30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 506
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 200
Дидева, благодаря много! Two Hearts

# 1 201
Скрит текст:
Ceco1, всеки най-добре знае положението си, но в цялата ви "тактика" има нещо сбъркано за мен, извинете ме.
Първо, ние тук си говорим и предвиждаме, но това са някакви прогнози, които може да се случат, може и да не. Пример: миналата година се знаеше, че баловете по първия ешалон ще паднат. Имаше училища, за които баловете бяха предвидени с голяма точност, но имаше и такива ( от най-най-желаните), за които и най-големите оптимисти не бяха предвидили такъв спад. В личното ми обкръжение има хора, които още  не могат да преживеят, колко са се прецакали, защото не са писали желани паралалелки, защото са "недостижими", или са се записали след първото класиране, "предвиждайки, че за второ нямат шанс да стигнат до желание N1.
Вашата подредба,  с първи 3 желания-някакви си и чак след тях реални желания е рискова. Ами ако все пак на първо класиране стигнете до някое от първите 3 и прескочите реалните?
Още нещо, никой не може да предвиди желанията и мислите на хората. Личното ми усещане, а то се вижда и от форума, е че ФЕГ става много желана гимназия. Да, а от къде ще стане отливът? Според мен, от двете АЕГ. Повечето деца до 7 клас, имат натрупани добри знания по АЕ. Не всички искат да учат НЕ. Къде отиват? В испанската и френската. Тоест, баловете/позициите за АЕГ ще паднат тази година.
Предвиждам и покачване на баловете за мат.поток на НПМГ, защото в СМГ броят на завършващите е равен на броя на новоприетите. Интересът на външни деца, ако предположим, че е неизменен, то НПМГ е единствената алтернатива ( понякога е и първо желание) за математиците.
Изобщо, сметки без кръчмар могат да доведат до много сълзи и разочарования. Не вярвам да е толкова непосилно за един родител, вместо 16 желания, да "начука" 40 и да осигури шанс за детето си!

Тц, не сте ме разбрали съвсем добре - първите 3 паралелки също са желани, но леко/средно недостижими.
Разглеждал съм детайлно баловете за 2017 / 2018 / 2019, като за 2017 са ми пресни още спомените, защото дъщерята кандидатстваше тогава. Наблюденията са видими - високите балове тази година са изключителни спрямо 2017/2018 - пример: 2017 с 195 точки или повече - 9 деца, 2018 - 4деца, 2019 - 69 деца...тоест ще има битка за първия ешалон, отпадналите, които са се целили там ще се разпределят по втория, целещите се там по периферията на втория и т.н. надолу по стълбицата...мога да сложа и 140 желания, но това няма да промени крайния резултат и вероятно няма да ме направи по-добър баща...

# 1 202
  • густо майна Филибето
При нас нещата бяха повече от ясни. Момче, не иска никакви езикови. Само компютърни. Бал 377-396, Пловдив , който според миналата година е невъзможен за Системно програмиране в МГ (377), но е абсолютно достатъчен за следващото - Приложно в ПГЕЕ(396). Другите компютърни са били с максимален бал  по-нисък  от неговия.
 Неговото желание беше едно единствено, за ПГЕЕ, само защото за МГ е невъзможно, иначе предпочита Системното пред Приложно. Престижността за него няма значение, иска да пише кодове, това е.
Бях се засилила да пиша три, но написах седем, повлияна от форума, че трябва да се пишат много паралелки.
Между тях няма езикови, независимо, че в Пловдив баловете за момчета са ниски, и няма шанс само за испанска. Та и досега се чудя, защо не си написах просто 3 паралелки.

# 1 203
Моите разсъждения се припокриват на 100 % с тези на Слънчевата. И аз мисля, че тази година ще има покачване на бала за 9 ФЕГ и ако не намаляване, то поне горе-долу балът на двете английски ще се запази като този през 2017 г. Може би само във втора английска паралелката с биология и химия ще се вдигне, защото в първа тази година няма такава опция.
Само не ми е ясно  защо, при такъв интерес за  немски език, намаляват паралелките, напр. 73 - то, вместо да ги увеличават. Ясно ми е за едносменен режим на работа, липса на учители и т.н, но при желание се намира решение.

# 1 204
Все още нямаме оценки от свидетелството,а изпратихме желанията сутринта на 03.07..Започвам да се притеснявам,има ли други такива
И моят син още няма оценки от свидетелството, а и сме на море и час по час проверявам. Дано до вечерта да се появят.

# 1 205
  • София
Само не ми е ясно  защо, при такъв интерес за  немски език, намаляват паралелките, напр. 73 - то, вместо да ги увеличават. Ясно ми е за едносменен режим на работа, липса на учители и т.н, но при желание се намира решение.

В 73то се редуват - една година има 4 паралелки, една година има 5 паралелки гимназиален курс. За учебната 2019/20 се пада да се формират 4 паралелки.

# 1 206
Здравейте,
Резултатите на нашата дъщеря са наистина много добри, но моля, родителите на децата с отлични резултати да споделят къде и как са се подготвяли децата им, за да мога да си сверя малко часовника, че имаме още две щерки на опашката и не след дълго трябва да почваме с подготовката и за тях Simple Smile (ясно е, че всяка година положението е различно и т.н.,но просто за информация)
Аз съм доволна от Регалия, детето ми имаше сериозни пропуски по БЕЛ, заради претупване на материала в училище, но благодарение на школата успя да навакса.
Аз съм доволна от Лого 3-на матурата по български език и литература синът ми изкара 90 точки, въпреки че класната му, която цяла година му пишеше по БЕЛ оценки от типа 4.42 и 5.48 и в крайна сметка му остави 5 по БЕЛ за годината. По математика не е посещавал курс-просто имаше разкошна госпожа и на матурата по математика изкара 87 точки.

# 1 207
това с паралелките за пореден път доказва липсата на политика и мисъл за образованието - по-многоброен набор, по-малко места в училищата. и то без да смятаме притока на семейства към софия.

# 1 208
И аз пуснах днес с девойката. След упоритото търсене на 73-то, открих , че мога да използвам номера на училището с нула или две нули отпред и да сложа от 1 до 5 за паралелка. Детето много се забавлява как налучквах кодовете.

# 1 209
  • София
Щом някой не се притеснява да напише 3 желания, а на друг не му тежи да нацвъка 200, не виждам какъв е проблема?

# 1 210
  • Варна
И при нас приключи триуменето и подадохме заветното заявление благополучно! Не съм очаквала, че чак толкова ще и е трудно да избере какво точно иска моята девойка. Голяма драма беше снощи, чак си поплака накрая. Тази сутрин пак ги изговорихме нещата и накрая взе решение и настоя да подаваме, докато не е размислила. Сега поне е доволна и спокойна, и аз също. Надявам се изборът й да е правилен. Мисля, че заслужавам питие, обаче е още обяд и имам да шофирам по-късно, та засега ще задържа

# 1 211
  • Варна
Julisa,  какво решихте ? Simple Smile

# 1 212
  • Варна
Julisa,  какво решихте ? Simple Smile
Драмата беше ЕГ или МГ
Първа ЕГ писа на първите две места АЕ с ИТ и МАТ и АЕ с мат и ИТ, след това МГ АЕ и МАТ

# 1 213
  • София
И синът ми подаде - първо желание НПМГ, второ желание 1 АЕГ. Не можах да го убедя да предпочете 73то. Бал за нпмг 452,25, за езиковата 445,5.

# 1 214
  • нейде там, където ....
В секция "Класиране" се смени надписа на "Класирането е в процес на обработка. Моля, опитайте по-късно."
Самата секция не се вижда, случайно я имах отворена и при refresh се промени.

П.П. priem.mon.bg/home/clas

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 15:20 от jd

Общи условия

Активация на акаунт