Лято е, слънчице пече, малко ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте! - Тема 5

• 25 715
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Момичета , кога се ходи на 3д/4д ?

# 226
Памела, за да се съчeтае с БХС, е желателно да е между 9 и 14та седмица.
Аз бях 14+5, а БХС го пуснахме по-рано, но не мисля, чв това е най-добрата практика.

# 227
Аз до сега съм ходила на БХС+Фетална в Надежда в 13 седмица и не беше на 4Д, ходих и на допълнителна фетална в 18 седмица и тя не беше на 4Д. Питах доктора кога може да се види на 4Д и отговорът беше "Във всеки един момент, в който застане правилно бебето" Simple Smile Сега на 1 август съм на втора фетална и ще видим дали ще може да е на 4Д

# 228
Здравейте.
При мен всичко се е нормално трябва кръв и урина да пусна но ще е по натам, и без това съм чак на 2.08 на преглед.Така като гледам се движа по назад от вас та поне си припомням какво ми предстои. Не искам да се натрапвам но след като сте правили БХС защо правите фетална по два пъти, да ще рече някои за успокоение.... но ми се струва,че тревогите ви са по големи от спокойствието.

Иначе мисля да работа до юли, август отпуската септември и окт. болничен от тези 180 дни и ноември 45дневния. Та на по късен етап ще набавям нужното.Като тегля чертата един стол за хранене, биба, шише и евентуално ще си купя плат за слинг.... и това е деугото от дъщерята и племеника ми е на 2 та ще видим, има и от синьо да има и бенбено 😁
Хубав ден, малко разхлади та ще се спи.

# 229
Ахх така ми се спи ,но бебето вади кътници и от няколко дена се буди на всеки час Weary
И стане ли 7 часа става и почва да бърбори все едно нищо не е било през нощта...

# 230
Tikva, първо си е ранният скрининг + ехограф и след това има още две ФМ, в останалите два триместъра. Иначе моята втора ФМ е на 31-ви и както обикновено нямам търпение Blush но пък аз съм с пакет за проследяване и има включена ехокардиография на бебчо, която ще я правя на 23-ти, та ще го видя по - раничко 😁

# 231
оф много се ядосвам на моята генеколожка...нищо не ми казва ..само ела на преглед , гледа ме на нейния ехограф и ми пише болничния лист и това за това...няма фм, няма изследвания за цитонамазка или други, само кръв и урина , аз вече преполових почти бременността , тя още нищо не ми е пускала...не знам как ше я караме така , ей сега ще и звънна и дано утре да съм на преглед и ще я питам защо така не ми казва тези неща, те са важни, тя може да няма апаратурата, но поне да ме препрати при свой колега, няма да и откраднат пациентите....откачам вече, от тук научавам всичко важно , а трябваше тя да ми каже тези неща..

# 232
Здравейте,
И аз усещам малкия средно по 4 5 пъти на ден, не са ритници, а движения и побутвания както го описа irmir.
Относно 3д и 4 д, изобщо не е задължително да те гледат на тях, те са за родителите, а не за докторите. Всичко, което трябва се вижда на 2д. 3д или 4д може вече да се направи, когато поискаш, защото човечето е по оформено, отиваш плащаш си за определения вид преглед и ти го пускат да гледаш така. До колкото съм чувала на феталните пускат 3д и 4д, за да видят родителите по-добре.
Тиква - относно феталните, те нямат общо със БХС, проверява само спрямо костницата и нухалната гънка + кръв от майката някакви процентов възможности за болести при детето. На феталната се гледа подробно цялото тяло и всеки орган на бебето, проверява се притока на кръв, до къде е с развитието и куп други работи, които не се проверяват с БХС, примерно за 2рата фетална знам със сигурност, че се проверява нещо в мозъка на бебето, което се образува около 20 седмица, за да се проследи за проблеми. Не сметям, че прегледа носи допълнителна тревожност, а един преглед необходим за проследяване на правилното развитие на бебето.
Пожелавам ви слънчев ден момичета, напоследък темата не е много активна и доста момичета изчезнаха, дано всичко да е наред. Hug

# 233
Какво общо има БХС с ФМ? Първата ФМ е свързана с БХС, защото там се мери ностната костица и нещо на вратлето (все му забравям името). На втората вече се гледат всички оформени органи и мозъка най - вече.

# 234
оф много се ядосвам на моята генеколожка...нищо не ми казва ..само ела на преглед , гледа ме на нейния ехограф и ми пише болничния лист и това за това...няма фм, няма изследвания за цитонамазка или други, само кръв и урина .
Ако АГ не еспециалист по фентална морфология няма как да ти направи този преглед, ти сама трябва да се насочиш към такъв.
Това че нети пуска цитонамазка не е много фатално , а останалите Спин Хепатит Васерман може да ги пуснеш и преди да родиш.

# 235
Здравейте момичета! Преди малко ни дойде леглото на каката с матрака и като го види сигурно ще откачи 😁Утре ще ходя на преглед и ще я взема и нея да види бебето. Другата седмица сме на море и нямам търпение вече, че не сме ходили отдавна. Иначе съм добре бебето доста почна да шава и подритва най-вече сутрин и вечер.

# 236
Момичета, отичат ли ви краката? Днес забелязах, че глезените ми са силно подути.

# 237
Фиона, на мен ми се случи един път след едно прибиране от морето. Тази вечер пак тръгвам за морето, дано да не ми се подуят пак

# 238
Момичета, отичат ли ви краката? Днес забелязах, че глезените ми са силно подути.

Всеки ден.
Сутрин са ми ок и следобед се подуват.
Може да е от това, че работя в офис и съм цял ден седнала и не се мърдам много през това време, но не съм сигурна.

# 239
  • Гърция
Здравейте момичета Днес ми излезнаха резултатите от микробиологиата,урина и имам цистит.В началото на бременността пак имах и пиех антибиотик. Притеснява ме това, че имам серклаж и че постоянно ми се появяват тези бактерии. Симптоми нямам абсолютно никакви.А съм била много-кратно със цистит пред и бременност.
Fiona8 ЗАСЕГА не ми отичат само веднаж и то малко.
Аз на 08 имам записан час за ФМ тогава ще съм 21 г.с

Общи условия

Активация на акаунт