Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 089
  • 740
  •   1
Отговори
# 210

vici75, аз имам правена операция за премахване на сраствания след 2 броя секцио. Първо се съмняваха за ендометриоза, но излязоха сраствания. Това са натрупвания на съединителна тъкан около разрезите. После се разпространяват. Получава се ефекта на дъвката между органите. Имах много болки, ту матка, пикочен мехур,......Операцията беше лапароскопска. Но дали пак няма да се получат- никой не ти гарантира. За това е добре след операция да се прави физиотерапия. След лапарото правих, но не след 30-ия ден, а след 50-ия. Срастванията не се виждат с ехограф. При мен предна маточна стена беше срастнала за тазовия перитонеум. Премахнаха само една част от срастванията, друга- не успяха.

# 211
Благодаря ти за отговора. Много страшно ми звучи всичко и не знам дали е решение. Аз външно белег почти нямам, че съм лепена. Как се разраства това чудо вътрешно толкова много чак се чудя. Ако е това изобщо при мен.

Сякаш не ми се правят операции, ще мисля.

# 212
Дали си шита или лепена няма значение. От значение е рязането. Именно там организмът се опитва да се самоизлекува, като почва да образува съединителна тъкан.

# 213
Да, да разбирам. Просто лаишки си разсъждавам за себе си, как от вън почти не се вижда. По тая логика очаквам подобно зарастване и отвътре, но явно не е така. Помня че адски ме боля разреза тогава. Не можех да стана над седмица, а мои приятелки бяха на крака на другия ден. Кой знае какво са ме издокарали.

# 214
Лекарите не са виновни. Организмът се бъгва и произвежда свръх съединителна тъкан.

# 215
https://

Здравейте, момичета😘С анална фисура съм и за момента не се реших на операция.Ако някоя от вас знае някакво мазоло ? Приемам всякакви съвети.

# 216
Момичета, някоя от вас страдала ли е от Angioedema? Аз чак вчера разбрах, че така се казва това неприятно състояние. Става въпрос за спонтанно подуване на устните и тъканите около очите. Изглежда по подобен начин. Confused При мен е придружено от течащ нос, сълзящи очи и дрезгав глас.
Нямам доказани алергии, но сама за себе си знам, че като пия лекарство, съдържащо Аналгин, се подувам по показания начин. Вчера, обаче, тази алергична реакция дойде като гръм от ясно небе - не съм консумирала нищо извън това, което по принцип приемам. И съм супер озадачена. Rolling Eyes

# 217
Видя ли се с лекар? МОже да е не е от консумация, ами от всякакви неща- ухапване, докосване и т.н. А също и да не е от черен дроб, бъбреци, кръвно и изобщо знам ли...а нещо със забавена реакция- скоро ваксини, лекарства силни, в рамките на месец примерно. Нови бижута, препарати, места...можем само да гадаем
Пък може и автоимунно да е, знае ли човек, те могат да направят всичко...

# 218
Благодаря за включването!
Не, не съм посетила лекар все още. Аз първоначално мислех изобщо да не ходя, защото обикновено тази реакция преминава от само себе си за 24 ч. Вчера, обаче, беше по-силна от стандартното, а и възникна без никаква причина, което ми се случва да пръв път. Най-вече това ме притесни, честно казано.
Нищо ново не съм въвеждала в ежедневието си. Confused Даже напоследък се храня супер изчистено, наспивам се добре, не ползвам декоративна козметика. Никакви ваксини, антибиотици, лекарства или добавки. Не съм ходила никъде и на практика няма нещо, което бих могла да обвиня или дори заподозра за възникналия проблем. Rolling Eyes Шах и мат.
Нямам и никакви кожни проблеми, което, мисля, е обнадеждаващо.

Днес съм по-добре, но едното ми око още е подуто, а носът все още си тече. За щастие, гърлото вече не ме стяга, устните ми са спаднали и другото ми око се е оправило. Ще мине и останалото скоро, сигурна съм, но притеснението, откъде ми дойде това на главата, си остава.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 10:55 от Гърне с похлупак

# 219
А взе ли нещо? И защо не идеш да ти кажат какво да правиш при внезапна силна реакция, да не тръгне, не дай Боже, да те задушава? След сън ли стана?

# 220
Може да ида, да. Peace Но ако ще ходя, ми се искаше да отида при наистина добър специалист, който да вникне в проблема. Няма смисъл да тичам по спешност, защото реакцията вече преминава. Да не казвам голяма дума, но май почти се оправих. fingerscrossed

Не съм вземала нищо, защото не съм запозната с този тип лекарства. По принцип, не страдам от никакви алергии. Преди време даже ходих в "Александровска", за да ми правят тестове за алергии (предоперативно) и май почти нищо не излезе. Даже лекарката се учуди и ми каза, че според проведените изследвания, нямало как да имам непоносимост към Аналгин, а аз със сигурност си имам, още от юношеските години. В крайна сметка, тези тестове ми се сториха малко странни, по споменатите причини.

Знам, че е опасно да се надуваш така, именно поради риска от задушаване. Вчера наистина за пръв път ми се схвана и гърлото, което вече не е безобидно... Трябва да внимавам занапред.

Вчера се събудих - взех си "L-Тироксин"-а, час-два по-късно пих кафе и след това ме удари.

Възможно е и да е нещо автоимунно, да. За съжаление. Аз нали съм и с Хашимото. Rolling Eyes Оф, писна ми с тея болести и кофти състояния. Нон-стоп, егати.

# 221
Хм, аз се зачудих дали ти сподели за реакцията в другата тема:( Много неприятно

# 222
  • Монреал
Как се нарича това състояния, при което леко навеждане да вдигнеш нещо се усеща сякаш са те провесили с главата надолу и кръвта нахлува в нея?

# 223
 Аз имам въпрос. Преди прегледа при ендокринолога си взех направление ,но тъй като главно отидох за смущение в цикъла (това и написа ЛЛ в направлението) той ми предложи да видим щитовидната жлеза, тъй като казах ,че имам косопад. Взе ми 25 лв за прегледа + 5 лв такса и вземане на изследвания. В епикризата пише ,че съм отишла за проследяване на щитовидна жлеза,относно косопад. Ще давам ли пари и за изследванията или тях ги покрива здравната каса ? Все пак това направление каква роля играе?

# 224
Как се нарича това състояния, при което леко навеждане да вдигнеш нещо се усеща сякаш са те провесили с главата надолу и кръвта нахлува в нея?

Проблем с вестибуларния апарат? Или Синузит...

Общи условия

Активация на акаунт