Лято е, слънчице пече, малко ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте! - Тема 5

• 25 714
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
И при мен е като при Ланчето. Усещам я как се мести и обръща. И там дето се дупи ми е стегнато и твърдо. Побутвам я и се премества. 😁

# 211
Blush
Здравейте, момичета!
  Как сте? Не бях влизала няколко дни, тъй като сме на почивка в Гърция.

Беарче, много е пораснало твоето юначе,бравоо!

Алекс, ние от няколко години почиваме в Гърция- едната на Тасос не плащахме за шезлонг, а само консумация. Миналата година бяхме на Лефкада, прекрасното Йониско море, влюбих се... там плащахме 8 евро мисля, за два шезлонга и чадър. А, тази година решихме Халкидики (Ситония) - много ни харесва, чисто, плитко - никъде не плащаме чадъри и т.н.

Момичета, може да звучи глупаво, ама сякаш коремът ми се смали, изглеждам по скоро пълна, отколкото бременна, а вече съм 15 седмица. Повръщането почти спря, при вас как е?
  На преглед съм чак на 22ри и ми е много неспокойно така, тия дни ще ида да си взема резултатите от БХС, стискайте палци.

# 212
Беърче, дано ви хареса.

Аз също харесах една количка, но нямам представа как е като качество. Евтина е, но пък много симпатична, мъжът ми я хареса, с 2 коша е, втория се трансформира.

Слагам линк, ако някой ги е чувал:
http://newviva.bg/kombinirani-kolichki/1481-bebeshka-kolichka-3v … -juli-rozova.html

В Полша е 300 лв обаче, и тъй като ММ е наполовина оттам, ще търсим вариант да ни я донесат приятели, ако се спрем окончателно на нея.

Лана, не знам за марката, но като цяло, тези колички които са с комбиниран кош мен малко ме притесняват. Струва ми се че когато бебето порасне гърба с това при стягане ще подава и някак си ще увисва. Не казвам че е така, но ми се струва.

# 213
Здравейте 😀,
Днес бях на дългоочаквания преглед. Бебето 🎀 е добре, малко по-голямо за 16 г.с. Имам разрешение за морето, но да внимавам за чистотата на водата...хм за черноморието ни това понятие е малко съмнително, но дано вс е ок.
Иначе всеки следобед имам едно тъпо главоболие, което преминава след 2-3 часа, но е много досадно. Продължавам със среднощното будене, но вече в 4 часа 😏.
Темата за количките- наистина си е цяла наука. Аз разглеждах някакви модели, но точно харесам нещо и като видя цената леко се шашкам. Преди ползвах ABC design, но само наколко месеца и я продадох. Малко тежка и обемна ми идваше а колата ми беше тясна. До декември има време, все нещо ще изберем.

Прохладна вечер ви желая 🍉🍉🍉

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 22:16 от irmir

# 214
Беър голям момък си имаш, браво💚Амо ви хареса количката, взимайте я, ще отпадне едното чудене😁
Вили браво за резултатите
Irmir браво за хубавите резултати.
Keity приятно изкарване през почивката.

Аз от днес съм на работа, да видим как ще е.
Снощи болки в корема имах, изпих един магнезий, но-шпа и в леглото. Мина ми слава богу
На мен не ми казват колко тежат мъниците, сигурно защото са 2.

# 215
Здравейте и от мен ☺️
Вчера бях на преглед най-накрая, имахме малко проблеми със здравната осигуровка, понеже не ми е готова една карта, която показва, че съм осигурена, но всичко оправихме, въпреки че ми коствале доста стрес. Слава Богу бебето е добре, но прегледа беше за мн кратко и докторската ме вика пак в петък, за да ме заведе на консултация и да пусне пълни изследвания. Сега само урината изследване, понеже нали имах проблем с цистит, каза мн течности и ако до петък не съм се изпистила сама, тогава ще изписва лекарства. Забелязах, че в притесни размера на главичката, на вашите бебо и в 17г.с какви са им размерите. На моята бебка е 43мм.по принцип и сина ми вървеше с голяма глава, така се и роди, доктора му казваше кратунчо 😀
Ирмир, приятна почивка. Кейти и на теб, завиждам ви благородно.
Лана, Беърче браво на вас,за избора на колички, дано това са вашите.
Хубав ден от мен!

# 216
Сладурче, ако са ти дали лист от прегледа, там трябва да пише колко см и грама са. Поне на мен там ми пише, не са ми казвали.
Ох, аз сънувах кошмари тази нощ и малко съм като ударена от влак сега.

# 217
Мария, срещу всеки размер има съответстваща гестационна възраст, така изолирано не може да се интерпретира. т.е на ежемесечните прегледи се мерят диаметър на глава (bpd),  корем и дължина на бедро. До две седмици разлика между гестационна и фетална възраст е ок, когато бебето е по-голямо. Ако върви по-малко има други фактори...

# 218
Благодаря за разяснението, Ирмир.
Аз съм в 17г.с главичката отговаря на 19,това пише на снимката. Останалите неща също вървят напред-бедро, корем. Сигурно няма за какво да се тревожи, но все пак се филмира малко.

# 219
Благодаря за разяснението, Ирмир.
Аз съм в 17г.с главичката отговаря на 19,това пише на снимката. Останалите неща също вървят напред-бедро, корем. Сигурно няма за какво да се тревожи, но все пак се филмира малко.
Няма за какво да се тревожиш Simple Smile, бебето ти се развива просто по-бързо 🐣

# 220
Сладурче, ако са ти дали лист от прегледа, там трябва да пише колко см и грама са. Поне на мен там ми пише, не са ми казвали.
Ох, аз сънувах кошмари тази нощ и малко съм като ударена от влак сега.
Благодаря, Марти, ще погледна снимките и ще видя.
И аз тази нощ сънувах кошмари, не че съм спала повече от 4 часа😁
Мария не мисля, че има повод за притеснение, всичко е наред 🤗

# 221
Аз освен тегло, май друго нямах от последния лист, не помня точно. След 5 дни съм на ендокринолог, сигурно ще ми пусне изследвания. Не знам защо ме тормози предния път да си търся лаборатория, като и в болницата можело,но както и да е. Дано всичко е наред със захарта. На 30 сме на ФМ, нямам търпение да видя мъничето пак, но има още бая време до тогава.
На работа е развитие в застой, никой нищо не казва, супер напрегнато ми е, но си мълча засега, защото не знам кое е по-правилно. И ми е гузно, че го крия, и ми е кофти да им кажа. Сложна работа...
Да се оплача, снощи бойлера ни леко гръмна, няма  щети, но и бойлер няма вече, хазяина ни не иска да ни купи нов, а ние тепърва ще почваме ремонт на новото жилище и няма как да се нанесем там в момента. И съм в тих ужас 🤦‍♂️ ММ хич и не го бърка като гледам обаче...

# 222
лелеееее Лана добре, че всичко е наред и че сте добре , защото това е доста опасно Anguished не се притеснявай , колкото по-малко го мислиш , толкова по-добре ще се наредят нещата Simple Smile

# 223
Здравейте дами!

Върнах се на работа тази седмица и чак сега сколасах да ви прочета.

Честит празник на патерици на рожденничките и техните близки! BirthdayBirthdayBirthday

Браво и на големите бързо растящи бебета People Baby

Тези от вас които вече са усетили ритници и други акробатични номера, колко често ги усещате и с каква честота?
https://tenor.com/view/pregnant-baby-pregnancy-gif-5390184

Успех на всички на които им предстои 2ра ФМ. На мен ми казаха в 21ва седмица, което ще е г/д в средата на август и ще почакам до тогава. Иначе изпитвам разни неприятни болки. Вероятно са от растежа, но малко ме притеснява това, че няма да мога да различа контракция (казват, ако се втвърди корема, обаче моя първо е малък и второ на мен ми изглежда постоянно твърд Trollface).
Няма да ви занимавам повече с глупави размисли на бременна за първи път жена.

P.S. Честито и на купилите вече първи неща за бебоците. Аз нещо не съм настроена и за сега само разглеждам. Вероятно есента ще се мотивирам повече.

# 224
Лана, стискам палци кр. захар да е в норма.
Топп, ритници чак не усещам, но побутване и шаване да, не често - 3-4 пъти дневно и по-често вечер в 17 г.с. Ако болките те притесняват попитай следящия те АГ.
Добри резултати на всички със скоро предстояща втора ФМ Simple Smile
Спокойна вечер и лека нощ !

Общи условия

Активация на акаунт