На море за първи път априлчето ще заведат

• 10 276
  • 308
  •   1
Отговори
# 300
Вени, изследванията на кръвта показват, но за външни признаци се приема бледата кожа на детето, т.е. ако не е с розови бузки.
Това обаче е мноооого относително. Пепи например е матов и винаги е бил един такъв бледо-жълтеникав, но е нямал никакви анемични проблеми.  Peace Но той беше едно скандално рано захранено по българските стандарти бебе...  Twisted Evil Веднъж си спомням, че в една аптека ни заприказва мъж, който се представи за лекар и каза, че синът ми е анемичен и веднага трябва да взема мерки.  Sick Аз естествено се ошашках, но всичко беше наред!

# 301
Аз от много инфо май ви хвърлих в джаза  newsm78  
Ето някои признаци от същата статия, дето дадох линка към нея:

Какви са симптомите на бебето с железен дефицит?
Бебетата с железен дефицит са бледи, нямат апетит, раздразнителни са и често са с наднормено тегло. Те могат обаче също да наддават бавно и да изглеждат ненормално слаби. Бебетата могат да имат кръв в изпражненията, заради която те изглеждат черни. Бебетата с железен дефицит могат да имат понижено внимание и да са физически неактивни.

Това е, но анемия се доказва само с кръвно изследване. В смисъл, може да има тези признаци и да си е съвсем наред, а може да е някое яко червендалесто бебе и пак да се окаже с анемия. Особено бледността за мен не е никакъв признак, майка ми е жълто-бледа, аз съм мургаво-бледа, а Иво е бяло-блед, определено нямаме анемия и тримата. Най-хубаво ако се съмнявате, пуснете едни кръвни изследвания. Макар че аз лично мисля, че ако бебовците ви изглеждат живички и здрави, няма смисъл да си усложнявате живота.

Ох, моя син много пърди. И все по-миризливо, ужасссссссссс. Оня ден така усмърдя, че Младен отказа да го преобуе и избяга от стаята да не повърне. Питайте ме аз как сменях памперс, без да дишам. Малиии, май сега пак трябва да спра да дишам. Уф. Отивам да преобувам.

# 302
Сега ще потърся темата и ще я пусна

# 303
# 304
Цвети, искаме да видииииим. Непременно да качиш някои. Ама ти май вече имаш опит в подобни сесии Wink

Ъхъъъ,ама си трая hahahaАма и ти си достатъчно тактична ,за да не  ме издадеш Joy

Моите съболезнование за малкото бебче smihesorrysmihesorrysmihesorry

Ние се развеселяваме с "чело коте" и "на дивана под юргана"-пак за коте и "ние сме войници" Mr. Green

# 305
здравейте пак настана една жега, но по добре така
взеха ми детето малко при баба и дядо отпускари, било им скучно и айде там, та малко почивка
 ние като сме на АМ няма проблеми за желязото нали?
Косата и на мен започна да ми пада и мисла да пробвам с Витаминол дано е да е ефекасен
ние пием сокч по 20 до30мл. на ден всеки ден различно сокче правя и много ги харесва
Мерси за инфото момичета за захранването много е полезно

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 14:44 от petia_p_p

# 306
  • София
И ние сме жълто-бледи! лора в болницата беше толкова жълта, че решиха , че има по-силна жълтеница! но нямаше! Мати е по-бял от сестра си, но сега има тен на лицето и също е жълт. Но други от изброените признаци няма. Тя нашата док, както я знам, че хич не обича да пуска кръвни изследвания...Смята, че няма защо да тормозим детето залудо!

# 307
Петя, АМ е допълнително обогатено с желязо и проблеми не би трябвало да има.
Цялата тая история с желязото идва от времето, когато като не са имали кърма, майките са давали краве квасено мляко. В него има прекалено малко желязо и затова са бързали със захранването, за да не се получава анемия. В кърмата има достатъчно желязо за кърмачето, а сега вече има АМ за децата, които не са на кърма. АМ е обогатено с желязо и още редица други минерали, които не са достатъчно в кравето мляко (щото АМ  се прави от краве мляко). Това е всичко. Моля не се притеснявайте излишно.

# 308

Моя син ще става Супермен  Mr. Green  hahaha hahaha Момичета, вашите деца стоят ли в тази поза, наш Стас от 2 дена все така седи  Mr. Green Незнам, ще лети ли Thinking

ХАхаххаа
Данче,и ние стойм така(от доста време)Аз го бъзикам и му викам не "супер Любо",ами  СУПЕР ИЦКОООо hahaha

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 15:48 от ~Цвети~

Общи условия

Активация на акаунт