DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Вестерос
Ама медальонът нали остана в Марта? Или не, ужас, той Странника й го остави пак... айй

# 166
  • Чужбина
Леле, това с медальона  ooooh! ooooh! ooooh!

Тц, трябва да гледам повторно, че нещо ... и тоя пък с лупа ще гледам  smile3548

Леле, голЕм зор с тоя сериал. Така не съм се мъчила на книгите на Мартин да разбера, кой кой е и накъде е.

Това пускахме ли го?

Е те тука трябва вече лупа и далекоглед.

Горе ляво (Земя): Даниел, Инес, Ханна, Йонас

Горе дясно (Вода): Бернд, Грета, Хелге, Шарлоте, Питър, Франциска, Елизабет

Долу ляво (Огън): Егон, Дорис, Клаудия, Регина, Бартош и "Александър"

Долу дясно (Въздух): Тронте, Яна, Мадс, Катерина, Улрих, Магнус, Марта и Миккел

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 22:06 от Eleonora_27

# 167
Аз гледах с вградените английски субтитри. Повечето сериали на Нетфликс имат вградени субтитри (даже доста - пише, че са 8 вида, но не съм гледала другите какви са). Обаче мога да ги пусна само като гледам през флашка, с дистанционното на телевизора, на компа не мога.

Тези фотографии май нямат специална подредба - горе вляво са двете убити при експериментите момчета, а долу е момичето от бъдещето....

Ние всъщност не знаем от къде се е появил първоначално медальонът, чий е бил... Явно ще има значение. За сега изглежда че е на Хана, но кой ли й го е дал. И защо светец, покровител на децата?

# 168
  • Чужбина
Отгоре: Ерик, Ясин ...

Долу: Агнес ...

# 169
Здравейте Simple Smile
Още като пуснахте темата започнах да я следя, обаче без да чета коментарите, защото исках да изгледам за втори път първи сезон (да си го припомня) и започнах втори. Сега съм на 5ти епизод и мамка му... няма субтитри за 5ти и 6ти епизод Persevere Rage
Помощ...

Аз гледам тук. Проверих, има субки за втори сезон.

# 170
Сега се замислих нещо : Ако Тронте се окаже бащата на Регина, тогава Бартош и Марта какви са си? Май на това момиче хич не му върви с ухажорите...

# 171
  • Вестерос
първи братовчеди е по-добре от леля с племенник Grinning

# 172
  • Чужбина
Сега бавно ...
Ако Тронте се окаже татко на Регина, както ние си предполагаме, щото то кой друг може да й е баща ...

Тогава Бартош е внук на Тронте.

Но пък, от друга страна, Марта също му е внучка.

Какви се падат? Ох, ами нещо като неистински, малко като наполовина първи братовчеди.

Ама пак си е инцест. Аз и моят първи братовчед сме като близнаци. Като малки трудно можеш да ни различиш.

Но те не са точно истински първи братовчеди, защото бабите са различни, а не е една баба.

# 173
  • Вестерос
Пак са си първи братовчеди от към закон, генетично са по-далеко от първите с еднакви баби и дядовци.

# 174
  • Чужбина
На Инес синът й умира малко след раждането. Или поне тя така казва.

Или умира при раждане?

# 175
Вачерница, и аз харесвам мъжете по гласовете.

Другото, което ми е интересно, е, дали специално са учили езика за глухонеми. Как така артистката в ролята на Ели се справя толкова добре?

Говори ми още за гласове.
Аз започнах да се заслушвам сериозно в гласовете на дублажните актьори от известно време, покрай Касъл, че неговия глас на немски е просто разтърсващ. Покрай него задълбах сериозно в тази сфера и дори ходих на уъркшоп, та сериозно съм се заела да вляза там. Понаучих доста от имената, разпознавам ги и знам кой кого дублира.
Оф, спирам.

По темата дали са учили езика за глухонеми - със сигурност са имали преводач (а това е скъпо удоволствие) на снимачната площадка и са им преподавали кои знаци как да ги употребяват. Не знам обаче дали на английски са разчитаеми. Аз съм общувала тук с глухонеми и ми беше много интересно, защото обичайно четат по устните, ако говориш с тях бавно.

Това с медальона съм го пропуснала, че го е взела Хана. Интересна теория, че тя ще е удавената в езерото жена.
То е по-скоро изкуствен вир, едва ли ще е естествено езеро - имам предвид близостта с централата и ползването на такива водохранилища за охлаждане.  Може и да е било развъдник за риба.

За Инес направо нямам спомен. Тя нямаше мъж, което значи, че ако е била бременна, то ще е било от случайна връзка, което за преди 86 г дори за Германия е нещо нестандартно.

Сега ми попадна случайно при смяна на каналите по ТВ (не се смейте, от време на време гледам и това) на Матрицата и се сетих, че и там нищеха темата за циклите и за опитите да се преборят със системата.

# 176
  • Чужбина
Матрицата съм гледала сигурно 100 пъти. Както и Адвокат на дявола.

Киану не е най-добрият актьор на света, но филмите са невероятни.

Това със сина на Инес ... Чудя се, дали няма да изкочи някой Великденски заек оттам?

Защо изобщо го споменаха?

Ани, помниш ли, какво точно каза Инес за бебето си?

# 177
  • Вестерос
Хана не е вземала медальона, може би си е нейн и тя го носи в 54 или някой й го дава в 54, умира там и така остава в пясъка и 2019 го намира Йонас., дава го на Марта. После Марта умира, Странника го взема и го дава на нашата Марта и така,

# 178
  • Чужбина
Чакайте сега да се опитвам да превеждам:

“People are peculiar creatures.
Скрит текст:
All their actions are driven by desire,
Their character forged by pain.
As much as they might try to suppress the pain,
To repress desire,
They cannot liberate themselves from eternal servitude to their feelings.
As long as the storm rages within them,
They can find no peace.
Not in life,
Not in death.
And so, day after day, they will do all that must be done.
Pain is their ship,
Desire their compass.

All that humankind is capable of.”

"Хората са странни създания ..."

Всичките им действия са водени от желанията им,

Характерът им се формира чрез болка.

Колкото и да се опитват да потиснат болката,
Да подтискат желанието,
Не могат да се от вечното обслужване на чувствата.

Докато бурята бушува в тях,
Не могат да намерят мир.

Не в живота,
Не и в смъртта.
И така, ден след ден, те ще направят всичко, което трябва да се направи.

Болката е техният кораб,
Желанието - техният компас.

Всичко, на което е способно човечеството. "

Целият сериал е пълен с бисери.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 23:01 от Eleonora_27

# 179
За нивото на немските актьори мога да кажа, че имат доста качествени, особено тук в каста, но тяхната система на обучение е да играят по-прибрано и не толкова емоционално. Може и да е национална черта.
Но определено младите Лиза и Луис са на много високо ниво и подозирам след този сериал, че ще ги търсят сериозно от Холивуд.
И двамата са много добри.  Каролине леко ми издиша, но тя е от старата генерация, израснала в театър и явно и е трудно пред камера. Йордис, която играе Катарина ми е на мен дърво. Виж двете Клаудии са жестоки.
Мен много ме дразни, че самите германци не виждат нищо добро в играта на собствените си актьори и не оценяват качествата на сериала.

Общи условия

Активация на акаунт