Връща ли се всичко?

• 16 226
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
То това със своя си път - ясно. За едни - сватба, за други - брадва. Кой се носи на крилете на любовта, кой събира левчета с смс-и за лечение на детето си...Който каквото сам си предизвика и привлече, нали така. Не щеш да кажеш тайната, ей.

# 211
  • Linz
"Тайната" аз не мога да я кажа. Тя е вътре в теб и когато си готова ще я откриеш. Мога само да предположа, че няма да чакаш много дълго.

# 212
Християнската идеология защитава лошите. Правиш мизерии или убиваш 26 (или 26 000) човека и можеш да изкупиш греха си чрез едно просто покаяние. И отиваш в рая.
Прераждането - същата история. Правиш същото - връща ти се в следващия или в по-по-следващия живот. Прераждаш се като жертва на убиец този  път, но така и не разбираш защо ти се е случило.
Та, единствения верен път на истинското възмездие, е да получиш същото още в този живот. Това, което си направил.

# 213
  • Linz
Покаянието не е просто, не е като да кажеш "покайвам се".
Правосъдието се погрижва да си получиш наказанието своевременно. Прераждането не се базира на възмездие, там разбирането е на друго ниво.

# 214
Не е просто, но е важен крайният резултат. В крайна сметка, е напълно допустимо убиец да бъде опростен според християнските догми.
За правосъдието - повечето случаи на раздадено правосъдие не оправдават тежестта на престъплението. Ако изобщо има правосъдието. В повечето случаи го няма.
За прераждането - не зная как точно стоят нещата, но освен чрез регресия, как точно иначе можеш да разбереш защо ти се случва еди-какво си?

# 215
  • Мадрид / София
Та, единствения верен път на истинското възмездие, е да получиш същото още в този живот. Това, което си направил.
Това може да стане, но има едно условие (може и да са повече), каналът да бъде чист. Какво е “канал”? Може би “проводник” на съответната енергия. Това е пътят между даващия и получаващия. Ако този път е чист и няма обстоятелства, които да попречат и получаващия е на същото ниво за получаване от даващия, “връщането” може да бъде незабавно или с много кратък срок на забавяне.
Трудно ми е да го обясня. Ако направим нещо ( по принцип всичко, което правим) действието оставя отпечатък в друго енергийно измерение и съответно към нас тръгва отговора. Ако по пътя отговора срещне препятствия създадени от други действия или обстоятелства, този отговор тръгнал към нас се забавя, но рано или късно ще ни достигне. Колкото този път е по-изчистен от препятствия, толкова отговорът ще ни достигне по-скоро. Дори може да е почти веднага.
Надявам се да ме разбрахте какво имам предвид.
И не става дума дали действието е добро или лошо. Това абсолютно няма никакво значение.

# 216
  • Linz
Не е просто, но е важен крайният резултат. В крайна сметка, е напълно допустимо убиец да бъде опростен според християнските догми.
Да, щом се покае в сърцето си (не на думи), значи си е научил урока. Това е целта.
За прераждането- не ти е нужно да разбираш нищо, важното е да усетиш.

# 217
Angela61,
може ли повече за тази чистота на канала.
Смятам, че действията ни трябва да са изпълнени с логика, защото имат последствия за нас. Важни решения не трябва да се вземат заради чувство за вина, гузна съвест. Не обичам ефемизми.
Така.
При моят начин на мислене е чисто съвпадение,
 но ако погледна от друга страна се получи ситуация, която не беше неприятена, а по-скоро притеснителна.
В резултат, на което промених коренно начина на възприемане на нещо.
Това, което съм мислила досега е било  неправилно.
Без много неприятности, но пък много бързо ми се освести грешката.
Съвпадение?

# 218
  • Мадрид / София
Канал е всеки един човек. Колкото по-висока вибрация има толкова по-чист е на възприятия. Най-чисто е божественото, но то е друго измерение и докато сме на Земята в материално състояние трудно имаме достъп до тези високи измерения.
Спирам до тук с обясненията защото не е лесно да се обясни.

# 219
Абе може да е опростен формално, но не съм сигурен дали отива в Рая. Струва ми се, че му казват "простено ти е", но билетът ти е за Ада все пак, няма как. Да ходи в ада спокоен, че се е покаял.

А по темата - има една поговорка "Никое добро не остава ненаказано". Като я чух за пръв път ми се стори доста станно, но изглежда е разпространена. Доколко е вярна е друг въпрос, само я споменавам.

# 220
Темата ми се струва важна и доста всеобхватна, та я изчетох цялата. Тук таме някой споменава, че може би разните добри и лоши неща, които правим/ни правят са за урок. Съответно многогласен хор отвръща Майната им на тия уроци, само мъка и болка носят, полза няма. Като  слаб ученик преди изпит.
Аз и по-далече бих отишла. Всичко е урок. От кафето, разлято сутринта, до загубата на близък. Ама пътят до такова мислене е дълъг и тегав.

Респект за търпението и благия тон, Сарания! Аз не мога.

# 221
Пътят до такова мислене е дълъг, но безполезен. Струва ми се, че ти смяташ, че тези, които вярваме, че не се връща, страдаме или агонизираме, или по някакъв начин ни се случват злини, докато научим "урока". А това не се отнася за всички. Аз например съм, приела, че не се връща и толкова. Нито чакам гръм да падне върху някого и като не пада - да се разстройвам, нито пък съм изпитала  удовлетворение, че хора, които са се отнасяли зле с мен, са изтърпели лоши неща в последствие, а съм виждала такива. Просто животът си е такъв - всеки все ще страда силно и много за нещо, кой за детето си и СМС-ите, кой че не може да си купи остров, а масата хора - с проблеми по средата между предните два примера. И всеки смята, че неговото изпитание е най-голямо.

# 222
bcd  "Никое добро не остава ненаказано"е интерпретация на едни автори ,а всъщност в една древна книга се казва "Никое непоискано добро не остава ненаказано".

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 22:34 от hectorbg

# 223
  • Linz
Респект за търпението и благия тон, Сарания! Аз не мога.
Първо научаваме тези уроци, където сме най-слаби Wink Те са и най-трудни- като всяко начало.
Младите напр., в "трудната възраст"- мислят си, че знаят всичко и не приемат чуждо мнение и родителски съвети, самонадеяни са, глагола "мразя" използват охотно, любовта им е егоистична. И ако другите са огледало на теб самия, то на децата ти огледалото е изпъкнало и можеш още по-детайлно да виждаш отражението си. В този период родителите "жънат" това, което са "посяли" у децата, когато са били малки. Моите даца ми посочиха много мои грешки и ми предадоха безценен урок... Мисълта ми беше, че тия които знаят най-малко говорят най-високо (да могат и сами да се чуят колко са прави). Колкото повече научава човек, толкова по-смирен става (и отворен за нови знания). Тийновете са всезнаещи просто защото им липсва опит.

# 224
bcd  "Никое добро не остава ненаказано"е интерпретация на едни автори ,а всъщност в една древна книга се казва "Никое непоискано добро не остава ненаказано".
Няма голяма разлика в смисъла, но все пак не се сещам как се прави поискано добро. Някой да даде пример? Да правиш добро ми се струва почти подразбиращо, че не трябва да е поискано. Иначе понятието е по-друго.

Общи условия

Активация на акаунт