Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Образувание е. Дали е тумор става ясно с биопсия и хистологично изследване.

Изседвала ли си вит К и вит Д.? Калций в кръвта? Ти ли не уринираше редовно?

Мен ли питаш Marsia_K,?

Вит. Д имам от предната година на горна граница съм. Вит. К не са ми изследвали. Да, аз имах проблем с уринирането. То по-точно е че ми липсва усещането за ходене. Иначе като отида, няма проблем.

Ето това има като резултати от мамограмата, но нищо не ми говорят:

Скрит текст:
4-Suspicious abnormality, biopsy should be considered.
There is a persistent approximately 2 cm grouping of calcifications in the lower slightly outer posterior breast. Some of the calcifications are amorphous and may be associated with cysts, however there is some pleomorphic calcifications.

# 376
Каква е връзката между коремната болка и калцификатите в гърдите?

# 377
Вики, предозиране на вит.Д може да  причини калцифициране в меките тъкани.
Пише, че може и да са кисти, така че не се притеснявай предварително.
Аз като един заклет фен на д-р Хаус виж как те успокоявам. Joy

# 378
DeVa® Simple Smile и твоето мнение ми е от полза. Направо и аз не знам на къде съм да се смея ли да плача ли. На биопсия отива работатат, ама ще ви разправям.

Вит. Д повече от 2000IU не вземам аз, че съм в норма почти.

# 379
m1m0zkaaaa,  а инсулин и кр. захар на гладно изследвала ли си?  Защото тая жажда и това лепнене на устните,  съпроводени с отпадналост,  ме навяват на мисълта,  че имаш инсулинова резистентност. Пълна ли си?
Дано скоро се установи какъв е здравословния проблем при теб и да започнеш адекватно лечение.

Чак пълна не 53-54 кг на 150см. Едва ли вече изгубих надежда ,че ще разбера какво е ...а какви са симптомите на ИР и възможно ли е толкова зле да се чувстваш от това

# 380
Айде сега, ти само чакаш да си втълпиш нова диагноза. Crazy
Но за твое спокойствие, пусни все пак, на гладно. Peace

# 381
  • София
Оф, пак съм аз... Вчера по обяд ми заглъхнаха и ушите и отидох в ИСУЛ в УНГ кабинета. Ами не е от ушите, казаха, че са добре. На моменти започнах да усещам и стягане в челюстта, усещам и лека болка като притисна челюстта отстрани, която също не е постоянна. Дали би могло да е от нерв, не знам накъде да се ориентирам вече. Зъболекар, невролог, лицево_челюстен хирург? Щом не е от ушите, ако случайно не е и зъб какво би могло да бъде?

# 382
  • България
Оф, пак съм аз... Вчера по обяд ми заглъхнаха и ушите и отидох в ИСУЛ в УНГ кабинета. Ами не е от ушите, казаха, че са добре. На моменти започнах да усещам и стягане в челюстта, усещам и лека болка като притисна челюстта отстрани, която също не е постоянна. Дали би могло да е от нерв, не знам накъде да се ориентирам вече. Зъболекар, невролог, лицево_челюстен хирург? Щом не е от ушите, ако случайно не е и зъб какво би могло да бъде?

Объркано го казваш или е объркано. Върви на ирисодиагностика или биорезонансна, или каквато и да е по-обширна, която не гледа само на един орган. Иначе ще се моташ по кабинети.

# 383
Един поглед никога не е излишен, мисля аз. Ако лекаря е добър образен диагностик и си познава апаратурата, ще ти каже, ако има нещо. Ако болката е преди цикъл, може да е хормонално зависима и да не е нищо притеснително.
Мен ме боли винаги дясната  и се уплътнява на едно място, само преди цикъл. Започнах профилактично масло от вечерна иглика.
Sunny Days, пиши как е минал прегледа.

Здравейте, бях на мамоехография, докторът ме гледа доста обстойно и откри кистички и в двете ми гърди. Не знам дали от тях е понякога усещането за болка и чувствителност. Не ми препоръча     мамография, изписа ми капсули вечерна иглика и преглед след 3 месеца отново. Но хипохондрията яко ме тресе...... Не мога да се успокоя. 😒

# 384
  • Sofia
Какво е мамоехография?
Как протича прегледа?

Учудвам се,че вече и лекарите предписват вечерна иглика..преди години като им казвах,че я приемам не знаеха какво и защо е и ме гледаха тъпо...даже спрях и да им се обяснявам какви добавки си самоназначавам...

# 385
Ехография на гърди.
Като всяка друга.

# 386
  • София
Днес ме погледнаха пак и видяха, че е тръгнал да ми избива мъдрец и вероятно ще се окаже, че той е причината за всички мъки, вторник съм на зъболекар, да видим какво ще каже той.

# 387
  • Sofia
Ехография на гърди.
Като всяка друга.
Мерси,помислих,че нещо по-различно е.

# 388
  • Варна
Днес ме погледнаха пак и видяха, че е тръгнал да ми избива мъдрец и вероятно ще се окаже, че той е причината за всички мъки, вторник съм на зъболекар, да видим какво ще каже той.
Аз имах подобни мъки като твоите и проблема се оказа точно мъдрец,  който си търси място да избие. Confused

# 389
Здравейте от време на време изкашлям някави бели гъсти жилави топчета, пушачка съм, но ми е много странно. Прилагам и снимки, какво може да е тованаправо се плаша не кашлям, но един път на ден ето такова нещо ме закашля.

Общи условия

Активация на акаунт