Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 149
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
vici75, не го мисли предварително.
Калцификат не значи рак задължително. Може да е нещо съвсем безобидно. Стискам ти палци! Hug

# 331
Здравейте, искам да попитам за ехомамографията.... Надежден метод ли е? Понякога имам дискомфорт и болка в дясната гърда, на моменти се появява, на моменти изчезва... Днес съм на преглед при гинеколог за един друг проблем, та въпросния извършва и ехомамография.Но прочетох противоречиви мнения из нета за ползата от нея.Трябва ли да предпочета мамография? На 34 г. съм.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 12:55 от Sunny Days

# 332
Мамографията и ехографията не са взаимоизключващи се. На едното се вижда едно, на другото друго. Виж в предния ми пост по-горе говоря за калцификации. Те се видяха на мамограф, но не на видеозон. Както и кисти в едната гърда - те на мамограф не се виждат. Само на видеозон. Но т. к. си млада доктора ще прецени къде си струва риска да те прати. Мисля че който е с гръдни импланти, не ходи на мамограф, но там всеки си носи риска. Казвали са ми че ако има нещо, ще е в лявата гърда по принцип. В дясната почти никога. Това за твое временно успокоение, но трябва да се прегледаш. Аз бях така с болки в дясната гърда. Нимизил ми препоръча доктора. Тая болка ме държа над година. Тъкмо правих мамограф сега, пак нищо няма в дясна гърда. Дано и при теб е така. На невролог щеше да ме праща бг доктора, но се прибрахме oт Бг и всичко си остана така. Спрях да товаря гърди защото тренирам и лека полека отшумя болката.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 16:37 от vici75

# 333
Един поглед никога не е излишен, мисля аз. Ако лекаря е добър образен диагностик и си познава апаратурата, ще ти каже, ако има нещо. Ако болката е преди цикъл, може да е хормонално зависима и да не е нищо притеснително.
Мен ме боли винаги дясната  и се уплътнява на едно място, само преди цикъл. Започнах профилактично масло от вечерна иглика.
Sunny Days, пиши как е минал прегледа.

# 334
  • Sofia
При болки в гърдите слагайте в сутиена като компрес пресни леко намачкани зелеви листа,като изсъхне сменяйте с ново.

# 335
Здравейте! Върнах се от море с ужасна алергия цялата съм в обриви,това което ми изписаха не помага.Помощт за ефикасно кремче или др. Благодаря предварително!

# 336
Явно само с мазане няма да стане. Ще трябва и нещо вътрешно да вземаш-кларитин, зиртек нещо от сорта.

# 337
Аз пък леко съм се шашнала. На двете си гърди открих петна с много силна пигментация, с големина на бадем, на различни места. Досега не съм ги забелязвала. Явно въпреки банския (защото не съм излагала на слънце тези места) са се появили. Трябва октомври-ноември да ходя на профилактика за гърдите, чудя се дали да не запазвам час, след морето. Мамография не са ми правили до сега, но вече ми напреднаха годинките, имам и наследствена обремененост за РМЖ, чудя се още. Хипохондрията пак ме подгони.

# 338
  • софия
Аз пък леко съм се шашнала. На двете си гърди открих петна с много силна пигментация, с големина на бадем, на различни места. Досега не съм ги забелязвала. Явно въпреки банския (защото не съм излагала на слънце тези места) са се появили. Трябва октомври-ноември да ходя на профилактика за гърдите, чудя се дали да не запазвам час, след морето. Мамография не са ми правили до сега, но вече ми напреднаха годинките, имам и наследствена обремененост за РМЖ, чудя се още. Хипохондрията пак ме подгони.
не се шашкай - това са гъбички. иди на кожен лекар за кремче

# 339
Винаги съм мислила, че при гъбички ще има някакъв релеф, сърбеж или друго. А единственото, което виждам е промяна в цвета на кожата и никакъв дискомфорт.

# 340
ооо понякога гъбичките изглеждат като депигментирана кожа - или бели петна или малко по-тъмни. Например ако се сещаш  петната при бременните как изглеждат (като мелазма). Това само грубо да придобиеш представа за какво иде реч.

# 341
Здравейте пак съм аз вече година не мога да се оправя само се влошавам...незнам вече къде да търся проблема...сега пак имам и песъчинки в бъбрека възможно ли е от това да се чувствам зле ? От няколко дена имам ужасно замайване, през ден главоболие отпред, силно гадене и горчивина в устата и съм много пребледняла много ,слаба болка в кръста и нагоре и често пишкане ,лепят ми устните а пия достатъчно вода....да добавя че имам и гастрит и прегънат жлъчен мехур и ебщайн бар вирус

# 342
m1m0zkaaaa,  а инсулин и кр. захар на гладно изследвала ли си?  Защото тая жажда и това лепнене на устните,  съпроводени с отпадналост,  ме навяват на мисълта,  че имаш инсулинова резистентност. Пълна ли си?
Дано скоро се установи какъв е здравословния проблем при теб и да започнеш адекватно лечение.

# 343
  • България
m1m0zkaaaa,  а инсулин и кр. захар на гладно изследвала ли си?  Защото тая жажда и това лепнене на устните,  съпроводени с отпадналост,  ме навяват на мисълта,  че имаш инсулинова резистентност. Пълна ли си?
Дано скоро се установи какъв е здравословния проблем при теб и да започнеш адекватно лечение.

Горчивината в устата, сигурно и обложен език, както и жаждата с лепненето, може да си е от стомаха, а щом има вируси, те често се загнездват там и влошават цялото храносмилане. Предполагам, че не е на някаква специална пречистваща диета и няма как да е добре със стомашно-чревния тракт. Отпадналостта е последица от всяко лошо захранване на организма и от натрупването на отрови - шлаки.

# 344
  • Велико Търново
Здравейте,
Имам рана от долната страна на езика. За съжаление, нямам спомен да съм прехапвала мястото, единствено смених четката за зъби и ден след смяната се появи болезнената рана. Първият ден пръсках грануфорин, втори и трети ден мазах индекстол. Днес е ден четвърти, а подобрение не намирам, освен че не фъфля толкова много колкото ден 1ви.
Моля за съвет какво да приложа, ако се сещате за нещо друго или нещо да облекчат болката.
Ден втори посетих зъболекар и той ми каза да мажа индекстол, утре вероятно пак ще отида, но ако някой се сети за нещо ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт