Нашите кухни - 79

• 55 293
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Един тъп въпрос, ама какво е "ширма" ?

Ширм или още абсорбатор, аспиратор е едно и също нещо

# 346
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ и съвет. Не знам дали това е правилната тема, но ако не е, извинете.

Имам стари дървени чамови кухненски шкафове, които искам да монтирам на дебела тухлена стена от плътни тухли. Как да се монтират? Става въпрос за Пловдив (приемам оферти на ЛС, ако на някой му се занимава).

# 347
Скрит текст:

Сега дойде ред и на иронията - Пав, благодаря ти, че ме осветли за солта в олиото, толкова десетилетия вече пържа разни неща, а чак сега да ми кажат. За вестниците по плочките - напомняш ми за съвета на бившата ми свекърва - да слагам вестници под тениската на детето, че да попива потта, докато тича. Благодаря ти отново!
man_darin_ka,
щом ползвате сол, то не би трябвало да пръска.
Обменяме опит.
Споделяла съм за дъното на фурна, за да не се налага да се чисти:
но фурната се цапа като всяка друга обикновена и си се чисти / дъното й /
На дъното винаги е поставена плитка тавичка, която е точно за събиране на мазнини.
(сложила съм фолио, за да не мия тавичка)

Скрит текст:
Относно вестниците под дреха.
Да, също съм ползвала този метод в крехката си възраст в средата на 70-те при каране на ски в планината. Но те се слагат не заради да не се поти човек, а да не го "пронизва" вятъра.
Фино плетена блузка от вълна с къс ръкав, а под нея вестник.
До ден днешен не познавам що е то бронхит или пневмония.
Е, вече на пазара има облекла и обувки с  GORE-TEX®.  Wink

# 348
Пав, беше казала в предишен пост, че си много добра с търсенето и търсачките.
Моля те, насочи ме към един емотикон, който го имаше в предишна версия на бг-мама.
Става дума за човече, което си удря главата в стената, много ми е нужно.

# 349
man_darin_ka,
този емотикон ми "допада"
Скрит текст:
http://static.skaip.org/img/emoticons/180x180/f6fcff/headbang.gif

# 350
man_darin_ka, още за асортимент! Simple Smile

Скрит текст:

# 351
Благодаря и на двете! Че иначе оставам без думи!

# 352
Здравейте, момичета! Предстои ми цялостно обзавеждане на кухня и за момента съм се спряла на две фирми, като за едната никъде не намирам отзиви за нея - Хамефа (Hamefa). Не знам чували ли сте ги, ползвали ли сте им услугите? Въобще всякакъв коментар за тях ще ми е от полза.

# 353
Аз да си споделя "болката" по темата.
Поради разни обстоятелства - обективни и субективни, мечтаната ми кухня се отлага вече 2 години. Да речем, че тези обстоятелства скоро няма да са налице (да не ми мине котка път!).
Но основният ми проблем е, че не мога да измисля какъв цвят да ми е кухнята. Знам само какво не харесвам:
- бели и дървесни кухни
- кухни от масив
- резбовани/фрезовани вратички
- мраморни шарки.
(Не казвам, че такива кухни не са хубави, просто на мен не ми харесват, не са моя стил).

Иска ми се да е в модерен стил, да има свеж цвят в нея (вратички), може да е само единият ред шкафове в този цвят, да не стане пък прекалено шарено, харесвам визия бетон и метал.  Иска ми се и плотът да е естествен гранит.
Та си мислех, след като не успявам да си измисля цвят така, дали да не отида да разгледам в някоя фирма за гранит блоковете, които предлагат, може оттам да ми дойде вдъхновението.

Някой с идея, включително ако е ходил в магазин с голям избор на естествени гранити. За София става дума.

# 354
So Good, много ми хареса кухнята ти. Също и трапезарията, особено столовете. Да ти е честит новият дом!

# 355
Здравейте, момичета! Предстои ми цялостно обзавеждане на кухня и за момента съм се спряла на две фирми, като за едната никъде не намирам отзиви за нея - Хамефа (Hamefa). Не знам чували ли сте ги, ползвали ли сте им услугите? Въобще всякакъв коментар за тях ще ми е от полза.

Много са добри! Цените им също Simple Smile. Работят с масив основно. Ако си представяте кухня с ПДЧ-та не са вашата фирма Wink

# 356
  • София
Аз да си споделя "болката" по темата.
Поради разни обстоятелства - обективни и субективни, мечтаната ми кухня се отлага вече 2 години. Да речем, че тези обстоятелства скоро няма да са налице (да не ми мине котка път!).
Но основният ми проблем е, че не мога да измисля какъв цвят да ми е кухнята. Знам само какво не харесвам:
- бели и дървесни кухни
- кухни от масив
- резбовани/фрезовани вратички
- мраморни шарки.
(Не казвам, че такива кухни не са хубави, просто на мен не ми харесват, не са моя стил).

Иска ми се да е в модерен стил, да има свеж цвят в нея (вратички), може да е само единият ред шкафове в този цвят, да не стане пък прекалено шарено, харесвам визия бетон и метал.  Иска ми се и плотът да е естествен гранит.
Та си мислех, след като не успявам да си измисля цвят така, дали да не отида да разгледам в някоя фирма за гранит блоковете, които предлагат, може оттам да ми дойде вдъхновението.

Някой с идея, включително ако е ходил в магазин с голям избор на естествени гранити. За София става дума.

Аз пък понеже харесвам точно обратното, попадам основно на такива Smile Smile
Някои ми харесват, де... За гранит - в Лозен има склад на Стоунбилд, Стоунгруп или нещо подобно се казваше,  имаше доста видове. По Околовръстното съм виждала още поне 2-3, ама не съм ги разглеждала.
Скрит текст:
Тази е на български дизайнери:

Тези пък - на руски:

А тая с подправките ми е любима просто, стига да имах към 60 квадрата хол:

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 16:21 от MayBach

# 357

Много са добри! Цените им също Simple Smile. Работят с масив основно. Ако си представяте кухня с ПДЧ-та не са вашата фирма Wink

Благодаря за мнението Simple Smile Точно масив искаме и точно заради цената ми се искаше да посъбера мнения за качеството им. Другата фирма, която харесах е Диалог. Като цени са горе долу идентични, но от Хамефа могат да ти направят каквото поискаш. За Диалог тук намерих доста коментари и мнения, но другата може би просто е по-нова.

# 358

Всъщност, ако се поразровите, ще намерите не малко отзиви и то не особено добри за фирмата. Лично не съм ги ползвала, но с един клик видях, че имат рейтинг около  3/5.
Ето един отзив например: Horrible company. Payed so much money and the final product is horrible I tried to get them to fix all the difects but no result-  I called, e- mailed and texted 100 times no result. Biggest mistake ever.

п.п. Бон шанс с избора. Аз не бих ги избрала.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 16:25 от Ско

# 359
Всъщност, ако се поразровите, ще намерите ...
 Аз не бих ги избрала.
Едни пари...
Скрит текст:
Любен Татарски, Белар Мебел АД,Белар Антик ООД, Хамефа АД, ПИБ, обществени поръчки...
http://toppresa.bg/82729/ekskluzivno-samo-v-top-presa-na-mushkata-lyuben-tatarski
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=761855&newver=2

Общи условия

Активация на акаунт