Нашите кухни - 79

• 55 293
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Здравейте, има ли някой идея къде да намеря кухненски плот с широчина по-малко от 60см, по конкретно 48 или 50 см. Намирам само 60см а ми е нужен за по-тесен шкаф където 60см не са опция за съжаление

# 331
В кой да е от големите магазини, например в Бриколаж със сигурност - купуваш си 60 см и им го даваш да го срежат на 48 или колкото ти трябва.

# 332
Е именно де, изказах мнение за плочките и чистенето в кухнята като определен тип домакиня - мързелива и не особено организирана, готвенето, както и останалите домакински задължения, не ме привличат, за мен са задължение, а не удоволствие. Затова, от мързел, гледам да си спестявам всяко излишно  и натоварващо ме задължение. Казвам това не с ирония, съвсем сериозно. Когато готвя, готвя традиционна българска кухня, която включва доста пържене, печене и т.н. Варене, готвене на пара и т.н. не са моят стил на готвене.

За организираните и оправни домакини метро или брик плочките, мозайките, не са никакъв проблем. Нека да има различни мнения, пък всеки питащ да си преценява кое му отговаря на стила.

Скрит текст:

Сега дойде ред и на иронията - Пав, благодаря ти, че ме осветли за солта в олиото, толкова десетилетия вече пържа разни неща, а чак сега да ми кажат. За вестниците по плочките - напомняш ми за съвета на бившата ми свекърва - да слагам вестници под тениската на детето, че да попива потта, докато тича. Благодаря ти отново!

# 333
Плочки на АВК има в Алфагрес до хотел Оливс в кв. Витоша\Дианабат. Мойте от там ги напазарувах

# 334
Относно чистенето на гърба - и аз, като всички, съм израснала в кухня с плочки. Но в чужбина видях модерна кухня с гръб като плота и се влюбих. Респективно си направих такъв на първата кухня и хем ми хареса, хем се чисти много лесно.  И сега с втората повторих пак така - и плот и гръб са от кварц. Ми поддръжката е минаване с мокра кърпичка от време на време.

# 335
ЧС, какво имаш предвид под "кварц" - естественият камък или технически камък?
На мен в Стоун център ми обясниха, че кварцът (естественият) е за заведения, защото е ефектен (прозира), но капризен за подръжка. Изисквало се редовно импрегниране, полиране, разни такива неща.
В същото време по FLN като гледам май плотовете от quartz са си технически камък - често са имитация на мрамор или с тези бляскавите частички. При всички случаи няма вариант огнено червен плот от quartz да е естествен камък.

# 336
Имам предвид технически камък - той се състои от 97% кварц все пак. Казах го така, защото на запад не използват термина "технически камък" и ако търсиш в гугъла трябва да търсиш "quartz countertops".
Иначе аз плот от чист природен кварц не съм виждала, то не се добива кварц на плочи. Красивите прозирни плотове са от ахат, оникс, някои екзотични мрамори и т.н. Те наистина искат импрегниране. Без нужда от импрегниране са само техническият камък и гранитогресът.

Ето един красив плот от естествен  камък за пример:

# 337
Здравейте! Скоро ви бях питала за трапезна маса, отказахме се да е от МДФ и заложихме на стъклена такава, тъй като до сега сме се хранили на такава и супер лесно се поддържа (само фъскаш с препарата за стъкла). От седмица и половина се нанесохме в новия дом и съответно ползвам новата си кухня. Страшно удобно ми е и с кеф си готвя в нея Simple Smile Успех на всички
Скрит текст:

# 338
Красиво е, и лесно се забърсва от покапано. Но не се ли драска? Аз съм имала холна маса със стъклен плот и се появиха драскотини. Е, някои хора не ги забелязват, ама на мен ми бодяха очите. А на кухненската маса се слагат доста повече драскащи неща (ръбът на порцелановите чинии например).
При всички случаи ти препоръчвам да купиш покривчици и да не слагате съдове на стъклото.

# 339
ЧС, благодаря! Значи правилно съм се ориентирала за видяното и чутото по FLN.

So good, много хубава кухня, много ми харесва цвета, организирането на шкафовете, прилича на истинска кухня, а не на такава за снимка в нета/списание. С кеф да си я ползваш!

Един въпрос - шкафът с абсорбатора се отваря, вътре самият абсорбатор целия шкаф ли заема или има над него рафт?

Освен мързелива, съм и непохватна домакиня, често изпускам разни неща, затова и би ме било страх да имам стъклена маса. Знам, че е закалено стъкло, но въпреки това - шубето е голям страх! Smile

Иначе разпределението кухня-трапезария-хол, с прозорци във всяко помещение, ми напомня бившия ми апартамент ЕПК, беше по същия начин - изключително удобно е, просторно и светло.

# 340
Шкафа се отваря.
Скрит текст:

И да, другата ни стъклена маса е на драскотинки, ама решихме, че в крайна сметка нищо вечно няма Simple Smile За нас поне избрахме варианта с по-лесната поддръжка.

# 341
Благодаря, So good!
И лайстните ми харесват, да си кажа!

# 342
  • Варна
Здравейте! Според вас как е по добре да е ширма открит или скрит/да се издърпва/. Много му се чудя и ще бъда благодарна ако кажете как е във вашите кухни и как ще е по -добре.

Напълно скрит (за пълно вграждане). Оказа се, че никаква полза от издърпването, а стои по-грозно и освен това стъклото се цапа с мазна пара и се мие трудно после.
Здравейте! аз ли не съм в час, но не виждам стъкло , което да се цапа. Ето примерно 3 вида абсорбатори - кой е за предпочитане:

# 343
Ето този е със стъкло, за него писах. Когато купувах предния път всички бяха такива. Но явно вече има и такива с мрежа/филтър. Няма допълнителен двигател двигател на ширма, явно е само въздухозаборник и може би върши все пак някаква работа, най-малкото няма цапащо се стъкло.

# 344
Един тъп въпрос, ама какво е "ширма" ?

Общи условия

Активация на акаунт