Лято е, слънчице пече, малко ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте! - Тема 5

• 25 713
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Голямото количество джинджифил вреди на бъбреците. Не бива да бъде повече от половин- една чаена лъжичка на ден. Това е инфо от лекар.

# 196
Голямото количество джинджифил вреди на бъбреците. Не бива да бъде повече от половин- една чаена лъжичка на ден. Това е инфо от лекар.

Говоря за чай, а не за ядене на джинджифил. Странна ми е тази мерителна единица "чаена лъжица".
Джинджифилът е корен. Да не би да говориш за прах?
От години пия по литър чай джинджифил на ден от корен от 3-4 см. Проблеми нямам. Изпускала съм ден-два, та дори и седмица, но помощта от джинджифила при мен е голяма.

# 197
peycheva, преди време имах проблеми с бъбреците и температура покрай това и споменах на лекарката, че съм си сложила в чая настърган корен от джинджифил и тя каза, че когато е в големи количества е вредно, но беше просто като допълнителна информация, а не че от джинджифила имам проблеми. Та от тогава си знам - по малко. Не се ангажирам с достоверност на информацията. Нито пък бих казала, че от него може да се получат проблеми. При бременните той е изключително полезен, но явно не е добре да се прекалява.

# 198
  • Гърция
Здравейте и от мен Ч.Р.Д Мария да си жива и здрава и много щаслива ⚘Иве и аз миналата седмица имах едно такова схващане държа ме 2 дни и изчезна .Да ти е Жив и здрав ломбимиа.
bear  доста сте едрички радвам се за вас🤗
Vili много се радвам че всичко е наред.
А ние вчера бяхме много игриви,когато усещаш как се движи чувството е страхотно🤗 от днес сме 17 г.с по мои изчисления но на преглед винаги съм с 5 6 дни напред.

# 199
Здравейте и от мен Ч.Р.Д Мария да си жива и здрава и много щаслива ⚘Иве и аз миналата седмица имах едно такова схващане държа ме 2 дни и изчезна .Да ти е Жив и здрав ломбимиа.
bear  доста сте едрички радвам се за вас🤗
Vili много се радвам че всичко е наред.
А ние вчера бяхме много игриви,когато усещаш как се движи чувството е страхотно🤗 от днес сме 17 г.с по мои изчисления но на преглед винаги съм с 5 6 дни напред.
дано да е така , благодаря👐🏻 , и да много е приятно чувството да се усеща ббебчо , пожелавам го на всеки ☺, който още не  е, дано при всички всичко да е наред!

# 200
Здравейте и от мен!Аз в петък ходих на второ мнение при позната гениколожка и тя потвърди, че всичко с бебчо е наред, развива се добре, видяхме и чухме че рита,даже маха с ръчичка, но още и аз не съм сиг, че го усещам!И отново не позволява да го разкрием хаха, но нищо, ще поизчакам още малко!
Иначе съм с +1кг отгоре, кръвното ми е ниско, но винаги е било така, пия само фолиева киселина, витамини не, имам проблем с пиенето на хапчета, но си ги набавям с много плодове!Чувствам се добре, усещам и аз стягания от време на време, но рядко и минава,вечер изключително много се въртя, но иначе всичко е супер, като за бременна жена ;Д

# 201
Иви, да ти е жив и здрав рожденника и само да те радва. Моя мъж също има тази седмица, а другата е сина ми. Всички сме се нареди ли едно след друго. Само бебка живот и здраве ще е декември.
За крампите и аз знам магнезий, аз пия за контракции уж, но сега нямам имах преди няколко седмици.
Беърче, голям мъж си имаш и аз утре съм на лекар нямам търпение вече, имам чувството че мина цяла вечност от последния преглед.

# 202
Против стягания на корема и крампи ми изписаха магнезий Диаспорал. Скъпичък е, но си заслужава. От 10тина дни го пия, нямам вече такива проблеми.

Вили, много се радвам за вас ❤️
Беърче, голям мъж ще е твоят 😍 много хубаво, че си имаш и диск
Веселина, стискаме палци да се покаже следващия път 😚

Чувала съм, че джинджъра е полезен за бременни, против гадене особено. Не си падам много, но зимата правих шотове с мед, лимонов сок и Джинджър в блендера и после на екс - супер стимиулант е.

# 203
Иви, да ти е жив и здрав рожденника и само да те радва. Моя мъж също има тази седмица, а другата е сина ми. Всички сме се нареди ли едно след друго. Само бебка живот и здраве ще е декември.
За крампите и аз знам магнезий, аз пия за контракции уж, но сега нямам имах преди няколко седмици.
Беърче, голям мъж си имаш и аз утре съм на лекар нямам търпение вече, имам чувството че мина цяла вечност от последния преглед.
Мими , благодаря ти! Много е хубаво да си роден лятото, аз съм януари , а бебето живот и здраве ще е е декември, така че зимата ще е интересна 😁😁😁 Да ти е жив и здрав съпружето и ти и синчето живот и здраве да си изкарате много яко👐🏻🥰

# 204
Бих искала да попитам мамите, които са бременни за 1-ви път и усещат бебето в тях.
Какво е чувството?
Аз съм едва в 14-та седмица, но от седмица насам усещам от време на време за секунда-две  не точно болка, но близо до това усещане, ту малко под пъпа, ту в дясно или ляво до ребрата.
Това се случва няколко пъти на ден и търся обяснение на тези "симптоми".
На лекар съм чак след 2 седмици, а дотогава ще прегрея от мислене. Гледам постоянно клипове в ютуб и май започвам яко да се филмирам.

# 205
Peycheva, аз съм в 17+3. Още не съм го усещала, но знам, че няма как да е под ребрата, защото в момента бебчовците се намират под пъпа. Имам приятелка, която е бременна с близнаци и е в 21 г.с. и дори нейните не са се качили още до ребрата. Аз си мислех, че го усещам, понеже усещах нещо като побутване отвътре, но вчера на прегледа доки ме попита дали го усещам в момента, понеже много ритало и аз казах, че нищо не усещам. Той каза, "значи едва ли си го усетила и предните пъти". Но ме успокои, че повечето жени започват да усещат след 22 г.с. В повечето случаи е потрепване на мускулче и перисталтиката на червата. Все пак всичко се разтяга в момента и е възможно да се усеща от лек дискомфорт до лека болка. Те затова и изписват No-Spa и магнезий. Simple Smile

# 206
Peycheva, аз съм в 17+3. Още не съм го усещала, но знам, че няма как да е под ребрата, защото в момента бебчовците се намират под пъпа. Имам приятелка, която е бременна с близнаци и е в 21 г.с. и дори нейните не са се качили още до ребрата. Аз си мислех, че го усещам, понеже усещах нещо като побутване отвътре, но вчера на прегледа доки ме попита дали го усещам в момента, понеже много ритало и аз казах, че нищо не усещам. Той каза, "значи едва ли си го усетила и предните пъти". Но ме успокои, че повечето жени започват да усещат след 22 г.с. В повечето случаи е потрепване на мускулче и перисталтиката на червата. Все пак всичко се разтяга в момента и е възможно да се усеща от лек дискомфорт до лека болка. Те затова и изписват No-Spa и магнезий. Simple Smile

Благодаря за отговора.
И аз си мислех, че е невероятно да го усещам, особено имайки се предвид, че съм и с предна плацента.
Аз съм с 2 миоми и пия магнерот 3x2. Болките, които имах преди най-долу вече почти изчезнаха, но започнаха тези.
Както и да е. Ще чакам явно още 2 седмици. За 1-ви път чакам цял месец за преглед и ми идва в повече Simple Smile

# 207
Аз съм в 19 г.с.и бебето е около 15 см, усещам го поне от месец, но сега е по-силно и по-активно по няколко пъти дневно. Усеща се като пърхане, побутване, понякога придърпване, много индивидуално е според мен, просто имайте търпение, ще го усещате със сигурност по-натам 😄❤️ моето вече се премята даже, усещам как се обръща с дупето навън или обратно 😁🙈

# 208
Същата работа като при Ланчето е и при нас. 🥰

Ние май се спряхме на количка - ABC design viper 4. Сега остава само да я видим и ако и на живо ни хареса толкова - купуваме.😁

# 209
Беърче, дано ви хареса.

Аз също харесах една количка, но нямам представа как е като качество. Евтина е, но пък много симпатична, мъжът ми я хареса, с 2 коша е, втория се трансформира.

Слагам линк, ако някой ги е чувал:
http://newviva.bg/kombinirani-kolichki/1481-bebeshka-kolichka-3v … -juli-rozova.html

В Полша е 300 лв обаче, и тъй като ММ е наполовина оттам, ще търсим вариант да ни я донесат приятели, ако се спрем окончателно на нея.

Общи условия

Активация на акаунт