КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • тук, на мястото си
"Богатството не е приятел. Приятелят е богатство!"  -  Йоан Стобей

"Няма нищо по-добро от един приятел, освен ако не е приятел с шоколад в едната ръка и цвете в другата."  - Линда Грейсън

# 256
Хъ, добъ ден!!!
Има ли мераклии за обедно кафе?

Тия международни и световни дни на разни работи много ме объркват, ама щом е за хубаво - да си ги честитим!
Честит световен ден на приятелството!

Аз най-после съм отпускааааааарррр!!!!!  По принцип си давам няколко дни активен мързел, но сега и без да искам съм се скюфкала от някакъв летен вирус. Гадост!!!! Лежа си мирно и тихо и чакам да ми размине без доктор.
Гъбче, благодаря за красивите цветни снимки! И аз имам такъв стар клематис, ама прецъфтя.
Моята зеленчукова градина е обещаваща. За сега всичко е само зелено.
Скрит текст:

bgTatk0, добре си дошъл! Може пък да ти е интересно в бабешка компания!

# 257
Гъбка, благодаря за рецептата! Тази сутрин я пробвах с половин доза.  Като за пръв път резултатът е много добър.

Това е последният ми пост. Напускам тази тема и не само нея. Оставам с добри впечатления от повечето  от вас. Ако съм обидила някоя, моля да ми прости!
Желая ви хубави и щастливи години с децата, внучетата и всичко, което ви прави щастливи!

# 258
КАГ , не се излагай, заради спора по политика ли го правиш, то не  че не ми е идвало наум  няколко пъти да спра да пиша тук, но не си струва.Ако е залади мен аз ще спра.Партийните пристрастия изнервят и Яжка писа , разбрали сме се да не пишем за политика.Това, че си обичаш партията си е твой избор, но се опитваше да го наложиш и на нас.Лесно се обиждаш, дано ти мине лесно.Помисли и като ти мине се върни.Аз спирам.Дори имах идея от фейсбук да прекрая  приятелства с  хората от темата.Кофти ми е да , не мога да съм наивна чак толкова ,нито заблудена.Освен чувствителна , знам че със страст работиш работата си и имаш  високи критерии в нея, добър човек си, заради партията  не бих  правила нищо  такова.И така...

# 259
   Здравейте момичета,
Днес съм на линия. ММ е в отпуска и тази сутрин го изпратих за риба. Така,че компа е мой. Тану,мерси за кафето .Аз пия кафе по всяко време. Около мен нищо ново.Ходя си на курса все още съм "домакиня". Сутринта разходих кученцето, после ходих до магазина за пликчета и после си напълних 3 пликчета с бланширани тиквички собствено производство. Това е за днес.
  КАГ ще ми липсваш. Доста смисъл има в твоите разсъждения. Нали форума е за споделяния и ти споделяш. Няма нищо лошо в това всеки да споделя. Решението е твое.
  Ако към рецептата добавите и 3-4 лъжици захар стават страхотни.
Чао за сега.HeartHeartHeart

# 260
  • Кубрат/ Пишурка

Грети, що така newsm78
То си е твое решение, но много ще ми липсваш! Винаги чета с интерес постовете ти! Нещо те обидихме ли?! Така и не можахме да се видим на живо с теб, а толкова ми се искаше!
Слушам новините и пак с тези прасета! Ами почти цяла североизточна Б-я се зареждаше с месо от свинекомплекса в Голямо Враново!И си беше прясно месото! И сега кво newsm78 Сигорно ще е вносно, но в нвикакъв случай няма да е толкова прясно! Жалко за животновъдството ни!

# 261
  • София
Янке, права си - ще ядем вносно, прасетата може да са ни набори от някой държавен резерв.
Птичи грип, луда крава, сега свинска чума....
Плод-зеленчука и той вносен отдавна.Няма кой да произвежда тук. Днес гледах брошури на Кауфланд, Лидл, Нето/нещо като  Била/ - ами то при Ани цените или по-ниски или като нашите. А  минималната заплата е 1200Е. Това е положението.
КАГ, защо в деня на приятелството ни разприятели? Интересно ми е да те чета и тук, и в СО.

# 262
  • София
Привет красавици!
Изпълних си трудовата повинност!
Изкарахме много добре. Глезих си внучетата и деди. С нищо друго не съм се занимавала. Само с децата...И с гаджето де  WinkГрадината ми е обраснала с трева,но не ми остана време да я оплевя.Розите цъфтят, мушкатата също. За разнообразие ходихме до Брезник и веднаж до Перник. У наше село пицария нЕма. А, позанимавах се и с дипломната работа. Взех шест интервюта от набори съселяни. Много съм доволна.
Изчетох една дузина страници, та знам с какво сте се занимавали през времето в което не съм била с вас.
Първо да благодаря на всички за сърдечните пожелания към мен. То стихове, то маргаритки, то убавиня...Благодаря, прекрасни мои дружки!!! Hug
На децата на БАБЕТКА и на ДИДИА, честити рождени дни! Да сте благословени!
Да е честито най-новото ни внуче - Николай, на баба ИРИНКА!
Да е дошло с късмета си!
Ехей, купонджийките! Радвам се, че сте си изкарали добре на Витоша. ТАНИТКА и каква е констатацията за по-високо и по-дълбоко? Wink
ТАНУ, можеше да си мързелуваш и без да боледуваш. Я бързо скачай от постелята Simple Smile
ФУРИЙКЕ, не можах да се свържа с твоето момиче. А направих два опита...
ЯЖКЕ, така значи. По политически въпроси е забранено да се говори, ама като сме се нарекли КГБ, мисля, че дедовци и бащи нЕма да се приемат иначе ще трябва да си сменяме името. А тук като гледам ще се скършите да приветствате БГ ТАТКО. Я като ще сме принципни да сме такива за всичко Mr. Green
ГРЕТИ, няма да те кандърдисвам, но не си струва да се засягаш от разни мнения. Всеки гледа от неговата си камбанария. Лично мое мнение е, че трябва да си останеш в редичката на готините баби. Hug
ДИДИА, браво на теб, че подкрепи младото поколение, а не родителското тяло!!! Радвам ти се!
БАБЕТКЕ, поздравления за защитата на докторската степен на твоето момиче. Да продължава напред и нагоре.
На работливите баби шапка свалям.
На летовничките ще се радвам на придобития тен.
На всички казвам ОБИЧАМ ВИ ИСКРЕНО И ЛИЧНО newsm51
Изпращам ви чувал с прегръдки Hug Hug Hug
Ей, затъжих се за вас, така да знаете Simple Smile
Отивам да спя, че утре ме чакат разни задачки newsm46

# 263
                     Фло,появи се и пръсна очарование в темата! Yum РД беше мой ,а не на децата,ама приемам поздравите.Що се касае до защитата не се справих съвсем успешно и сега чакам да видя дали ще има поправителен за моята защита.От страх и предпазливост пропуснах един шанс да осъществя мечтата,но да сме живи и здрави каквото трябва да се случи ще се случи.Не знаеш когато губиш какво печелиш и когато печелиш какво губиш.
                     Лека и спокойна нощ,а аз да гледам следваща серия! Wink

# 264
  • Кубрат/ Пишурка

Ей, то обед ще стане, а никой не е почерпил с кафе!Ето от мен:

Аз в момента го пия, понеже се успах Embarassed
Фло, добре завърнала се Hug

# 265
  • в сърцата на любимите ми хора
Добър ви ден и от мен.
Янче, и аз сега сколасах да седна на кафе. До преди малко разкарвах "клиентите" Simple Smile Първо оставям Алекс, след това мама, после папа и накрая "хвърлям" и леля до гарата (за нея се връщам до вкъщи). В 17 ч. повтарям упражнението /без лелята Simple Smile/. Те така ще съм до петък. През деня нямам конкретни задачки и се подвизавам основно пред тв.
Ще пробвам рецептата на Гъбчето, но в събота. При нас много се тачат тестените нещица и сигурно ще се хареса.
Бабет, заинтригува ме с бланшираните тиквички в пликчета. Във фризера ли ги съхраняваш? Моля да споделиш как ги приготвяш. Аз пробвах една година, но после, като ги извадих, бяха много жилави и направо си отидоха в боклука.
Толкова от мен за сега. Прегръщам ви и да ви е спокоен и прохладен денят Flowers Hibiscus

# 266
    Здравейте момичета,
 Мерси за кафето! Привет Мамси! Тиквичките ги бланширам в подсолена вода за около 3-4 минути. Да, стават жилави, но зависи за какво ще ги готвиш. Определено не стават за пържене. Аз ги готвя на мусака с кайма,много лук,домати от буркан и подправки.Всичко това го запържвам, докато каймата стане на трохи.После редя ред тиквички, ред запръжка и накрая заливам с прясно мляко и яйца. Също ги слагам и в постен гювеч. За него използвам всичко от фризера - тиквички, зелен фасул, печена чушка, домати от буркан, прибавям стар лук и картофи,малко чесън и подправки. Запичам да остане на мазнина.Ммммммммммного е вкусно! Моята кухня е преобладаваща постна. Засяла съм тиквички и фасул и с нетърпение очаквам продукцията.Фасулът е сръбски и не знам какво да очаквам .За първи път го сея. Чубрицата вече е прибрана. Вече имам и 3 пликчета магданоз във фризера. Надявам се другата година ММ да има по-малко строителна работа и да ми обърне повече земя.
 Колкото до прохладния ден - Пловдив 9:30ч. - 26 градуса. BlushBlushBlush

# 267
Здравейте, момичета.
Моите домашни днес цяла вечер са извън къщи и аз  реших да ви нагледам, а то и тук няма  никой.
Прочетох сутрешните ви публикации, кой каква зимнина слага, кой кого развозва, отдавна не появявали се членки пръскат очарование, други пък решават да  минат в нелегалност.... Аааа, и един татко се появил, но де  го - да го видим млад ли е, по-малко млад ли е, да сподели колко бройки дечиня има, малки, големи ?

Хайде идвайте, да заформяме седянката, докато не се е появил Сънчо и ме прикани при него в кревата Simple Smile...

# 268
  • София
Няма, някои сега са сърдити.
Таткото още не е татко, пък и май и друг път се е появявал тук, ама нейсе.
Аз пък няма какво да споделя, защото при мен е пълна скука.

# 269
Оооо, Хули! bouquet
Ние двете, рядко пишещи ли ще си правим компания?!  Wink
Значи така, таткото не е съвсем татко  Wink Simple Smile и какъв вятър го вее при баби с по няколко внучета? Simple Smile
Или и вие бабите не сте съвсем баби ?

Общи условия

Активация на акаунт