Методът "Ултразвуково контролирана склеротерапия"


Създаване
Методът е създаден през 1995 година от испанския лекар Хуан Кабрера.
Прилагането му и експертизата на д-р Яир Галили превърнаха МЦ "Епика" във водещ световен център за лечение на всички форми на разширени вени.

Основа на метода и извършване на процедура
Посредством модерен еходоплеров апарат се локализира неработещата клапа на проблемната вена, нейните параметри и разклонения.
След прегледа, отново с помощта на ултразвуковия апарат и с много тънка игла, се инжектира склерозант, с който се неутрализира цялата нефункционираща вена заедно с разклоненията. Самото инжектиране отнема няколко секунди.
При този метод не се налага използването на упойка, няма инвазивна интервенция или болка, пациентът усеща само леко убождане, подобно на това при вземането на кръв.Предимства на метода
Предимствата на метода са огромни и безспорни: успеваемост над 95% при всички стадии на заболяването, не се използва анастезия, не се налага болничен престой, най-малко рисков метод, пациентите веднага се връщат към активен начин на живот, шофиране или пътуване със самолет. Методът е подходящ за всяка възраст, няма контраиндикации, може да се прилага и при наличието на други медицински проблеми като сърдечни болести или диабет.
Много често една процедура е достатъчна за цялостното излекуване. Ако проблемът не е бил лекуван с години и вече е в твърде напреднал стадий, е възможно да се наложи повторна манипулация. Вследствие на интервенцията кръвотокът от нефункциониращите вени на краката се насочва към здравите вени, което води до намаляване на налягането в долните крайници.
Оздравителният процес започва от мига на инжектирането и в много от случаите изпъкналите вени започват да се прибират моментално.Оценките на световната медицинска статистика и на д-р Галили
Световната статистика и медицински публикации определят "Ултразвуково контролираната склеротерапия" като революция, а успеваемостта от над 95% се отнася за всички стадии на заболяването.
"Това е най-ефикасният и най-удобният за пациента начин за лечение на разширени вени", категоричен е д-р Яир Галили.
Израелският специалист препоръчва манипулацията да се направи дори при по-леки случаи, когато кракът само изглежда неестетично, тъй като тази болест се усложнява и задълбочава с времето.
"Тя трябва да се лекува отрано, за да се предотвратят последващи проблеми като отоци, възпаления, рани, язви, инвалидизация. А и естетичният ефект от склеротерапията не е за пренебрегване", добавя той.
Д-р Галили отбелязва, че около 80% от случаите на заболяването разширени вени се дължат на наследственост и че е добре човек да потърси помощ възможно най-рано, още когато усети болка, забележи отоци, издуване на вената или поява на "гроздове", както и при промяна на цвета в долната част на крака.
МЦ "Епика" ще публикува още образователни медицински материали по темата, а специалистите в клиниката ще отговорят на всички Ваши въпроси, свързани с терапията и възможностите на метода.
Можете да зададете въпросите си в консултативната ни тема.


Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 13:43 от Редактор*