На море за първи път априлчето ще заведат

• 10 278
  • 308
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ето чутото и от мен:
При навършени 5 месеца / жената все пак беше чела нещичко /ни предложиха да започнем със зеленчуково пюре: по една-две лажечки като увеличаваме всеки ден като за 10 дни трябва да въведем храната / зеленчука/, който сме започнали. Защо е толкова спешно и гоним план - не разбрах! След това започваме със следващия като го добавяме към първия и пак 10 дни! И т.н., и т.н.! След това на навършени 6 започвате с млечен кисел и/или плодова каша. Някъде там въвеждате и през ден 1/4 жълтък в зеленчуковото пюре. На 7 месеца започвате сутрин да давате попара и по някое време/непомня точно кога/ бульон. Така че на 10 месеца вашето дете да започне да хапва обща храна на малки късчета!

# 271
Честит 4-ти месец на Маги( buble)!
Честит 3-ти месец на Ема и Яна!
  bouquet    bouquet    bouquet

чаено момиче, мерси много за споделеното инфо, аз в момента чета едно списание, там има статия за захранването  и го пише същото, което е много радващо.

# 272
Бабълчето е при мамчето си във Велинград, но се надявам скоро отново да е сред нас, че липсва Hug

Вярно, че така беше. Забравих. А и след последните събития почнах да се плаша, че липсващите и те са сърдити Rolling Eyes

Ох, а аз от няколко дни побърквам Симона с "тра-ла-ла, на рожден ден ела" Жени е виновна

# 273
Аз пък в музикално отношение съм включила на - "гледам те, виждам те, с теб играя аз сега! ако искаш заповядай - да направим с тебе влак!" dancing

Едни сме хористки ама...
yesyes Hands Clap moresmile

# 274
  • Стара Загора

А ти ко ша ми дадеш Mr. Green Crossing Arms   
Хубав военен например Whistling  Mr. Green Младо яре Crazy

# 275
  • софия
на нас ни е любима `пеят скачат палците` Laughing запасили сме се и един куп други песни и пееем докато ядем

# 276
  • София

Моя син ще става Супермен  Mr. Green  hahaha hahaha Момичета, вашите деца стоят ли в тази поза, наш Стас от 2 дена все така седи  Mr. Green Незнам, ще лети ли Thinking

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 11:25 от Dan4eto-Kalpazan4e

# 277
А на Пресил любимата му песен е "ние сме войници, ще вървим напред" Mr. GreenВчера му запях едно откъсче от една италианска песен и той се разплака ShockedПомислих, че е случайно и не обърнах внимание.След малко пак запях, по навик, то милото пак ревна. CrazyИ като разбрах, че не иска да му пея на чужди езици започнах с експериментите, пея на италиански-плаче, започвам с войниците веднага-хилва се като ряпа Mr. Green
Все искам да ви се оплача че моят син си смуче показалеца Rolling Eyes, за палец бях чувала, ама не знаех че и показалците ги привличат.
Другата новост е, че си откри краката, постоянно са му вирнати, гледа си ги, хваща ги, но все още не може да ги налапа.Смятам, че след тези целодневни тренировки скоро ще успее.

# 278
Данче, и моят син така си държи вдигната едната ръка, шегувам се, че иска да гласува за увеличаване на млякото Mr. Green

# 279
  • София
Чаена, мерси за инфото! Hug
Май вече ни дойде време да се ориентираме с това захранване! Rolling Eyes
Енвия, я кажи за това мазило, че и аз съм много зле с този косопад!
Иленка, твоето дете може ли да те излага така...Нещо не се кефи мама да ходи на работа!

# 280

Praynig Praynig Praynigза малкото ангелче Praynig Praynig Praynig

ексче, чайче, много благодаря за инфо-то Hug

Данче, ние само че вирим така и 2те ръце и като ги мърда все едно, че кара автомобил и се бъзикаме, че пак подкара колата

Филипче, и ние си обичаме показалеца много Crazy

Ние караме на класическото:

Зайченцето бяло
цял ден си играло
в близката горичка
със една сърничка.

Вече се стъмнило,
слънцето се скрило.
Зайчето разбрало,
че е закъсняло.

Хукнало да бяга,
както му приляга,
но във тъмнината
сбъркало следата!

Седнало да плаче
малкото юначе.
На кого да каже
път да му покаже?

Спряла под елата
с лампичка в ръката
малката Светулка,
на щуреца булка.

Зайчето видяла,
пътя му огряла.
Отишло при Зайка,
милата си майка.

но разбирайте, че цялото го пеем:) hahaha Joy

Сложих в подписа си снимки на Алекс, най-накрая ми остана малко време - да видите и моето синче Hug

# 281
  • София
 newsm20 Сега разбирам как свършвало Зайченцето Бяло  Mr. Green Последните 2 куплета ми липсваха  Mr. Green

За захранването - аз въобще не се ориентирам, много ми е сложно  Sad Ако например почна с морков какво става, 10 дни само морков ли? И после добавя напр. чушка и така 10 дни морков + чушка? И после тиквичка напр?  newsm78 Така излиза, че ще трябва аз да го правя пюрето и няма да може купешко  newsm78 Въпросите са ми тъпички, но ако може някой да се смили и да ми отговори на вече кофеинизиралият ми се мозък  Praynig

# 282
Когато го пльоснем във ваната пеем :

Ееее, каса бира!
Водно колело!
Ееее, пъва бира!
Водно колело!

Пляс-пляс педалите,
 пляс-пляс педалите,
 водно колело!

Ето ги русалките,
махат със опашките
водно колело!
Не би ли русалките,
най-били руснаците
водно колело!

Аууу, ауууу!
Само да внимаваме,
да не се удавиме
водно колело!
И да се удавиме
няма да се даваме
водно колело!

Считайте, че пеенето е съпроводено с водна гимнастика и учене да плаяска с ръце, но той е добро дете и все гледа нахилено и чака друг да прави белите в банята! Joy

# 283
Давайте да обменяме песни, че репертоара ми е оскъден и се изчерпа Mr. Green

# 284
  • София
нашата песничка е пате пате патенце жълтоклюно патенце... но мъжа ми я пее във вариант тати тати татенце....   kyllmg
Ексче, а каши кога? Киселите нишесте със сок ли бяха? Тва ми беше най-гадно в детската градина.
да, това са киселите, а кашите кое е? пюретата ли?
каза да не слагаме сол и захар. ако сега привикнат към този стил на хранене после няма да им липсва, а както знаеме солта е причина за високо кръвно и инфаркти и инсулти и сме на 1 място в европа ( барем по нещо да сме  първи) + че натоварва бъбреците.но сега се сещам - йода във солта е много важен за " гуша" ли се казваше заболяването, с какво да го заместим тогава, newsm78 ще питам доки.
плодовете да не са от мъхестите, каисии праскови ( алергии), не на цитросите и тези който не са от нашите географски ширини.

данче, въобще не ти е тъп въпроса
док каза че в този период най-добре ние да си ги правим пюретата иначе трябва или да ги доядем ние, ако няма друго дете или да се хвърли защото след отваряне годноста е 48 часа.
smincho  сега ме подсети в кю-то. а и да подсетя вени защо се бърза със захранването, след 4-5 месец майчините депа от желязо привършват, и бебетата изцяло на кърма може да станат анемични, затова се търсят и други източници на желязо освен кърмата, а това е месото, но за да стигнем до него имаме поне 2 месеца захранване, ей затам бързаме Simple Smile но ако се взимат таблетки желязо? newsm78незнам, никой не попита това. За бебетата на АМ няма такава опасност.

Общи условия

Активация на акаунт