Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 058
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Изследвания - хормони, витамини.

А може и да е нещо бактериално или паразитно.

# 196
Вики, видеозонът няма да покаже нещо ново, цистоскопията е най-точна.
Даже при мен се виждат разни уплътнения, точно от страстванията.
Но защо да те отварят? Всяка операция е предпоставка за нови сраствания.

DeVa® те предложиха да отварят, за да махнели срастванията. А дали има такива въобще не се знае. Понеже всичко проверено и от никъде нищо не излезе, та това се измисли на края. Аз от два месеца съм с това неразположение, до сега не бях така.

Пих антибиотик профилактично заради поставяне на зъбен имплант. От там една сутрин се събудих с обрив на лицето и сърбеж някъде във влагалището (казвам някъде, защото не е точно отдолу, а някъде на вътре). Предположи се, че е от антибиотика. От там някакъв крем ми изписаха за гъбички вагинално. Лека полека се разтика сърбежа, но ми остана нещо като напрежение към пикочния мехур и болка. Много досадно. Мислех, че е цистит, макар че нямам парене и позиви за уриниране. Пих какви ли не домашни илачи, хем чувствам облегчение, хем пак се връща. А иначе от изследвания на урина не се вижда проблем. Та и аз не знам вече какво стана, от къде дойде и на къде да отивам сега.

# 197
Явно е вагинално. Слагай пробиотик.
И при така се получава, от вагинална инфекция усещам и в уретрата парене.

# 198
Здравейте ! Имам един въпрос.., но първи ще опиша състоянието си с няколко изречения. Преди два дни получих остри болки в бъбреците пих Нурофен и си легнах , но през ниша започна да ме тресе с
И сутринта се събудих с температура 37,1 болките бяха все едно хем в кръста , хем бъбреците кем ниско в корема! Пратиха ме на физиотерапевт , но казаха , че не е за тях ! Сложиха ми Профинит и ме изпратиха вкъщи да чакам да дойде моята лекарка! Болките спряха за час ! ЛЛ ме прегледа и Каза , че съм с гнойна ангина и  най- вероятно бъбреците са се засегнали от гнойта! Направиха ми изследвания по спешност кръв, урина , ехограф ! Всички резултати са перфектни! И лекарите не доумява как имам болки като на бъбречна криза , а няма изменения в бъбреците и нищо ! Възможно ли е от гнойна ангина всичко това?

# 199
Явно е вагинално. Слагай пробиотик.
И при така се получава, от вагинална инфекция усещам и в уретрата парене.

Благодаря ти. Какъв пробиотик, дай пример, че вече не знам на къде да хвана 😔 Точно някъде към уретрата усещам дискомфорт. Изследваха за три вида гъбички, но и там не излезе нищо по тестовете им, но все пак някакъв крем за 5 дена ми изписаха.

# 200
Ох, и аз не знам.
Тук четох за Гинофилус, мисля да пробвам.
Че покрай моя бактериален цистит изпих една камара АБ, после пък за гъбички и ми се наруши флората.

# 201
Здравейте! Имам бърз въпрос, като се надявам някой да може да ме насочи. След лоши резултати от цитонамазка гинеколожката ме праща да си направя изследване в лаборатория Геника за типизиране на ЧПВ, като ме предупреди, че изследването струва около 170 лв. По принцип от работата ни предоставят допълнително здравно осигуряване с Уника, но досега не съм го използвала. Разглеждайки сайта им забелязах, че все пак работят с две други лаборатории (Рамус и Бодимед). Въпросът ми е дали такова изследване в Геника би се покрило от Уника? И въобще дали е възможно да предявявам искане за възстановяване на разходи?

# 202
Зависи какъв е пакетът.
Ако покрива всички изследвания, да.
Обади се и ги питай.

# 203
Добро утро,малкият ми син 1 .8 м,снощи падна и си удари главата в бордюр на ръба,много плака и мястото стана синьо.Отидихме в Бърза помощ,прегледът беше в разговор,иска да го пусна да види как ходи,и каза че не било нужно излишно облъчване,при повръщане да отидем пак.Но мен ми се вижда че спи повече,ето още не е ставал,няма температура,играхме Аси снощи до късно ,щото ми се искаше да не заспива веднага,сега си мисля дали не трябваше да искам да му снимат главата??

# 204
  • София
Здравейте! Имам бърз въпрос, като се надявам някой да може да ме насочи. След лоши резултати от цитонамазка гинеколожката ме праща да си направя изследване в лаборатория Геника за типизиране на ЧПВ, като ме предупреди, че изследването струва около 170 лв. По принцип от работата ни предоставят допълнително здравно осигуряване с Уника, но досега не съм го използвала. Разглеждайки сайта им забелязах, че все пак работят с две други лаборатории (Рамус и Бодимед). Въпросът ми е дали такова изследване в Геника би се покрило от Уника? И въобще дали е възможно да предявявам искане за възстановяване на разходи?
И аз си правих такова, но само за високорисковите ЧПВ - 120лв с течна цитонамазка. Платих ги и поисках възстановяване на разходите (към Доверие сме ние) и ми ги покриха. Важно е в амбулаторния лист да пише какво и защо те пращат за това. Поне при мен беше така.

# 205
Зависи какъв е пакетът.
Ако покрива всички изследвания, да.
Обади се и ги питай.

Благодаря за отговорите DeVa и Малко Сладко Коте. Пакетът ни към Уника е "Престиж".

# 206
До колко време трябва да се сложи ваксина против тетанус  при убождане с гвоздей по петата на стъпалото? Някъде пише 24ч., но в чужди сайтове пише до 3 дни /72 часа/.   

# 207
На мен пък Евроинс не ми го покриха, попитайте първо във фонда ви.

# 208
До колко време трябва да се сложи ваксина против тетанус  при убождане с гвоздей по петата на стъпалото? Някъде пише 24ч., но в чужди сайтове пише до 3 дни /72 часа/.   

Аз гледам да е възможно най- скоро. Най- късното ми ходене бе след около 12 часа...не рискувай да отлагаш.

# 209
Добро утро,малкият ми син 1 .8 м,снощи падна и си удари главата в бордюр на ръба,много плака и мястото стана синьо.Отидихме в Бърза помощ,прегледът беше в разговор,иска да го пусна да види как ходи,и каза че не било нужно излишно облъчване,при повръщане да отидем пак.Но мен ми се вижда че спи повече,ето още не е ставал,няма температура,играхме Аси снощи до късно ,щото ми се искаше да не заспива веднага,сега си мисля дали не трябваше да искам да му снимат главата??
Малкия на една приятелка падна по глава и веднага бил заспал спал много , после го завели в бърза помощ , защото реакциите му били малко забавени! От там казали, че по- добре че е поспал , а не е продължи да играе ! Казали са че сътресение и ако започне да повръща да се върнат, но детето е добре сега и му няма нищо!

Общи условия

Активация на акаунт