DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Ани, 3 сезон го снимат в момента. Предполагам, че ще го пуснат чак 2020 през юни.
Да, Йонас е, но ние го пишем като странника, за да се знае кой Йонас имаме предвид.
Разгледай първия пост в темата

# 152
  • Чужбина
Ани, кой от мъжете ти харесва?

И докато се гледа, очите трябва да са на 6.

Гледай снимките по стените, че там има много подсказки.

Иначе, аз си приемам, че има някакво настояще. Сценаристите просто спекулират с разни теории от теоретичната физика, религиите, библейските остории. Вкарали са гръцка митология, както и римска. Има и референции към много класики.

Значи, Ани, Миккел, който е син на Улрих и изчезна в пещерите, всъщност е баща на Йонас (този, който се самоуби). Което прави Марта леля на Йонас.

Той се връща в миналото, т.е. 33 години назад, в 1986-та, среща Ханна (пред болницата, където му е гипсиран кракът), женят се и правят нашия Йонас.

На практика, Улрих изневерява на жена си със снаха си.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 19:51 от Eleonora_27

# 153
Ще взема скоро пак да изгледам 2-ри сезон - този път по-внимателно.
Скрит текст:
Щом Йонас е влизал в къщата си в бъдещето, значи паралелната реалност предизвиква промени и наистина може да прекъсне цикъла.

Според мен, няма значение коя година е настоящето - всички години са като точки на карта.

Сега видях една любопитна теория за Хана, в Редит:
Скрит текст:
Хана в 50-те години носи медальона, който Йонас намери край езерото, а Бартош разказваше на Марта за мъртва жена, която била убита в езерото и се превърнала в призрак (зомби?). Възможно е Хана да е била убита на брега, а медальонът да е паднал случайно.

# 154
  • Чужбина
И аз трябва да изгледам внимателно, баз да се разсейвам. Това с медальона ще го мисля.

От рубриката "любопитно":

Ноа, което всъщност май на български трябва да бъде Ной (като от Библията), се казва също Hanno Tauber. Фамилията означава глух човек. А това може би е референция към Елизабет, защото тя е глухоняма.

Винден е Winden, което е нещо като референция към "спирала" или туист, или извъртане, извиване, дори завръзване, обвързване.

Doppler означава удвояване.

Но също така реферира Доплеровия ефект, който така и не мога да го разбера, точно какво е. Но има нещо общо с дължини и честоти на вълни от източник и възприемащ.

Часовникарят се казва H.G. Tannhaus (Танхаус).

H.G. е като на H.G. Wells (Herbert George Wells), т.е. Хърбърт Уелс, авторът на "Машината на времето" и други научно-фантастични романи.

H.G. Танхаус пише книгата, която показват в сериала, Eine Reise Durch Die Zeit (Пътешествие през Времето):

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 20:42 от Eleonora_27

# 155
Ели, аз това за Микел/Михаел го разбрах. Сега съм на 8-ма серия и Улрих е в 53-та.
Никого не харесвам от актьорите.. прекалено немски физиономии имат... особено Улрих. Изобщо да не знаеш, че немец, само като го видиш и ще се досетиш. Joy

А разгадахте ли кой всъщност е Ноа?

# 156
  • Чужбина
Няма да ти казваме още нищо за Ноа.

Улрих, т.е. Оливър, е само половин немец. Баща му е италианец и има верига италиански ресторанти в Бон.

Андреас (Странника, Йонас II) не ти ли харесва:

# 157
Аз харесвам на външен вид и малкия Йонас, и 50-годишния, и Ноа (само на външен вид; няма да издавам спойлери)... Ама като цяло не ми допада много това цветово съчетание - русоляви коси и луничава кожа. Харесвам контрастът между светла кожа и тъмна коса.

# 158
  • Чужбина
Петя, душа, ще трябва да те разочаровам. На Марк (Ноа) косата в сериала му е боядисана:

# 159
Правилни черти, хубав мъж, ама си мисля, че с по-тъмни вежди и брада щеше да изглежда по-добре))

# 160
Мен гласът му на Марк ме кефи много. И на външен вид не е за изхвърляне.

# 161
Улрих е представителен, като тийн също не е зле, обаче не харесах персонажа...

П.п. Малката Регина ми харесва доста на външен вид и то с естествената си коса.

# 162
  • Чужбина
Много ми харесва Улрих ... и младия, и възрастния.

Толкова са грозни, че са направо красиви.

Вачерница, и аз харесвам мъжете по гласовете.

Оли ми харесва как играе. Много се накефих в 1-ви сезон, как изгони Ханна от колата. Много истинско им се получи сцената. Тя се стресна, все едно до нея избухна бомба.

От жените ми харесва Франциска. Марта нещо много ми е невзрачна. И е 4 пръста по-висока от Йонас (Луис). И с камерата изобщо не се стремят да го скрият. Луис е дребен, всъщност. Дори е по-нисък от Кит Харингтън.

Но нещо не ме кефи играта на Каролине (Шарлоте). Само на мен ли ми се струва, че има моменти, в които преиграва?

Другото, което ми е интересно, е, дали специално са учили езика за глухонеми. Как така артистката в ролята на Ели се справя толкова добре?

# 163
Здравейте Simple Smile
Още като пуснахте темата започнах да я следя, обаче без да чета коментарите, защото исках да изгледам за втори път първи сезон (да си го припомня) и започнах втори. Сега съм на 5ти епизод и мамка му... няма субтитри за 5ти и 6ти епизод Persevere Rage
Помощ...

# 164
  • Чужбина
Токио, не може да няма субове. Щом другите гледат, значи има.

Общи условия

Активация на акаунт