Лидл 129 - Юлско-ваучерна (отново)

• 92 967
  • 1 457
  •   1
Отговори
# 1 350
  • have faith and be patient ..
И аз имах 2 поредни  няколкогодишни чушлета, цъфтяха и растяха постоянно, яла съм от тях, но рядко и все с едно на ум, че кой знае със каква химия са натъпкани.. Повече ми стояха като декорацийка отколкото като зеленчук. В един момент и двете ми умираха де, започваха да съхнат нещо и кой от къде е, имам и аз мерак на лилавите сега

# 1 351
  • Варна
Е с каква химия да са натъпкани, нали ти се грижиш за тях? Натъпкани са с това, което ти им даваш.

# 1 352
От Лидл е, не знам дали е хибрид. Откакто е пресадено в голямата саксия, не съм слагала тор, само вода (доста вода). И аз се чудя защо е толкова жизнено и голямо, след като уж трябва да е едногодишно.

# 1 353
Е с каква химия да са натъпкани, нали ти се грижиш за тях? Натъпкани са с това, което ти им даваш.

Ти им даваш от един момент нататък. А докато стигне от семенце до това, което си купуваш в магазина с какво е натъпкано...само може да се гадае. Те затова умират рязко или ако са многогодишни, рядко втората година дават толкова много, колкото първата. Бъкат се с химии, за да изглеждат добре. Не важи само за зеленчуковите. Цветните саксии се обработват по същия начин.

# 1 354
  • Варна
Е, тези химии се изчистват за няколко дни, айде в някои случаи седмици. Ама години да седи бъкано с химията от магазина, стига, моля ви.

# 1 355
Да, точно това имах в предвид.. Саксийните не ме бъркат, не ги ядем, но е факт примерно розичките, малки, свежи зелени, нито до прозорец, нито на дневна светлина, суха почва, пълни с пъпки.. Купиваш ги, слагаш на светло, я ториш, я поливаш, а те.. Умират Simple Smile намерих им проложение - сея пред блока в градинката, хващат се без проблем, цъфтят, не умират Simple Smile  таааа все си мисля тези ти ми чушлета, и моите са все от лидл, с какво ли са бъкани..

# 1 356
  • до едно тепе
Пипера не живее повече от един сезон в БГ, защото измръзват. Ако си го прибирате вкъщи и не хване някакви гадини, може спокойно да си расте и плододава доста време. Химията изчезва за 2-3 седмици макс. После,ако не торите и не пръскате,са си достатъчно чисти да ги ядете спокойно. Тези спаруженките като ги гледам са удавени от вода. И пръскането с вода не винаги е добра идея. Не всички растения изискват висока въздушна влажност, а болестите се развиват в пъти по-лесно.
За умрялата фуксия да кажа, че е растение, изключително много нападано от белокрилка и акар и много бързо изсъхват листата и самото растение при нападение. Агроном съм по професия, веднъж си купих, умря ми за много къс период от време и се отказах да ги отглеждам повече.

# 1 357
Чушлета в саксия си бях купила (не помня от къде) преди повече от 4-5г и още си живеят ,при майка ми са, гледа ги на вътрешна тераса. Та не са капризни .

Някой опита ли пастета от риба тон, че ще ходя тия дни да знам дали да взема ?

# 1 358
Ако може и съдържанието някой да снима?

# 1 359
Здравейте! Сигурно сте коментирали, но поне в тази тема не видях, а я чета от началото ѝ. Онзи скъпия бекон, който беше почти изцяло сланина, в големи разфасовки от по 500 и нагоре грама, спрян ли е? Не мога да го намеря в три магазина вече.

700г. На Пикок. Виж на горните , високите редове...там го гледах.
От кремвиршите като тръгнеш по стелажа накъде в средата се падат при нас. Накрая на стелажа са маслата. Но гледай високо.

# 1 360
  • Бургас
Пастетът от риба тон ни хареса на мен и дребен, така че ще позаредя заради хубавата цена и неясното му бъдеще в асортимента Wink Ето го и съдържанието https://prnt.sc/om3kvj

# 1 361
Това испанско чудо наистина ли е чудо?😄

# 1 362
Жалко, нитритна сол ☹ , няма да го купя. Как, аджеба, докарват пастет само с 25% риба...
...
Чуросите ни си ли ги пробвала на коледните пазари и когато има цирк? 🙂  Пържени истории от брашно, вода и сол (май само това беше). По-добре домашни бухтички.

# 1 363
Това испанско чудо наистина ли е чудо?😄

Това е едно от най-вкусните неща на света принципно...но да си го купиш в Испания...в пликче не знам как ще е...

# 1 364
  • На морето!
На мен и в Испания не ми харесват.

И да се включа и аз в тренда с чушлетата. Идеално ми стоят на един прозорец в кухнята. До тях е и Лидлския босилек.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт