Отговори
 • Мнения: 38
Новата медицина е факт и в България


Философия на новата медицина
От 10 години в МЦ "Епика" се прилага комплексен медицински, високотехнологичен и холистичен подход при диагностиката и лечението на различни заболявания.
Новата медицина навлиза все по-сериозно в практиките на медицинските заведения на високоразвитите държави. Резултатите от нея са повече от убедителни, а лекарите са категорични, че истинско оздравяване може да се постигне само когато се насочим към първоизточника на проблема и подходим комплексно към системата ум-тяло.
Новата медицина се стреми не да потиска или елиминира в краткосрочен план симптомите на дадено заболяване, а да постигне пълно излекуване.
В основата ѝ стои цялостна и задълбочена диагностика, обхващаща работата на всички органи и системи в човешкото тяло, включително на емоционалното и психично състояние на пациента и неговите нагласи.
На базата на тази диагностика се изготвя строго индивидуализирана лечебна програма, с която медиците и пациентът работят заедно, отстранявайки причините, довели до заболяването.Метод на лечение в Медицински център "Епика"
Тричленен лекарски екип изготвя индивидуална програма на лечение за всеки пациент и проследява процеса до окончателното му завършване.
Пациентът получава детайлна картина на състоянието си и на причините, довели до него, както и подробна информация за общата работа, която той и екипът предстои да извършат.
Лекарите в МЦ "Епика" акцентират върху необходимостта от силната ангажираност на пациента в процеса на лечението.
Резултатите се протоколират както въз основа на споделяното от пациентите, така и чрез кръвни и други необходими изследвания. Лекуващите специалисти са непрекъснато на разположение за въпроси и пояснения.
Практикуваният от МЦ "Епика" подход включва пълното изясняване на причините, довели до дадено състояние и комбинация от модерни, безвредни и щадящи високоефективни протоколи за лечение.Надяваме се от темата да научите много нови неща за здравословни проблеми, свързани със затлъстяване, инсулинова резистентност, диабет, хипертония, ендокринни заболявания, псориазис, екзема, акне, хронична умора, безсъние, депресии, тревожни разстройства, така наречените автоимунни болести и много други.
Включете се в дискусията и спечелете награди!
Задайте своите въпроси, свързани с различни здравословни проблеми (сърдечно-съдови заболявания, психично здраве, затлъстяване, целулит, разширени вени, холистично здраве), в темата и се консултирайте със специалист!
През следващите четири седмици в темата ще получите отговори на всички въпроси и ще имате възможност да прочетете полезни материали за хроничните болести и за заболяванията на модерния човек.
Предстои да научите много интересни и неизвестни на широката публика факти и открития на медицинската наука.
Петима от всички коментирали в темата ще получат награда – безплатен преглед на състоянието на вените и артериите си по методиката на д-р Галили. Ще обявим кои са късметлиите на 31 юли.

Полезни материали:
Революция в лечението на разширени вени
За целулита и неговото трайно премахване
С медицина от Израел в МЦ „Епика” спасяват българи от сериозни заболявания
Черният дроб - отговорникът за нашето здраве
Напълняването – причини и трайно премахване
Задължителната превенция, която спасява живот - профилактика на артерии и вени
Израелско светило лекува разширени вени с революционен метод
Истината за безсънието - причини и лечение. Част 1
Истината за безсънието - причини и лечение. Част 2
Варикозните вени и капиляри: причини, превенция и решение

На Вашите въпроси ще отговарят д-р Валентин Белчев и д-р Антоан Спасов.


д-р Валентин Белчев
Специалист анестезиология, реанимация и интензивно лечение.


д-р Антоан Спасов
Съдов специалист. Ултразвукова диагностика на съдови заболявания.

* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.


Моля, запознайте се с Общите условия на активацията ТУК

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 17:20 от Pедактop

# 1
 • Мнения: 3 803
Силно се интересувам от решение на проблемите с целулита при слаб човек, пиещ много вода и ходещ пеша, но не активно спортуващ. Какви са причините за появата му?

# 2
 • Мнения: 674
Здравейте, бременна съм и имам тромбофилия фактор 5 Лайден, на терапия с хепарин съм. Трябва ли да направя консултация със съдов специалист или някакви изследвания?

# 3
 • Мнения: 19 685
Присъединявам се към въпроса на Амброзия, но с още нещо - има ли реално решение на проблема?

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 538
Здравейте! На 45 години съм. От две години пия ежедневно Сотахексал 80, сутрин и вечер х1, заради сърцебиене. Щитовидна жлеза и сърце-прегледани и наред. От седмица, две забелязвам, че десният ми крак отича леко, в областа от пръстите до глезена. Глезенът е спокоен. Нямам спомен да съм се удряла някъде. Не усещам никъде болка или тежест. Джипито ми е в отпуска. Пуснах си пълна кръвна картина (хематологични и биохимични показатели) и всички изследвания са ми в норма. Какво следва да направя, докато се върне личния ми лекар. И каква според вас може да е причината за този отток?

# 5
 • Мнения: 5 046
Здравейте. При наличие на мрежа от капиляри и разширени вени, подходящо ли е приемането на някакви добавки или лекарства, ще има ли ефект от тях?

# 6
 • Мнения: 4 735
Здравейте.След хистеректомия с премахване на лимфни възли получих лимфедем 2 стадий.Лечим ли е и как?

# 7
 • на последния етаж
 • Мнения: 8 611
И аз се чудя как да се преборя с целулита, който става все повече. Всеки ден ходя пеша поне 1,5-2 часа, пия много вода, ходя на Пилатес 2-3 пъти седмично.

# 8
 • Мнения: 10 160
Честите кръвоизливи от носа на какво може да се дължат - генетично слаби капиляри или трябва да се търси по-сериозна причина?

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 9 789
Каква е цената на процедурата (УЗ контролирана склеротерапия)?

# 10
 • Мнения: 38


Методът "Ултразвуково-контролирана склеротерапия" е създаден през 1995 година от испанския лекар Хуан Кабрера. Прилагането му и експертизата на д-р Яир Галили превърнаха МЦ "Епика" във водещ световен център за лечение на всички форми на разширени вени. При този метод не се налага използването на упойка, няма инвазивна интервенция или болка, пациентът усеща само леко убождане, подобно на това при вземането на кръв.
Прочетете повече за процедурата и нейните предимства ТУК.

# 11
 • София
 • Мнения: 9 280
Здравейте!
От 2 години имам тежест и умора в краката от коленете надолу. Понякога имам и болка, стигала съм до доста силни нощни болки. Вдигам си краката високо всяка вечер след работа. Ходих и на лекар - съдов хирург, който отхвърли наличието на разширени вени. Но симптомите ми продължвават. Никакви кремове и хапчета не ми помагат особено. Ще бъда благодарна, ако можете да ми препоръчате как да се справя с този проблем.
Важна подробност е, че имам този проблем откакто работя настоящата си работа. На бюро съм с график 2 работни на 2 почивни дни като работните ми дни са по 12 часа, през които почти нямам възможност за разтъпкване и краката ми постоянно са надолу. В почивните си дни се опитвам да си почивам и да се движа на разходки, но не винаги ми е възможно.

Ще следя с интерес и за отговор относно зададените преди мен въпроси за целулит. Той също е проблем при мен и се питам ако отида на антицелулитни масажи дали няма да ми навредят допълнително на гореописаното състояние на краката.

# 12
 • Мнения: 669
Здравейте предстои ми раждане ,а имам много  разширени вени, има ли опастност от усложнение по време на раждането?

# 13
 • Мнения: 1 342
Защо се появяват разширените вени, какви са причините за заболяването и има ли начини за предпазване от поява на тези вени?

# 14
 • Мнения: 1 197
Има ли лечение появата на мрежа от капиляри, какво е то, трябва ли да се притеснявам, че в последствие ще получа и разширени вени и как да го предотвратя ако отговора е да! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт