DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 325
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
А Ариадне забеляза ли?
Клаудия ли да е Ариадне?
Или червеното въженце?
Или просто идеята за нишката, която те упътва през лабиринта?

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 11:35 от Анонимен

# 436
Нещо много актуално за България и по темата

# 437
Няма същия ефект, защото Слави винаги е бил грозноват. Wink На първата снимка изглежда горе-долу като майка си - виждала съм я в едно предаване, преди години.

# 438
Мен Слави много ме дразни, сега особено с тая политическа амбиция, която го гони от няколко години ептен.
А всъщност актьора, който играе Адам изглежда така

# 439
  • Чужбина
А Ариадне забеляза ли?
Клаудия ли да е Ариадне?
Или червеното въженце?
Или просто идеята за нишката, която те упътва през лабиринта?

Ох, пак съм го написала неправилно - Ариадна:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0

Марта е Ариадна.

Става въпрос за лабиринта.

Сценаристите действително са написали много комплексен сценарий.

# 440
А, знам мита.
Но защо Марта е Ариадна? Заради пиесата само ли?
Кой е минотавърът? Кой е Тезей?

# 441
И заради нещо, което се случва на финала на втори сезон - тя е неговата водачка. Тезей е Йонас, ама не се знае кой е Минотавърът. Може въобще да не е герой, а да се приеме, че е черната дупка...

# 442
  • Чужбина
Имаше някъде по хендитата (мобилните телефони) изписано Ариадна, ако не се лъжа.

Оф, а имаше нещо в 1-ви сезон, за което се канех да питам. Но трябва пак да гледам. Който гледа, да каже, защо изведнъж дисплея на хендито на Йонас бе счупен. Откъде дойде това?

# 443
Не помня нищо за счупен дисплей.
Изгледах сериала, изчетох темата, ще има повторение по-бавно, но на прима виста:

Хана явно реши да остане в миналото и да започне ново начало, като гледам - с полицая Егон. Може би тя е решаващата причина жена му да го напусне, а не нейната приятелка Агнес. Напълно е възможно да има участие в създаването на групата. Дори се чудя дали тя не е всъщност "Белия дявол".

Времевата линия според мен не е статична, а по-скоро води до генериране на мултивселена. Ако беше статична, нямаше да са всичките тия старания да бъде опазена на всяка цена. Можеха да оставят повече свобода на решенията на героите, а времевата линия щеше да се "самопоправи", независимо кой какво върши в даден момент.
Адам вероятно го знаеше това нещо, затова манипулираше всички да играят точната си роля в спектакъла.

Смятам, че новата Марта е елемент, който е неизвестен на Адам, но може би е известен на Клаудия. И според мен присъствието й промени нещата.

Моментът на апокалипсиса беше моментът, в който основните играчи се изнесоха по посока към миналото или останаха в бункера, за да изчакат бъдещето. Затова и краят на цикъла беше началото на новия цикъл.
Ако Адам беше успял да прекрати всичко, трябваше да измрат абсолютно всички.

Тъмната материя в 2019 се създаде от верижната реакция, задействана от контейнерчето с тъмна материя, дето Йонас го постави в един от варелите с отпадъците.

# 444
  • Чужбина
По-назад сме се чудели, в коя година сме сега.

Дали не сме в 1986-та?

Т.е. какво е сега в ДарК?

Доколко е динамична времевата линия, след като все има някой, поради желанието на когото всичко остава непроменено?

Ние не можем да контролираме желанията си.

# 445
Аз се каня да изгледам отново епизодите, но нарочно отлагам. Искам да изгледам другите неща, които съм подхванала и някъде към началото на есента ще изгледам всичко отново. Специално смятам да го направя през есента, за да се потопя тотално в атмосферата. Stuck Out Tongue Winking Eye

Според мен няма сега в сериала. Едно непрекъснато пътуване напред и назад във времето. Който е писал сценария е голяма работа. Всичко е заплетено толкова много, но някак логично.

# 446
Доколко е динамична времевата линия, след като все има някой, поради желанието на когото всичко остава непроменено?
Ние не можем да контролираме желанията си.
Всъщност, ако се ръководеха от желанията си, героите биха сътворили съвсем различна действителност. Повечето през цялото време повтарят, че не са искали да се случи това, което се случва. Повечето действат противно на желанията си, манипулирани от Адам или Клаудия чрез същите тези желания. Адам (и Клаудия ?) са достигнали състоянието отвъд чувствата след някакви преживени дълбоки травми. Доколкото разбрах, за Адам това би трябвало да е смъртта на Марта (която сам той предизвика). И според Адам това е висшето състояние, в което единствено разумът взема решенията, неповлиян от ирационалните чувства.
Така че единствените кукловоди на цикъла са Адам и Клаудия, а не че времевата линия спонтанно се случва точно по един и същи начин.
Ако трябва да сме точни, ако го няма въздействието на Адам и Клаудия, тя би била съвсем различна. Значи те са променили времевата линия и поддържат този цикъл с намесите и манипулациите си. Как например е умряла Марта за първи път? Кое е превърнало Йонас в Адам, ако Марта не е умряла първия път?

По отношение на "сега" - това е различно за всеки от героите във всеки момент. За мен лично "сега" е 2019 - защото оттам започнаха, и защото аз живея в момента в 2019.

# 447
  • Чужбина
Повечето действат противно на желанията си, манипулирани от Адам или Клаудия чрез същите тези желания. Адам (и Клаудия ?) са достигнали състоянието отвъд чувствата след някакви преживени дълбоки травми.

Да, но системата позволява Адам и Клаудия, т.е. те са част от системата.

Да, всички се оплакват, че не желаят да се случва онова, което се случва, но техните желания се сблъскват с желанията на другите. А тези другите ги има в системата.

# 448
А първият цикъл? Преди да има Адам, който да убие Марта, което да доведе до превръщането на Йонас в Адам?
Очевидно първият цикъл е бил различен, но нещо се е случило, което да доведе сегашните герои на сегашните места и вече тандемът Адам/Клаудия поддържа цикъла в настоящия му вид. Ако по някакъв начин някой от тях изчезне от уравнението в друг момент, а не в предначертания, всичко би се променило.

Затова смятам, че няма такова нещо като предопределеност. Има динамично равновесие, което се поддържа до въвеждането на нов компонент в системата и достигането до ново равновесие.

# 449
  • Berlin
Според мен и Адам, и Клаудия са си част от историята такава, каквато я виждаме и няма “преди тях”. Ако има, то това, което гледаме, е след намеса пак на някой от паралелна реалност, защото явно това е начинът за промяна тук според създателите на сериала.

Общи условия

Активация на акаунт