КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 302
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
# 286
Добро утро и от мен.
Да побързам,  докато не е станало добър ден . Но к'вото и да е, само да е добро Simple Smile

Неша, благодаря за кафето.
На другото ни място видях големи аграрни красоти, комплименти .

Значи снощи е имало седянка Wink, пък  аз все ме се класирам да си бъбря във виртуалната ви компания.

Сега ви желая спорен и спокоен ден и полекичка с работата - работа ще има и след нас и ако е толкова спешна, някой друг да я свърши Simple Smile Wink.

# 287
  • София
Привет, красавици!
Гледам, Янкинто кафене не е отворило врати, но за това пък НЕША се е погрижила. Ей, приятел в нужда се познава Simple Smile
Снощи напуснах седянката, въпреки, че темата беше наистина интересна, но трябваше да отида до Аерогарата, за да си посрещна дъщеричката. Както обикновено самолеДа закъсня с десетина минути. Малките посрещачки не можаха да издържат и рано, рано заспаха. Като се прибрахме и като започнахме едни разговори, та до петляно време. Колко е хубаво така...Не е все едно като приказките по телефона или по Скайп. Вчера правих Бьоф Строганов, а днес по желание на внучките - мусака и супичка. Хайде, залитнах към битовизмите. Спирам. Днес ще имаме профилактичен зъболекарски преглед. Важно е, че малките приемат това без рев и притеснение.
Я да ви питам знае ли някоя от вас илач за брадавички? малкото чаве има няколко и вчера ходихме да ги горят с течен азот. Болезнено е. Чавето се държа перфектно. Спести ми отрицателни емоции. Наградата беше една кутия сладолед. Simple Smile
Отивам да си залея мусаката. На вас хубав ден!

# 288
                Привет и от мен!
                Фло,за брадавичките - сребърен нитрат - мажеш само брадавичката и тя след това пада коричката сама и ако нещо е останало мажеш втори път , и така докато изчезне и то без болка.
                Мен нервата ме е подгонила,яхнала съм метлата и вършея из къщи.Направих кремче на бебето в къщи /ММ разбирайте/ и сега ще спретна за десетин минути една капанска манджа с чушки.Ето ги моите битовизми,които върша щОт нЕма кой друг,а не щОт са ми любими.В жегите ограничих нЕкои хранички и тъкмо се заадвах на кантара и ММ взе да носи все топли земелчета,франзелки ,а вчера прекали и ми купи няколко от любимите ми кашкавалки и....сбогом радостни цифри от кантара. Yum Ометох ги точно за десет минути,а след това цял дан мрънках ,че ми е тежко.Е,нЕма друг такъв лакомник като мен.Все ги убеждавам,че не зная какво е това чувство глад  и ям не защото съм гладна,а защото съм лакомничка.
               Айде,да погледна чушките във фурната,че да не ги изгоря и от добрите ми намерения да остане само пушек.

# 289
  • Кубрат/ Пишурка
 Ама наистина, къде ми е кафето newsm78 newsm78 newsm78
Честна бабешка дума - почерпих ви! И то още в 7,30! Ето с това:

Интересно кой го изпи и не остави за останалите?!
Дидия, като каза добруджанска манджа с чушки реших, че ще е чушки с мляко. а ма във фурна newsm78

# 290
                          Янче,манджата вече е готова.Чушки с мляко и сирене,ама не на фурна ,а на котлончето в тиганчето. Yum Татко я правеше и ни е любима.Аз ,умувйки как по-лесно да мина с манджите, се сетих за нея,защото става за 10 мин когато чушките са опечени.
                          Сега присядам да пийна от изчезналото кафе с цигарка. Smirk

# 291
  Здравейте момичета,
Само ви информирам - Пловдив 13:45ч. - 34 градуса.
Преди малко се върнах от пазар,но взех продукти само за таратор. ММ вчера си дойде и донеси доста риба. Снощи пържихме от нея, а и за днес ще има. Сложих и три пликчета във фризера. До 3 месеца трябва да я сготвя, защото не може да стои повече.
 И аз имах "срамна" история с тиквички. Миналата година имаше страшно много тиквички. Гриловах ги и ги сложих в буркани с олио,оцет,магданоз,копър,сол и вода. Всичко на око. Сварихме ги за 5 минути за капак и от 28 буркана оцеля само 1 буркан. Повече не бих и помислила за тиквички в буркан.
 Мерси на Янчето за кафето. Сядам да изпия едно с една цигарка и сядам да си пиша домашните, че вечерта съм на курс.Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 292
                        Апелирам към всички,които произвеждат ,ако не можете да го консумирате или консервирате ,звънкайте ще си купим от вас,защото знаем кой го е произвел.Сега явно и прасета няма да има вече,че да ги дадете излишъците на тях.

# 293
  • в сърцата на любимите ми хора
Тъкмо допивам кафето и навън се изсипа градушка; добре, че беше за кратко и дребна. Сега се доокапва и пак ще стане задух. Като в тропиците станахме Sad При мен голяма скука. Няма чаве, няма работа. Момичета, кажете някоя интересна книжка, да запълвам времето. Имам поръчка за училищна фуния /в Германия на първокласниците се подаряват такифа фунии, пълни с лакомства и дребни училищни пособия/. Украсата няма да изненада никой - полиция и пожарна Simple Smile, подготвила съм плат, картон и само трябва да ми дойде музата, че и желанието, и да я подкарвам. До 15 септември все ще стане. Ще ви я покажа, като я направя.
Бабет, много жежко във Филибето Simple Smile Тук е към 28, но пак не се диша, особено след дъжда.
И аз съм днес на салатка и таратор. МръФките не ме привличат особено, еле пък в тая горещина...

# 294
                        При нас вали и то потоп,сега малко понамали,а ММ излезе с колелото до Фантастико.Чудя се дали вече е изкъпан или е успял да стигне до магазина.Приятно хладно и свежо стана.

# 295
Привет и от мен.
И аз с битовизми.
Купихме от наш познат прасе и до преди малко разфасовахме.
Решихме,че  е по-добре да дадем парите на куп ,за нещо което знаем как е отглеждано и с какво, отколкото да купуваме изпраните мръвки от ЕС 😠😠
И като се ошетахме се оказа,че нямам нищо за ядене🤔😊
Е, сирене,домати,краставици, диня,някое сварено яйце - хапнахме.
На фона на всички мръФки,които прибрахме.😊😊

И у нас много се тачат тиквечките,но тази година не са толкова много.Която  надебелее много заминава на кокошките.

Диди и Яне, тази ваша манджичка отдавна я мисля, само незная с червени или зелени чушки се прави.
Чушките са ми любими под всякаква форма.

И при нас преваля,но малко.Даже прострях,че пена изпра и си чакаще реда след месата.

Тану,оздравя ли?
И мен ме тресна май някакъв вирус,та два дни полежах- нещо което е много рядко при мен.
Температура,втрисане,цолки в кокаляците.

Фло,добре си си дошла! 😍😍

Толкова за сега.
Приятен остатък от деня!
Ето и следобедно кафенце,за който пие разбира се.😊

# 296
                               Гъбче,оргинала е с червени печени чушки,но аз я направих със зелени,защото такива имах в хладилника. Yum И в двата варианта е вкусна.

# 297
  • София
https://www.rulit.me/books/zavrshchane-u-doma-chast-prva-downloa … -free-563131.html
https://www.rulit.me/author/rozamunde-pilher/zavrshchane-u-doma- … -free-563132.html

За Мамси.
 Да питам за анкетата, не е ли време да уточним и датата?
Имам един горчив вкус от това ,че има сърдити в темата... Гадно е и да те отхвърлят,когато си бил отдаден и привързан .
 Но живота си тече...
 При мен и радост и тъга ,както казваше Шишо Бакшишо. Аман от дъждове ето и днес.
 Иха няма домати евтини . Няма и прасета за мезета,ама квото доди .Smirk

# 298
  • София
Шпунци, не е гадно, а е много гадно. При това да не разбереш защо.
Нооо, някои си отиват, други оставаме. Такъв е живота, нали.

# 299
  • София
Добър вечер!
За четящите - Непознатият на Харлан Коубън; Непрогледност на  Робин Кук
Все още аз – Джоджо Мойс, "Устоите на земята" от Кен Фолет; "Норвежка гора"; книги от поредицата "Преживяно";  Корабът с булките – Джоджо Мойс; Грегъри Дейвид Робъртс - Сянката на планината /част втора на Шантарам/
Жената от каюта 10 трилър - Рут Уеър, "Ударът" на Гришам; " "Библиотеката на мъртвите" - Глен Купър;  Островът на пеперудите - Кимбърли Фрийман; Завръщане у дома - Розамунде Пилхер; Момичето, което бях от Джоджо Мойс; Тютюн на Димитър Димов; Железният светилник; Съпругата помежду ни; Баба праща поздрави и се извинява; Трилогията “ Кралете на бърбана”, “ Ангелския дял” и “Дяволския дял”; Яж, моли се и обичай;
Това ми мина през телефона и таблета напоследък. Боряна имаше много интересни книги, можеше да препоръча. Но всеки има право да се оттегли/надявам се временно/. Борянка, ако четеш - тази вечер си правих салата с тученица и краставици - мляс. Благодаря на двете ви с Яжка, много добре се развиват растенията.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 21:48 от Aisha

Общи условия

Активация на акаунт