Нашите кухни - 79

• 55 337
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ехо Simple Smile) Издирвам тип плочки и понеже ще са за кухнята, си набелязах тази тема за питане. За гръб ще са. Видях ги в Икеа, на шоурум конфигурациите има табели, но самите плочки не се предлагат там. Проблемът е, че на тази фирма тези плочки не ги намирам в бг. А вторият - че подобни тип brick ги няма дори в подобен цвят. Така де, аз не намирам. https://www.abk.it/public/collezioneColori/239.jpg?v=
Някой намирал ли е подобно или респективно, поръчвали ли сте от чужбина плочки и цели ли пристигат? Simple Smile)

# 316
На ABK ceramica имаха представителен магазин на Солунска - между Витошка и Ботев, но го закриха (което не е учудващо предвид нивото на обслужване). Не виждам в нета да са открили друг магазин.
Но, не всичко е загубено Smirk
Можеш да провериш в други магазини за италиански (и испански) плочки дали имат каталози на АВК и да ти поръчат. От тези магазини, в които аз съм ходила, можеш да провериш в Мултимо дизайн (италиански плочки), САЕМ Борисов (италиански и испански), Студио Сенс (предимно италиански), Джия маркет (италиански). Всички тези магазини предлагат скъпи и качествени плочки, имат изложени, но може да се поръчва и по каталог (имат каталози). Само в Джия маркет не съм ходила, но в другите 3 са ми казвали, че могат да ми поръчат по каталог.
Имай предвид, че м. август всички фабрики за плочки в Италия и Испания почиват, така че поръчка може чак началото на септември. Срок за доставка - 2-3 седмици, така са ми казвали. Стига да имат каталог, могат да се свържат с всяка една фабрика и да направят поръчка. Сега цената каква ще бъде е друг въпрос, ти ще си прецениш.
Ако обиколиш тези магазини и покажеш какво търсиш, може пък да ти предложат нещо подобно на друга италианска/испанска фабрика.
П.С. В Студио Сенс си бях харесала плочки на Раньо такъв цвят преди 2 години, но не бяха метро плочки (тухлички). Мараци също имат тухлички, гланц, прекрасни, но мисля, че нямат сини.

# 317
  • София
Не бързам, за щастие, ремонтът тепърва започва Simple Smile) значи ако ида при такива, които внасят други абк (има) би могло да ми поръчат и тези? Мерси много, ще пробвам така, че цветът е специфичен и много ми се иска да е точно този 🤗

# 318
Фил, отиваш и питаш, включително за цена, за питането пари няма да ти вземат Smirk
САЕМ Борисов ме бяха питали коя марка търся, можело да си поръчам. В Студио Сенс също. САЕМ Борисов са в доста непривлекателен район, но това да не те заблуждава. На първия етаж са КАЙ, качваш се на втория, там са вносните плочки, там има и каталози. Не са евтина фирма, обаче. Въобще нито един от тези магазини, за които съм писала, не е евтин. Говорим за цени от 60-70 и нагоре лева на квадрат. Имай го предвид.

Според мен, обаче, метро плочки (тухлички) за гръб на кухня не са подходящи заради многото фуги. По тези фуги ще се наслояват изпарения от готвенето (въпреки абсорбатора), ще пръска, особено зад котлоните. Помисли за това. Аз бих избрала максимално големи плочки за гръб на кухня, за да са по-малко фугите, съответно по-лесно да се чисти. Но ти си знаеш.

Този цвят е наистина специфичен,  виж RAGNO Tempera, близък цвят са сините, а са по-големи 30/90. Раньо го предлагат в Мултимо Дизайн, Диляна дизайн, Студио Сенс.

# 319
  • София
Ох, не не, наумила съм си Wink)  експлоатирала съм кухни с плочки и без, чистене е, знам. Само се бях панирала, че като не им ги виждам в каталозите е загубена кауза. Уикенда ще обикаляме, че и за баня търся, и ще ги препита. Много ти благодаря!

P.S. Не ме притесняват в случая цени, за 2 до 3 квадрата ще става въпрос мах

# 320
Фил, магазините, за които ти писах, работят само събота и то до ранния следобед, неделя не работят.
Успех и да се похвалиш, че си намерила "твоите" плочки!

# 321
Само да ви кажа че плочките в кухнята са ми такива с много фуги ... ужасни са. Колкото и хубаво да изглеждат ще започнеш да ненавиждаш кухнята след някой месец.

# 322
Аз също съм с бели метро плочки и черни фуги. Проблеми с чистенето нямам никакви. Бърша винаги след готвене докато петната са пресни. Обожавам си ги!

# 323
Времето, прекарано в кухнята, за мен е време, което бих могла да прекарам доста по-приятно.
Не си представям след 5 мин. пържене на яйца да прекарам още 10 минути в бърсане на плочки.
Функционална кухна с приятен дизайн ще ми помогнат за 2 неща - да ми е по-удобно и да ми е една идея по-приятно времето, изкарано в кухнята. Колкото по-малко време прекарвам в кухнята, толкова по-добре.
Следователно, за моята кухня смятам да заложа на по-големи плочки с по-малко фуги. Ако не си харесам плочки, ще сложа от тези т.нар. гръбчета. Отново с цел по-малко търкане.
Така за мен е добре, за другите минаването с парцал е навик и/или удоволствие, но мен ме натоварва.

# 324
Не си представям след 5 мин. пържене на яйца да прекарам още 10 минути в бърсане на плочки.
Намокряте вестник и го слагате на плочките.
След 5мин., когато сте изпържили яйцата го махате и изхвърляте в боклука.
Няма чистене на плочки (фуги).

# 325
Мине се не мине месец, и все до метро плочките се стига Grinning
И аз имам подобно нещо,...brick а не метро,щото онези са с повече гланц принципно.
Ами...всички сме различни, различно ни е разбирането за чисто, за мръсно,но доводите за мръсно,нефункционално и т.н. са безпочвени- колкото ще чистиш едните,толкова и всички други

# 326
В другата къща плочките бяха по- малки от метро модела, фугата беше бяла. Никакви екстра почиствания не съм правила, нито е било много замърсено.

# 327
Аз пък не мога да разбера, нито как пък толкова се омазват плочките при пържене на едни яйца, нито от къде да взема вестник... Simple Smile наистина не познавам някой, който да си купува в днешно Интернет време вестник. Не се заяждам. Simple Smile
Но е хубаво, че има различни мнения, човек да открие решение за своя казус. Всеки си знае как пръска при неговото си готвене. За себе си открих, че и с плочки и с цял плот за гръбче, все ми е еднакво чистенето.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 18:15 от "Ти нормална ли си?!?"

# 328
наистина не познавам някой, който да си купува в днешно Интернет време вестник. Не се заяждам. Simple Smile
Но е хубаво, че има различни мнения, човек да открие решение за своя казус.
Малко ли рекламни брошури ви пълнят в пощенската кутия?
Е, може и такава да нямате.  Wink
ПП За да не пръска олиото при пържене на яйца, то предварително слагам малко сол.

# 329
аз пък ,,пържа´´ яйцата в подмазнен тиган-я има,я няма 2л -за 6 яйца ми е тигана

Общи условия

Активация на акаунт