Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания се правят по време на бременност?
Какви прегледи се правят по време на бременност и колко често трябва да се извършват?
Какви са основните изследвания, които се извършват в Медицинския център на Майчин дом в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания се правят по време на бременност?
По време на бременност се извършват различни тестове, като кръвни изследвания (кръвна картина, урина, кръвна група, микробиология), серологични тестове (ХИВ, HBsAg, Anti-HBc), скрининг за диабет (глюкоза) и хормонални изследвания (TSH). Освен това се извършват ехографски прегледи за проследяване на растежа и развитието на плода. Тези изследвания са от съществено значение за наблюдение на здравето както на майката, така и на бебето по време на бременността.
-
Какви прегледи се правят по време на бременност и колко често трябва да се извършват?
-
Какви са основните изследвания, които се извършват в Медицинския център на Майчин дом в София?
-
Какви са някои от симптомите и проблемите, които жените изпитват по време на бременност?
-
Какви са някои начини за справяне с предизвикателствата по време на бременност?
Аз се записах в БГ /поради липса на възможност да ме види наблюдаващия ми лекар/ другия четвъртък при доцент Мазнейкова, та да видим...23 та седмица ще съм тогава...Дано да не е твърде лаконична, както се твърди, че така си вкарвам филми, че нещо не са доизказали докторите 
Вие как сте със спането?
Наддала съм видимо уж само на корем, който другите забелязват от около 2 седмици, но започнах да качвам килограми. Може би съм +4 -5 в 22- ра седмица....Четох, че по това време кръвта вече се е увеличила с литър и амнитичната течост е горе долу още толкова, но ....ще видим надявам се да удържа нещата с килограмите до края на 6 ти месец
, че по мои спомени третия триместър се дебелее от въздуха, а и двежението ще стане все по-ограничено...
бяхме до ИСУЛ тази нощ, заради ушето на каката- супер гръб лекар, нищо не обясни, само изписа аб през устата за 10 дни... мн съм разочарована за пореден път и честно вече нз къде да ходим на лекар като се наложи...