, лукчета. И колкото повече пиех, толкова повече ми олекваше. Спрях ли да гълтам ме болеше много. И постоянно се наливах с чай и вода.
Успех!

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:18 от murgana

# 417
  • София
Благодаря ви Flowers Hibiscus
Толкова съм истерясала, че съм забравила какви смукалки се препоръчваха назад в темата.
Писах на доктора да го питам колко струва лапароскопската, че тези около 1000 са за нормалната операция.
Дано отговори скоро, че да мога и с фонда да говоря дали поемат нещо и до каква сума.

# 418
Още не съм ходила на УНГ,защото мислех,че с времето ще се оправи гласът ми.Май и аз трябва да отида.Иначе много се уморявам и имам чувство на нещо заседнало в гърлото.И мен ме оперира Ганчев,доволна съм.

# 419
  • София
Още не съм ходила на УНГ,защото мислех,че с времето ще се оправи гласът ми.Май и аз трябва да отида.Иначе много се уморявам и имам чувство на нещо заседнало в гърлото.И мен ме оперира Ганчев,доволна съм.
Отиди! Имаш време. Ще те приемат в ИСУЛ, но става със записване. Ако решиш и искаш ще ти обясня как. Не губи повече време.

Общи условия

Активация на акаунт