Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 29 543
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
При майка ми МС започна с изтръпване на единия крак, леко провлачване на походката в следствие на увредените нерви и мускулна слабост конкретно в засегнатия крайник, но при всеки започва различно. Оттам нататък изследвания и накрая ЯМР за доказване на МС. Доколкото съм запозната, само с ЯМР се доказва. Насочи се към д-р Кметска, ако съмненията са за това.

# 76
колко бързо се развиха нещата при майка ви помните ли колко е чакала за ЯМР защото на мен мипуснаха писмо до касата и май ще почакам доста майка ви имаше ли проблеми с очите световъртеж отпадналост.Извинявам се ако съм много настоятелна в подробностите които иска да знам  но след всички специалисти на които отидо и изследвания които правих не показа нищо но нещата не отшумяват вече месец преди колко време и поставиха диагнозата

# 77
  • София
Каквото и да напиша, няма да е релевантно за твоя случай, защото нещата се развиха в средата/края на 90те години, всичко се случваше с пари и връзки. Тогава имаше един ЯМР в София и благодарение на връзки на приятели и роднини, майка ми успя да се добере до него и да й направят изследванията и си плати всичко.
При всеки човек развитието е различно, болестта протича с различна скорост, засяга различни нерви.

# 78
благодаря ви все пак аз ще си изчакам изследването ще бъде в Пловдив тъй като живея в района а до тогава ще гледам да не го мисля много.

# 79
Моля да ми препоръчате лекарка в София за мамологичен преглед след раждане.
Няма значение дали работи със ЗК или не.
И трябва ли някакво изследване - рентген, ехограф или подобно.
За дъщеря си питам, роди преди 10 месеца. Живее в чужбина, сега ще си идва и иска да го отметне.

# 80
  • София
Аз ходя при Валентин Иванов в Токуда. Доволна съм. Ето тук можете да видите визитката му:

https://www.tokudabolnica.bg/bg/medical-imaging/team-imaging

# 81
Здравейте! Моят въпрос е свързан с дъщеря ми, 19 г. Преди време посети една гинеколожка заради забавена менструация. Тя пуснала изследвания за Уреаплазма, които излязоха положителни. Пиха антибиотици /два вида/ заедно с приятеля си. Новото изследване вече излезе отрицателно. Но малко след това като се появиха едни гъбички..та до днес, вече една година! Сменихме лекарката, защото детето се разочарова нещо от нея. Следващата изписва няколко вида вагинални таблетки. Като свършат, до 10 дни пак гъбясва. Наскоро правихме хормонални изследвания. Проблем с щитовидната жлеза и риск от ИР. Сигнали и за ПКЯ. Днес ще посетим нова гинеколожка, защото пак е с течение и сърбеж. Гладим бельото, слагам дезинфектанти към праха за пране...просто не знам от къде идва всичко това! Мисълта ми е - може ли гъбичките да са свързани с проблемите с жлезата и ИР?

# 82
Пуснах си нова ПКК и Суе и всичко излезе в норма. Пуснах си стерилна урина, само че там отново излезна бактерия - ешерихиа коли. От няколко дни забелязвам жълто сини кръгове под очите. Казах на докторката, тя въобще не обърна внимание. На какво може да се дължи?

# 83
Здравейте! Моят въпрос е свързан с дъщеря ми, 19 г.
Гъбите са гадна работа..... Не знам дали са свързани с другите ви здравословни притеснения, но давам и друга гледна точка. Моята зълва гъбясваше от презервативи. Всякакви. Та, може и това да е една от причините.

# 84
  • София
А приятеля дали се е мазал с каквото е дала лекарката за гъбичките?

# 85
А приятеля дали се е мазал с каквото е дала лекарката за гъбичките?
Бяха антибиотици, през устата. После имаше и за него някакви таблетки от другите...Каза, че ги е пил! Ох, гадна и неприятна работа! И трудна тема за разговор Disappointed Ама пак ще досаждам явно...

# 86
Мисълта ми е - може ли гъбичките да са свързани с проблемите с жлезата и ИР?

Не просто "може", а направо е много вероятно. Особено предвид наличието на Хашимото. Колкото повече чета за тази гадна болест, толкова повече се убеждавам, че изобщо не е така безобидна, както някои се опитват да я изкарат. Направо ти е*ава мамата на целия организъм, особено ако дълго време си я носил, без да разбереш. "Всички на днешно време били с автоиумунно.", "Пандемия било.", дрън-дрън... И това какво ме успокоява?!
Има доста статии за връзката между Хашимото и Кандида, но повечето са на английски - може да потърсите.
Естествено, възможно е това да не е единствената причина за растежа на гадната гъба при дъщеря ти.
Във всички случаи, изчистването не е лесно, особено предвид наличието на автоимунно заболяване. ИР също допълнително усложнява нещата.
При Кандида трябва да се спазва и определена диета, много стриктна, понякога в продължение на месеци.
Наложително е и двамата партньори да бъдат изпълнителни по време на курса на лечението.

# 87
За гъбичките ползва ли ваг. пробиотици?
Иделин е много добър за флората.

# 88
  • София
Момичето да проведе сериозен разговор с приятеля си дали е правил каквото трябва. Положението очевидно е сериозно. Пране на бельото, дрехите и спалното бельо с дезинфектант също може да се предложи. И ако се налага, да започнат наново курса на лечение. Имуностимулатори също, ако е възможно и няма противопоказания. На мен Биозин ми подейства много добре след 2 месеца постоянно разболяване.

# 89
При автоимунните заболявания имуностимулаторите са строго забранени. Поне това е становището на медицината.
Естествено, има хора, които пренебрегват тази забрана и твърдят, че се чувстват добре, но аз лично не бих посмяла. Рисковано е.

Общи условия

Активация на акаунт