Връща ли се всичко?

• 16 177
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
За тези които може и да им е станало интересно. Пари вече не дарявам, поне не редовно, веднъж в годината, нещо такова.
От както човека, който ме обичаше най-много на този свят си замина и видях как това стана, нещо се пречупи в мен, видях като страничен наблюдател целия смисъл на съществуването ни. И разбрах, че даренията са важна но малка част от тава. Цялото нещо е много, много по трудно.

Другото което разбрах, последните години е, че реалността не е тази материя около нас, това не е реално. Дори научно доказателство има, ако някой се интересува мога да разясня. Има едно единствено нещо което е реално което е единствената реалност от там и единствената ценност, за която  си струва да живеем. Но това ми се струва трябва да е отделна тема. То между другото не е някаква, голяма тайна. Сигурно и по телевизията са го казвали, ама кой ти гледа с разбиране. Simple Smile

# 151
  • Мадрид / София
Ограничение в рамките на сегашния живот, дори в рамките на една година. Това ли е критерия за обратната връзка?
Един нацист, виновен за смъртта на стотици деца изкупва тази си вина в следващ живот, роден като жена отглеждаща сама много болното си дете. Един тежък живот, но отдайността ѝ е била всецяла. Историята е истинска, не съм си я измислила. Това е Закона за причината и следствието, като причината е в един живот, а следствието в следващия. Ако някой гледа само сегашния отрязък от време ще си мисли каква клета жена, колко несправедлив е живота! Но връщайки се при причината, нещата стават ясни и разбирате, че нищо не е случайно и има баланс.

# 152
Ограничение в рамките на сегашния живот, дори в рамките на една година. Това ли е критерия за обратната връзка?
Един нацист, виновен за смъртта на стотици деца изкупва тази си вина в следващ живот, роден като жена отглеждаща сама много болното си дете. Един тежък живот, но отдайността ѝ е била всецяла. Историята е истинска, не съм си я измислила. Това е Закона за причината и следствието, като причината е в един живот, а следствието в следващия. Ако някой гледа само сегашния отрязък от време ще си мисли каква клета жена, колко несправедлив е живота! Но връщайки се при причината, нещата стават ясни и разбирате, че нищо не е случайно и има баланс.

Аз с това бих се съгласил, изглежда логично. Все пак е нереципрочно. Но в крайна сметка, дали това е така или не доказателства няма, въпрос на вяра е. Или вярваш че е така или не.

Има нещо по важно, и това е божията промисъл. Трябва да следваш божията промисъл, трябва да я усетиш и да я следваш, друг правилен път няма.

# 153
Не съм го написал добре, но тогава изкарвах 2000лв и изведнъж почнах да изкарвам  7000лв.
Вече написах че детайли не искам да споделям.
Абе,малко не е по темата,ама ти какво работиш MaskStuck Out Tongue Winking Eye

Страхувам се да не ме разпознаете.
Бях пилот в една западаща фирма, самолетите ни бяха много стари и счупени. Сега съм президент на една държава в ЕС, но няма да кажа коя е, за да не разкриете кой съм. Ама нещо не се справям с президентството, мисля да се връщам, пак във фирмата със самолетите. Пък и чувам че щяли май нови самолети да купуват.

Това е серизния ми отговор, ако ме питаш на ЛС мога да ти дам и по-сериозен.

# 154
Другото което разбрах, последните години е, че реалността не е тази материя около нас, това не е реално. Дори научно доказателство има, ако някой се интересува мога да разясня. Има едно единствено нещо което е реално което е единствената реалност от там и единствената ценност, за която  си струва да живеем.
Какво имаш предвид? Разясни, ако обичаш.

# 155
# 156

Ти си голям шегаджия. It is not the Matrix, it‘s the Bulgarian Matrix.

# 157
  • Мадрид / София
Материята е концентрирана енергия, която възприемаме като нещо твърдо и постоянно, а всъщност реалността са различни видове енергия, които са около и вътре в нас.

# 158
Другото което разбрах, последните години е, че реалността не е тази материя около нас, това не е реално. Дори научно доказателство има, ако някой се интересува мога да разясня. Има едно единствено нещо което е реално което е единствената реалност от там и единствената ценност, за която  си струва да живеем.
Какво имаш предвид? Разясни, ако обичаш.

Радвам се, че прояви интерес. Това са известни неща, не е нещо ново, или пък окултно, и не го е казала Ванга. Simple Smile

Знаеш ли какво е ентропия, и запозната ли си с часната и общата теория на относителността на Анщайн? Теорията на Айнщайн и аз не съм я чел или познавам в детайли просто изводите от нея са важни. Питам за да знам колко да пиша.

# 159
АЗ горе-долу, да. Пиши много накратко за кое научно доказателство говориш. Всичко иначе може да се провери в нета. Не става ясно горе какво точно имаш предвид.

# 160
Ако нашата вселена е затворена система, което вероятно е така, според принципа на ентропията, рано или късно цялата материя ще се разпадне на съставните си части. Изчислено е кога това ще стане. Числото е мисля беше 100 милярда пъти времето от големия взрив до сега. Значи 100 милярда умножено по 14милярда години. Изглежда страшно мнго време нали. Но часната теория на относителността времето тече все по бавно колкото по бързо един обект се движи, и с достигане на скоростта на светлината теоритично времето спира да тече. Което всъщност значи че за обект движещ се със скоростта на светлината, 10минути или онова голямо число по горе няма никаква разлика. Според Айнщеин скорости на светлината е предел, който никога не може да бъде достигнат, но моще да бъде доближен и то много. Така че времето няма да спре за това тяло което се движи толкова бързо просто ще тече изключително бързо. Тогава тези ниляди милярда години няма да са толкова много време, кокто на нас сега ни се струва. Нека сега да си по мислим дали в телата ни няма нещо което да се движи със скорост близка до тази на светлината.

Според общата теория на относителността всъщност не само скоростта на движение ами и гравитацията участва в тази шашма с времето. Т.е колкото по тежко е едно тяло толкова по бавно тече времето в неговата околност. От там се знае че човек “паднал” в черна дупка, ще види цялия живот на вселената в един миг. Което е показва че има места в нашата вселена който могад да имат такава гравитация че всичките тези хиляди милярда години да минат да речем за 10минути.

Тази материя няма как да е реалността след като е толкова относителна. Това е изводът. 

# 161
Добре, решили сте, че правилното учение е будисткото - прераждания и т.н. Във вашия будистки свят гадният нацист, ще се прероди в жена с болно дете. Нали разбирате, че няма как да докажете, че будизмът е вярното учение за разлика от юдаизма, християнството, исляма и всякакви по-малки религии.
В католическия няма да се прероди, а ще отиде в чистилището. В православния и чистилище няма. За исляма идея си нямам. Само казвам, ако не сте забелязали случайно, че сте си харесали религия и си я проповядвате. Вие сте точно толкова прави, колкото и всеки един друг човек на тази планета, който не е съгласен с вас.

# 162
Извинявам се, но ми стана смешно от определени разсъждения. Примерите, които си дал са все свързани с пари. Това ,че ти си балама и си давал, пък не са ти ги върнали, не е умишлено причинена вреда, а наивност, която ти си проявил. Тук говорим за съвсем друго.Говорим дали се връща лошотията, причиненото зло- кражба, убийство, изнасилване, а вие чак до Вселената стигнахте.
Какво ме грее мен , че в следващия живот, ако изобщо го има де, на Пенчо ще му се върне еди какво си. Нищо.
"Всичко се връща" е за успокоение , но фактите и реалността доказват, че нищо не се връща.
На моя позната и двете деца загинаха при катастрофа на място. Нито е направила зло, напротив страхотен човек е и си остана такъв. Осинови си след това дъщеря и продължи да живее, как- само тя си знае.
Най-близка моя роднина беше изнасилена преди години. Не е търсила насилниците си, не е искала възмездие. Превъзмогнала е отдавна , това което й се случи, има семейство.
Пак повтарям кои сме ние, за да търсим възмездие и какво ни топли това. Ако даря последните си 5 лв , нищо няма да ми се върне, а ще остана без пари.
При теб просто е стечение на обстоятелствата и добро материално състояние.
Убедила съм се в правотата на израза  - " Не прави непоискано добро". Обикновено добротата ми е струвала скъпо.
Но това не означава ,че станах лоша, просто започнах да преценявам стойността на хората по- внимателно.

# 163
Малко се измести фокусът, но вие сте виновни отплеснахте ме.

По темата. Всичко по-скоро се връща.

По глупостите които аз написъх. Ще се самокоригирам преди някой друг да го е направил.
Наскоро проведени опити показаха че неотриното се движи по бързо от светлината. По теорията на Аинщайн, това сигурно ще значи че машина на времето е възможна. Ще видим дали и кога това ще се възприеме за научен факт.

Наблудениятс все повече е повече показват че сковоростта на разширение на вселената се увеличава вместо да намалява. Което значи че от някъде се получава енергия във вселенета, и никой не знае за сега от къде идва тази енергия, те затова я наричат и тъмна. Което на свой ред май никой не знае какво може да значи.
Обещавам повече глупости да не пиша. Simple Smile

# 164
  • Linz
Денчо, интересни неща пишеш, но правописа малко ти куца което затруднява сериозния поглед върху споделената информация.

Относно религиите- всички почиват на една основа, но с времето някои хора водени от егоизъм са изопачили първоначалният им замисъл- учения, проповядващи правилен живот (в смисъл на пълноценен и щастлив).

"Всичко се връща" не защото има вселенска справедливост, а защото така работи закона за привличането. "Каквото посееш, това ще пожънеш". В момента, в който промениш действията, резултатите също се променят. Всеки сам привлича събитията в живота си. Няма строга закономерност поради безкрайния набор от фактори, които влияят на резултата, но като цяло така работи системата (като всяка материална система).

Общи условия

Активация на акаунт