DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 343
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Чужбина
Машините са много объркващи. И писмата.

Като догледаш, ще обсъдим машините. Имай предвид, че имаме не бройки на машини, а instances.

Ханна е гадна мръсна кучка.

Улрих ми е любим, щото харесвам актьора. Грозен, грозен, та чак красив.

Франциска е голяма красавица.

Писмата са instances, т.е. същото писмо от друго време.

Мене и от малката Елизабет ме побиват тръпки.

# 406
Аа, ама две писма ли са?
Мисля, че е едно.
https://dark-netflix.fandom.com/wiki/Suicide_note
Всъщност май сега си го обяснявам.
1. Михаел/Микел пише самоубийствено писмо, което осиновителката му прибира и изчаква с отварянето му до обозначената дата - двайсет и някой си ноември.
2. Няколко дни по-късно го дава на Йонас младия. Писмото още си е новичко.
3. Йонас го носи със себе си 33 години, остарява, връща се обратно във времето в хотела на Регина и го изпраща на Йонас младия заедно с лампата. Писмото вече е старо и захабено. Йонас младия го изгаря. Това става ПРЕДИ да отиде при баба си и да види новичкото писмо. Но защо е датата върху писмото? Ако е защото отварянето е трябвало да не стане много рано и истината да се разбере много преди Йонас да получи и изгори старото писмо, това предполага, че Михаел е наясно с цялата история около житието на сина си. Има ли среща между двамата по-нататък?

Просто е някакъв безумен тайм лууп.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 16:35 от Анонимен

# 407
  • Вестерос
Две са, едното нали го изгори Йонас, това старото, което Странника Йонас му даде. А неговото , настоящето Инес му го даде вече след като е изгорил старото и той го запази, за да може като той стане Странника да го даде на младото си аз, който ще го изгори. Реално си е едно, но по едно и също време има две от него, както два Йонаса.

# 408
  • Чужбина
Просто е някакъв безумен тайм лууп.

Точно това е най-голямата дилема и чуденката, дали сме във фиксирана или динамична времева линия.

Това нещо е базирано на философията на Ницше. А и с Айнщайновата илюзия за разликата м/у миналото, настоящето и бъдещето.

Сапфир, назад сме постнали и някои скрийншотове и цитати от книги по теоретична физика. Погледни ги, като изгледаш.

Интересно е.

# 409
Две са, едното нали го изгори Йонас, това старото, което Странника Йонас му даде. А неговото , настоящето Инес му го даде вече след като е изгорил старото и той го запази, за да може като той стане Странника да го даде на младото си аз, който ще го изгори. Реално си е едно, но по едно и също време има две от него, както два Йонаса.

Да, точно това имам предвид. Едно и също писмо в две времеви версии. Не че някой е преписвал писмото и има дубликат.

Объркващо.

И излиза, че Ноа наставлява сам себе си. Че бил и собствения си глас, но извън тялото си. Как да не лудне човек?

# 410
Значи, Михаел оставя писмо в ателието си, което попада при Инес. Средният Йонас дава писмото на младия Йонас, който го унищожава. Инес му дава по-новата версия на писмото. Младият Йонас го задържа, докато стане на средна възраст и го дава на по-младото си аз, което го унищожава (преди да получи писмото от Инес) и т.н. до безкрай.
Май е така?

# 411
  • Вестерос
Да, точно така е.

# 412
Сега за лампата.
Йонас Младия я получава от Йонас Странника, занася я в 2053, стои с нея 33 години, през което време тя не се изтощава?!? и после я носи на Йонас Младия? Излиза, че тая лампа се е явила от нищото, просто си обикаля в тайм луупа и никой никога не я е произвеждал.
Освен ако в бъдещето няма някаква друга лампа, която Йонас Странника да е взел, след като му се е изтощила неговата.

И още нещо. Излиза, че Йонас Странника се е явил в миналото преди затварянето на прохода. Все в бъдещето ли е стоял 33 години? Ако е така, значи проходът е бил отворен някога отново след затварянето му.

И какво всъщност беше онова грозно безформено черно нещо в разрушената АЕЦ от бъдещето, което намери Йонас Младия?

Ели, благодаря ти, ще се върна назад, като изгледам докрая, че ми се изви свят от тия роднински връзки. Като например, че Елизабет била майка на майка си. Предпочитам да се изненадвам в хода на действието Simple Smile

# 413
  • Чужбина
Лампата е някаква странна, сякаш работи без източник на енергия. Явно ползва енергия от полето на нулевата енергия (това е моя фантазия от теоретичната физика).

Онова черното е:

- Божествената частица
- Тъмна материя
- Хиггс поле

Канех се да пиша повече за него, ама се опасявах, че ще отегча аудиторията с брътвежи по теоретична физика.

# 414
  • Вестерос
Йонас не я носи в 2053 и не е стоял там 33 години, а една година. Тя си си беше с него, после си  върна. В АЕЦ е портал, който стабилизира , за да проработи.
Лампата е като с писмото. Странникът я има от неговия Странник, дава я на нашия Йонас , той си се джътка с нея из тайм линиите , става Странник и я дава на младото си аз.

# 415
Май не са давали от къде се появи тази лампа - Йонас Странника я остави, но не знаем от къде я е взел.
Не е бил все в бъдещето, той обикаля в няколко времеви периода. Както и някои други от персонажите. Всъщност, не знаем къде точно е прекарал тези 33 години, но сигурно е прескачал много.

П.п. Клаудия май също разнасяше лампата в един момент?

# 416
  • Вестерос
Защо да е прекарвал някъде 33 години??

# 417
Защото циклите са по толкова. Но той всъщност не се съобразява с тях, защото прескача по различни начини...
Всъщност колко е разликата на младия Йонас и Странника - мисля, че е горе долу толкова - единият е около 18, другият - около 50...

# 418
  • Чужбина
Йонас II е от бъдещето на Йонас I. Т.е. Йонас I ще прави в продължение на 33 години онова, което Йонас II вече го е направил.

Лампата със сигурност е от бъдещето, щото работи като перпетуум мобиле.

Всъщност колко е разликата на младия Йонас и Странника - мисля, че е горе долу толкова - единият е около 18, другият - около 50...

Jep!

Дори самите актьори имат такава разлика.

# 419
Защо да е прекарвал някъде 33 години??

Е как иначе да се превърне в по-възрастната си версия?
Той наистина като младеж си отнася лампата в 2053, обикаля с нея насам-натам из апокалиптичния пейзаж.
Въпросът е, че останалите неща все имат някакъв източник - все някъде са били произведени във времевата линия. А тая лампа просто си присъства вечно из времевия лабиринт и никой никога не я е създавал.

Явно проходът е бил отворен отново по-късно. Иначе няма как Йонас да напусне бъдещето, независимо в коя своя версия. Освен това той знаеше, че Йонас Младия е блокиран точно там (каза го на Хана, когато се върна при нея поостарял),  а не в някоя от останалите точки на прехода. Не би могъл да го знае, освен ако не си го спомня от собственото си прекосяване на цикъла.

А тоя апокалипсис само местната околност ли е засегнал?
Защото ако е така, защо тези клетници си стояха там, а не бяха избягали на по-благоприятни места?

Общи условия

Активация на акаунт