Феталната морфология - защо, кога, къде?

• 55 545
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. Проблем ли е да се ходи на второ мнение за ФМ? Имам предвид, вреди ли по някакъв начин това на бебето, имайки предвид, че това все пак са ултразвукови вълни?

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 09:58 от smileyheart

# 91
Здравейте. Проблем ли е да се ходи на второ мнение за ФМ? Имам предвид, вреди ли по някакъв начин това на бебето, имайки предвид, че това все пак са ултразвукови вълни?

Не е проблем, това си е ехограф. Ако има основателни притеснения или несигурност относно нещо е препоръчително даже да се потърси второ мнение според мен.

# 92
  • София
Можеш да ходиш на колкото лекари искаш. Не дължиш обяснение на никого.
P. S. Аз помислих, че се притесняваш, че при друг лекар ще ходиш.

# 93
Втората фетална пак ли е през корема?

# 94
Искам да попитам нещо. Бях при др Стратиева. Беше за да потвърди или отхвърли диагноза, отхвърли я и ми направи общо взето “мини” фетална морфология, въпреки че бях 11гс + няколко дни. За пола на бебето веднага ми каза без да я питам и ми каза 90 процента е сигурна, но и обясни защо и какво къде се намира на този етап при двата пола. Да, ама на другия ден ми излезе пренаталния и ми излезе другия пол. Сега се замислям дали да и вярвам и за другите неща…

# 95
  • Sofia
Искам да попитам нещо. Бях при др Стратиева. Беше за да потвърди или отхвърли диагноза, отхвърли я и ми направи общо взето “мини” фетална морфология, въпреки че бях 11гс + няколко дни. За пола на бебето веднага ми каза без да я питам и ми каза 90 процента е сигурна, но и обясни защо и какво къде се намира на този етап при двата пола. Да, ама на другия ден ми излезе пренаталния и ми излезе другия пол. Сега се замислям дали да и вярвам и за другите неща…

МЦ Марковс беше споменат тук многократно и то с причина. На тези в Оскар май не може да се разчита.

# 96
  • 🌊
Варненки, сега разбрах, че д-р Анжел ще спира работа и съм в паника понеже планирах да прява ФМ при нея. Напоследък чета доста лоши мнения за Желязкова, за Балев трябвало да чакаш лично да запишеш час (абсурд да издържа), кой свестен остана във Варна?

# 97
Варненки, сега разбрах, че д-р Анжел ще спира работа и съм в паника понеже планирах да прява ФМ при нея. Напоследък чета доста лоши мнения за Желязкова, за Балев трябвало да чакаш лично да запишеш час (абсурд да издържа), кой свестен остана във Варна?

Д-р Цонев - Майчин дом

# 98
Здравейте, бихте ли споделили мнение за д-р Венета Стойкова от МЦ Марковс.

# 99
Може ли да изкажете мнение за д-р Ина Гьошева от МЦ Марковс?

# 100

Не е проблем, това си е ехограф. Ако има основателни притеснения или несигурност относно нещо е препоръчително даже да се потърси второ мнение според мен.

не бих казала, че е проблем, особено ако има съмнение за нещо нередно. В моя пакет за проследяване на бременност, бяха включени повечко фетални морфологии. Отделно много са важни опитът и апаратурата.

# 101
Здравейте, някой знае ли д-р Ивелина Димитрова дали преглежда и с вагинален ехограф на феталната морфология?

# 102
Здравейте, някой знае ли д-р Ивелина Димитрова дали преглежда и с вагинален ехограф на феталната морфология?
Здравей! 🙂 При д-р Ивелина Димитрова бях само за третата ФМ. Гледа ме с коремен ехограф. Помолих я да измери шийката и тогава ползва вагиналния.
Останах много доволна от прегледа. Тя е много мила и подробна в обясненията.

Иначе първите 2 ФМ бях при д-р Павлова пак в Марковс.

# 103
И аз бях първите две при Димитрова и съм много доволна и ме е гледала само с коремен. Но имам някакъв проблем с плацентата и моя АГ каза, да я помоля да погледне с вагинален ехограф на третата фетална. Не знаех дали го прави, но явно, да. Много благодаря! 🤍

# 104
Здравейте, наскоро ходили ли сте за първа фетална морфология в МЦ Марковс? Насочила съм се на там по коментарити, но нямам конкретен избор на лекар. Въпроса ми е дали все още изпращат за биохимичен скрининг в друга лаборатория?

Общи условия

Активация на акаунт