Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 159
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Майка ми приема 25 капки, веднъж седмично. Изследва се преди година, скоро беше при ендокринолог, продължава. Не е пуснал нови изследвания. Прекъсна само миналия месец, защото липсваше в аптечната мрежа.

# 361
Някой приемал Вигантол,в какви дози ви е бил изписан?
За възрастен става дума,изписан е два пъти седмично по 10 капки. Не е ли много? Да уточня без да е изследван.

Не. Зимата пия по 6 капки всеки ден.

# 362
Здравейте, пиша тук относно проблем, който забелязвам от доста време, но имаше израз сега.
Пия противозачатъчни от 3 години без почивки (под 25 годишна съм), и винаги съм ставала по-емоционална, нервна и тн от тях, но го облагах и на други неща. Наскоро  изпитах силен стрес от няколко неприятни ситуации (раздяла с гадже, изпити) едновременно и нещо се случи - станах тревожна почти постоянно, излязоха ми пъпки по шията (четох, че са признак на хормонален дисбаланс), не спя добре, сутрин не съм толкова енергична, а вечер преливам от енергия и изобщо - не се чувствам в кожата си, попринцип съм чувствителен човек, но не в такива крайности. Всички казват, че е заради тях, но все пак искам да попитам и тук. Трудно се концентрирам, неенергична съм, притеснителна и мисля само за проблеми, което не ми е присъщо. Консултирах се с ендокринолог и ми каза да ги спра, но искам да попитам първо дали това ви се е случвало и за колко време се нормализират нещата?

# 363
Аз пак с мойте мамограми. Бихте ли ми казали дали мамограма би показала дали калцификат в гърдата е доброкачествено или злокачествено образувание? Вчера ходих пак на мамограф, пак ме облъчваха и пак ми казаха че не знаят какъв е калцификата. И за по-сигурно биопсия. Не са в ред тия централно. Ще ходя на второ мнение. Не искам биопсия ако не е необходимо....направо ме знам какво решение да взема. Оплаквания нямам.

# 364
vici75, в коя част на света си? Предполагам не в България.

# 365
В Сащ съм? Имаш ли идея какво да правя 😂 Хич не ми е смешно, но гледам да мисля за друго.....

Ходих на гастроентеролог не знае какво ми е, ходих на гинеколог не знае какво ми е, ходих на уролог не знае какво ми е, ходих на ендокринолог пак не знае какво ми е. Сега мамолога и той ме знае, за това ме праща на биопсия.

# 366
За това явно хАмериканците са направили филм, с главен герой д-р Хаус. 🤣🤣😂🤣
Това беше в кръга на шегата.
Сериозно сега. Ако наистина беше туморно образувание, мисля, че щеше да се види на мамографията. При майка ми, имаха съмнение след ехографа, но след мамографията направо назначиха дата за операция. В четвъртък мина образните изследвания, във вторник вече беше оперирана. Не казвам, че в България са супер компетентни специалистите, но моето впечатление е, че не те оставят с усещането, че ти е двусмислена диагнозата. Въпреки скандалите за "безсмислени операции" и отстраняване на здрави органи преди няколко години, при нея се стекоха добре нещата. Да чукна на дърво, не е в първа младост, в ремисия е четвърта година.
Защо не попиташ, ако биопсията покаже, че не е тумор, какво следва... защото ако е, са по ясни нещата.

# 367
Биопсията е най- точно изследване. Не се дърпай. После ще си по- спокойна.

# 368
Благодаря ти от сърце ❤❤❤Ами на мен не желаят да ми направят видеозон поради някаква причина. Биопсия та друга няма. Ако се окаже че е безобидно, нищо. Обесняваха ми че някакъв маркер ще поставели на мястото на проверения калцификат. Нещо метално. Нищо не разбрах защото тия обеснения за мен са в сферата на фантасмагориите и не се задълбочавах и да слушам. Признала съм ги тия тук че не са доктори а някакви хора с бегли познания по медицина. За това и се въздържам с биопсията. Ако бях в Бг веднага щях да я направя. Но тук не са ме спечелили.

С болки съм в областта под пъпа. Ще ме отварят за сраствания 😳. Значи за тия хора друга опция няма. Няма видеозон, ямр, няма кръвни тестове.

Та те така... Ще ходя на друго за мнение, дано са по-адекватни там. Само на това се моля. Но все си мисля че не съм за биопсия. Никой не се съмнява за тумор. Но за да сме сигурни че не е, ще правим биопсия.

Само да ви чуя че се оплаквате от доктори в Бг 😂😂😂 И с
Бой пак вършат работа.

# 369
Биопсията е най- точно изследване. Не се дърпай. После ще си по- спокойна.
Определено биопсията е точно за това- да се изясни, какво е образуванието и то точно и ясно.

# 370
Така е. Въпроса е че не са ми казали че се съмняват за тумор.

# 371
Мой много близък, с болки в областта на пъпа се оказа, че е с апандисит. Нетипичен, по не знам какъв си начин усукан и срастнал за гръбначния стълб (след операцията се разбра чак). Бяха го обявили, че симулира, включително му бяха изписали невролептици!? Човекът само дето не почина, преди да разберат какво му е. И то тук, в родната България, не знам какво да ти кажа, честно. И най-абсурдното в неговата ситуация беше, че фелдшер от бърза помощ му постави точната диагноза, преди това беше обиколил няколко болници и даже беше лежал във вътрешно отделение. Трябваше да загуби съзнание и да викнат линейка, за да разберат, че не симулира.

# 372
Здравейте, пиша тук относно проблем, който забелязвам от доста време, но имаше израз сега.
Пия противозачатъчни от 3 години без почивки (под 25 годишна съм), и винаги съм ставала по-емоционална, нервна и тн от тях, но го облагах и на други неща. Наскоро  изпитах силен стрес от няколко неприятни ситуации (раздяла с гадже, изпити) едновременно и нещо се случи - станах тревожна почти постоянно, излязоха ми пъпки по шията (четох, че са признак на хормонален дисбаланс), не спя добре, сутрин не съм толкова енергична, а вечер преливам от енергия и изобщо - не се чувствам в кожата си, попринцип съм чувствителен човек, но не в такива крайности. Всички казват, че е заради тях, но все пак искам да попитам и тук. Трудно се концентрирам, неенергична съм, притеснителна и мисля само за проблеми, което не ми е присъщо. Консултирах се с ендокринолог и ми каза да ги спра, но искам да попитам първо дали това ви се е случвало и за колко време се нормализират нещата?
след спиране на Оргаметрил (преди 3 дни) в момента съм така, придружено с топли вълни. Много неприятно

# 373
след спиране на Оргаметрил (преди 3 дни) в момента съм така, придружено с топли вълни. Много неприятно

А по време на него? Аз сега всъщност ги спирам . От Понеделник.

# 374
Образувание е. Дали е тумор става ясно с биопсия и хистологично изследване.

Изседвала ли си вит К и вит Д.? Калций в кръвта? Ти ли не уринираше редовно?

Общи условия

Активация на акаунт