Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 103
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Детето (2г 6м) е с вирус.Миналия следобяд вдигна температура 38,7 ,дадох нурофен.След 3 часа т беше 39,3 и дадох хексалгин. След още 3 часа t спадна под 38.Както спеше започна да диша много шумно , да се свива на кълбо  и веднага да се извива на дъга.Издаваше гърлени звуци.Опитвах да го събудя ,но дори не успях да овладея тези конвулсии. Това трая около минута, продължението беше зверско треперене ,също около минута.В спешната казаха,че е "станало нещо от температурата".ЛЛ предположи,че е" гърч, но пък гърч не може при ниска температура".Бившата педиатърка твърди,че не е нищо,просто момент на вдигане на t.През деня треперене имаше 2 пъти, значително по-слабо.Снощи беше с 38,9,но не дадох нищо,защото не се е хранил.Свали я след 2-3 часа на 37,5.Тази сутрин повърна в леглото.Пие вода и повръща.Дадох Вомитусхил,предписан от ЛЛ.Сега спи.ЛЛ казва, че трябва да го наблюдавам за нов гърч.Обърках се тотално.
Гърч ли е било? Ако да,какво се прави и какво не в такова състояние?

# 226
Ако е било гърч е редно педиатърът да изпише свещички, които отпускат мускулите, така че да няма нов гърч при температура.

# 227
Може гърч при ниска Т.
Даже точно така се получава, при рязко сваляне.
Моята дъщеря направи много тежък и продължителен гърч при Т 37 и малко, бях дала Аналгин, преди това беше висока.
От тогава не давам аналгин по никакви поводи. Naughty
Хексалгин е същото. Peace

Направете ЕЕГ, но не по-рано от месец, защото сега ще бъде лошо и ще се притесниш излишно.

# 228
Здравейте!
Възможно ли е 5 дни след изкаран ротавирус, да продължават проблемите със стомаха: повдигане, липса на апетит, отпадналост? (сигурна съм, че е било ротавирус, цялото семейство го изкарахме на морето)
Друго освен пробиотик и диета?
Бързо оздравяване на всички!

# 229
Здравейте, онзи ден нещо ме ухапа на две места по краката, първоначално не го мислих много, но от снощи толкова ме боли около ухапаното, че не мога да си стъпя на крака. Според вас нещо сериозно ли е, или да го изчакам. Пих противоалергично и се мазах с крем за ухапвания от насекоми...

# 230
  • Sofia
Може да е от паяк.
Два пъти ми се е случвало,на лакътя и по челото,много подуто и болезнено беше и повече от 2седмици продължи.Пих противоалергични,мазах се.

# 231
Здравейте,
(За тези, които не са ме срещали в други теми - на 28 съм) Относително слаба, нормалното ми кръвно е леко ниско - 110/70
Последните две седмици имам главоболие и високо (за мен) кръвно - 130/90
Идеи за възможни причини?

П.П. Гърне с похлупак - бих предложила при друга такава реакция да пиеш нещо противоалергично. Например Аериус. Ако отокът спадне, значи все пак има алергичен процес.
Аз за себе си така проверявам кога нещо е кожен проблем и кога - алергична реакция.
Преди време имах алергия към акари. При мен се изразяваше в отоци. Една от най-силните прояви беше брутално подуване на лицето. Чак чертите ми станаха неузнаваеми. Завърши в спешното с урбазон, а после - курс с антихистамини.

# 232
  • Монреал
Как се нарича това състояния, при което леко навеждане да вдигнеш нещо се усеща сякаш са те провесили с главата надолу и кръвта нахлува в нея?
Проблем с вестибуларния апарат? Или Синузит...
Нъц. Навеждането не е проблем при подпиране.

# 233
Как се нарича това състояния, при което леко навеждане да вдигнеш нещо се усеща сякаш са те провесили с главата надолу и кръвта нахлува в нея?
Проблем с вестибуларния апарат? Или Синузит...
Нъц. Навеждането не е проблем при подпиране.

Високо кръвно?

# 234
Просто е прилив на кръв в главата. Не знам дали има специфично наименование.

# 235
  • Монреал
Кръвното е абслолютно Ок, но има лека дископатия и леко напълняване.

# 236
  • София
Идвам с питане, от години имам проблем с носа. Задна хрема, и  понякога прерастваща в синузит.
Преди месец бях при хвален УНГ , той заключи алергичен ринит и изкривена носна преграда , изписа ми кортикостероид + физ разтвор промиване на носа , бях на алерголог , там тя каза че нямам алергия към акари, прах и полени.
Нищо не изписа., но поиска да ми направи клетъчно изследване на секрет от носа.
Та  1 месец пръскам Калменте ( кортикостероиди) и имаше подобрение.

Тези дни отново съм в изходно положение.
Имам нещо много дразнещо в носа, което ме кара непрестанно да шмъркам нещо , устата ми е суха , сутрин все едно имам някакви налепи по-гърлото. И рядко ми се случва , при някое шмръкване назад , да спре дишането ми, все едно блокира цялата уста и гърло. Усещам лигавицата подута , взех си Ериус .
Нямам темелертаура. За последно нямаше балтерия в носа и гърлото.

Моля за всякакви съвети и препоръка за най-най-добрия УНГ в София.

Притеснява ме постоянното чувство на сухота и че има” секрет .
Както и това , че все едно леко ми блокира дишането.
Какво е това ?

# 237
 Момичета, имам питане. Започнах да пия Оргаметрила по схема 10 * 2 хапчета ,тъй като цикъла ми беше прекалено къс ( на 15 дни) започнах да го пия от 15 ден на цикъла ,както каза доктора. По календар ми дава,че след 2 дни ще ми дойде ( ръководи се от последния цикъл) а по принцип сега ,като пия Оргаметрила, трябва чак на 9.08 . Имам болка от дясно ,където е и кистата. Болката наподобява боцкане . Дали е от хапчетата ? Възможно ли е да ми дойде пак по-рано ,въпреки хапчетата ?

# 238
Здравейте от 5 6 дена имам тъпа постоянна болка като, че ли в бъбреците към яйчниците и аз нз.. Ходих на нефролози единият вика има песъчинки другият няма от прищипан нерв е... Пуснах си изследване, какво мислите

# 239
Момичета, имам питане. Започнах да пия Оргаметрила по схема 10 * 2 хапчета ,тъй като цикъла ми беше прекалено къс ( на 15 дни) започнах да го пия от 15 ден на цикъла ,както каза доктора. По календар ми дава,че след 2 дни ще ми дойде ( ръководи се от последния цикъл) а по принцип сега ,като пия Оргаметрила, трябва чак на 9.08 . Имам болка от дясно ,където е и кистата. Болката наподобява боцкане . Дали е от хапчетата ? Възможно ли е да ми дойде пак по-рано ,въпреки хапчетата ?

Пий си го, няма да ти дойде.

Общи условия

Активация на акаунт