Нашите кухни - 79

• 55 297
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте. Може ли да препоръчате изпитани фирми за направа на кухни по поръчка за Пловдив? И ако може снимки. Става въпрос за Пловдив. Благодаря.

# 301
  • Раковски
Anichka 89, модекс имат офиси в по-големите градове.

# 302
А в по-малките градове има мебелни фирми, които работят с техни вратички. Щом в моя затънтен град има такава, значи и в другите градове не е невъзможно. Просто обиколи мебелните фирми в твоя град и им покажи какво искаш, те могат да ти предложат и други подобни варианти.

# 303
  • варна
Мебелна къща Никора работи с Модекс

# 304
Благодаря на всички отзовали се, наистина много ми помогнахте

# 305
Teodora Peinerdjieva механизмите не са никак евтини. Разгледай каталог с цени и ще добиеш представа.
За уредите - изберете чисто нови уреди МИЕЛЕ. Напълно излишно, но ако ще ви направи щастливи...
Шкафове без дръжки - дано да обичаш да чистиш непрекъснато. Сами ще разберете защо.
И това, че е скъпо, не означава, че е "уау" - първи принцип в механиката - има ли механизъм (и колкото по - сложен е), то неминуемо ще се повреди.
Нашите шкафове са без дръжки и не мога да кажа, че се налага да се чистят непрекъснато, а са много красиви. Горните вратички се правят една идея по-дълги от основата и реално когато ги отваряш не пипаш външната част. Вероятно при нас помага и цвета на кухнята. На белия гланц не личи толкова много, че си го пипал. Относно принципите на механиката ще ти кажа, че един качествен и съответно скъп механизъм ще издържи доста години преди да се повреди. А когато му дойде времето и самата кухня отдавна вече ще е за смяна. За Miele-то е любопитно да споделиш защо е напълно излишно да се купува. Не ти харесва, че издържа много години ли или не обичаш примерно пералнята ти да пере страхотно. П.П. Относно питането за цената. Ако в проекта са заложени хубави механизми на Блум и хубав МДФ цената е сравнително нормална. Най-добре е да се постне офертата и ще може да се обсъди с повече точност и детайли.

# 306
Да ми препоръчате удобни дръжки и най-вече да са такива, че около тях да остава чисто. Ще сменям нашите на вратичките, че ми писна да търкам, боята отмивам направо. Сложихме едни красотнички черни, но са някак близко до вратичките и не знам как става, но все има за триене около тях. Самите те също се изтъркаха, станаха черно......някакви си. Та съм в чуденка и не смея само на красотата да се хвърлям. Flowers Hibiscus
Сетих се, че ще трябва и със старите отвори да се съобразявам, а те са на 10 см отстояние един от друг.

# 307
Това са много малки дръжки, малък избор имаш. Но можеш да закриеш дупките с дръжка от такъв тип:

Така можеш да сложиш дълги модерни дръжки. 

# 308
С подобни на последните сме. Остават следи, защото не ги захващаме правилно, а пипаме и вратичката.

# 309
За да не остават следи трябват дръжки с висок мост и свързване с вратичката под прав ъгъл, а не косо, така да се каже - много високи и С образни, за да не се докосва вратичката и също така при тези високи дръжки  миенето е лесно, защото лесно се бърка под тях с парцала. Проблемът е малкото разстояние между дупките.

Може би нещо такова ще ви спаси - от този тип има много размери:

Говоря от опит - моите дръжки са подобни и никакви проблеми нямам (само на долните дъбови шкафове са) - големи и масивни, стар бронз на цвят. Хем удобно се хващат, хем не се докосва вратичката.

# 310
На мен тези ми бяха най-удобни при проба, най-дълбоки са, но с малко по-голямо разстояние от вашето
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/knobs-handles/borghamn-dr … br-v-k-t/20316046

Тези са с почти точен размер https://www.ikea.bg/products/wardrobes/knobs-handles/eneryda-dra … 2-br-k-t/20347514

https://www.ikea.bg/products/wardrobes/knobs-handles/eneryda-dra … 2-br-k-t/70347516

# 311
Черна станция, mariat, papi6, благодаря, момичета, златни сте! Flowers Hibiscus Знаех си аз, че тук нещо ще открия. Като гледам тези с надпис "ново", май нещо подобно и колкото може по-отдалечено да е от повърхността на вратичките Simple Smile.
Такива са сегашните, като нови ми харесваха как изглеждат, сега са......не са за гледане, черната боя изпоожулена, нищо не остана от красотата им, пък дето около тях все е "чисто" е най-голямата екстра.
Скрит текст:
Запазвам си предложенията, ще търся.

# 312
  • Варна
Здравейте! Според вас как е по добре да е ширма открит или скрит/да се издърпва/. Много му се чудя и ще бъда благодарна ако кажете как е във вашите кухни и как ще е по -добре.

# 313
Здравейте! Според вас как е по добре да е ширма открит или скрит/да се издърпва/. Много му се чудя и ще бъда благодарна ако кажете как е във вашите кухни и как ще е по -добре.

Напълно скрит (за пълно вграждане). Оказа се, че никаква полза от издърпването, а стои по-грозно и освен това стъклото се цапа с мазна пара и се мие трудно после.

# 314
Labrex, имах същия проблем - да намеря дръжки, които са по-дълбоки и като тръгнеш да отваряш шкафовете да не докосваш вратичките. Може да разгледаш и тук: https://kolosbg.com/products.php?category=11&subcategory=216. Моите са ето тези: https://kolosbg.com/prod.php?id=2728 - имат на 96 мм и на 128 мм .Аз избрах по-дългите и съм си взела и няколко резервни за подмяна, ако някоя се нарани.

Общи условия

Активация на акаунт