В поредица от статии ще разкажем с лични истории за възможностите на Новата медицина и практиката на МЦ „Епика”

С тази първа история за излекуване на разширени вени отговаряме и на въпроси на читатели на BG-Mamma, страдащи от тромбофилия и Фактор 5 на Лайден.

Това е историята на благодарен пациент, който след успешно излекуване преди 4 години предлага помощта си за диагностика на хора в неравностойно положение.
Н. В. страда от тежко заболяване. Споделя историята си не само от огромна благодарност, но и за да вдъхне надежда на много други като него, които сигурно се чувстват също така безпомощни, както и той се е чувствал преди години.

От публикация в интернет Н. В. научава за способностите на д-р Галили и за метода му на лечение. Силно скептичен е към прочетеното, защото години наред безброй специалисти са му казвали, че за неговия случай дори операция трудно ще помогне, камо ли други методи.

Н. В. все пак решава да посети МЦ „Епика”, за да провери как изглежда „храмът на спасението“ и как точно „неспасяеми случаи“ биват успешно излекувани. Разглежда историите и снимките на преминалите през кабинета на д-р Галили пациенти и не може да повярва.  

Запознава се с историите на други хора, които като него са страдали и опитвали всичко, но безуспешно. А възможностите на Н. В. му позволяват да обиколи известни с медицината си държави. Въпреки това под заключенията стояла една и съща присъда – рискове от усложнения при лечението, като застрашаване на живота на тромбозите са огромни! Допустима е единствено оперативна намеса, но без гаранции за успех.  

Пациентът показва една от последните си епикризи, подписана от професор, и диагнозата, че е с тромбофилия и Фактор 5 на Лайден. Наличието на това заболяване води до това организмът сам да образува малки тромби и кръвосъсирването е нетипично, което пък е предпоставка за тромбофлебити и усложнения при каквато и да е интервенция, а дори и без интервенция.

Според епикризата Н. В. в момента на прегледа е с тромбофлебит и се назначава лечение със съдоразреждащи медикаменти в продължение на 3 до 6 месеца за лечение на възпалителния процес на левия му крак. Десният му крак също е с разширени вени и в момента на прегледа няма тромбофлебит. Като заключение е написано, че след като бъде излекуван тромбофлебитът на левия крак, пациентът може да се подложи на оперативна интервенция за лечение на разширени вени и на двата крака. Други, безоперативни методи се определят като неподходящи. Този и подобни обезкуражаващи отговори пациентът вече е чувал многократно.

В крайна сметка решава да си запише час при д-р Галили и да чуе неговото мнение.
Месецът е декември 2014 г. Н. В. успява да убеди работещите в Медицински център „Епика” да го запишат за преглед без манипулация, тъй като „шансовете да е подходящ за такава са под нулата“. Следва петминутен преглед при д-р Галили и категоричното „подходящ сте“. Това уверение обаче се оказва недостатъчно, за да повярва на думите на лекаря и в крайна сметка се подложи на терапия.

Следват година и половина, в която Н. В. продължава да обикаля по други клиники и да пробва каквото му попадне, различно от операция. Ходи дори в специализиран кабинет в София за „изсмукване на кръвта от медицински пиявици“, но и там без резултат. Накрая се решава на операция в Кьолн, Германия. Месец преди заминаването през лятото на 2016 г.  разбира, че д-р Галили ще бъде отново в България. Решава пак да се прегледа и ако лекарят отново отсъди, че е „подходящ” въпреки вродените заболявания, да рискува и да пробва метода „Ултразвуково-контролирана склеротерапия”.

Няколко месеца след манипулацията и контролния преглед се установява, че лечението е приключило успешно. Няма и следа от страданията, а в клиниката пристига един щастлив и благодарен бивш пациент, който вече е повярвал в чудото, но се пита колко ли още хора страдат, без да подозират, че може да им се помогне.

Той желае да помага. Моли да се опише случаят му и да се публикува точно на мястото, където за пръв път е научил за лекаря. Предлага на медицинския център да помага на пациенти в неравностойно положение. Не желае да се споменава името му публично, защото не търси слава, а единствено възможност да се отблагодари на съдбата за избавлението си.  


Задайте своите въпроси, свързани с различни здравословни проблеми (сърдечносъдови заболявания, психично здраве, затлъстяване, целулит, разширени вени, холистично здраве) в консултативната тема и спечелете безплатен преглед на състоянието на вените и артериите си по методиката на д-р Галили.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 16:14 от Редактор**