ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 601
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Аз ноктите ги отрязах веднага след като си дойдохме от родилно. На моят младеж също бяха дълги особено на палците и се драскаше много,а е топло за ръкавички.

# 121
  • WonderLand
Кърмя и давам вода, понякога пие, друг път не. Най-успешно давам вода когато е останал буден около час след хранене, иначе се мръщи и плюе шишето.

Ноктите още в родилното изрязах, че много се драскаше, обаче пак пораснаха.

danaya.d какъв проблем при тазобедрените стави имате и как го открихте? Това с двата памперса ми се струва много мъчително за бебчето.

# 122
И ние сме с ръкавички, още не сме ги рязали. От снощи обаче започнахме да пием мляко само по 40 или 50 мл, а преди това хапваше по около 80 мл, може ли да е заради жегите?

# 123
Въпрос към кърмещите: давате ли вода?
Когато кърмих баткото не съм давала и бях убедена, че всичко си набавя от кърмата. Той е зимно бебе и така или иначе отказваше да пие вода(по препоръка на педиатърката заради жълтеница).
Сега обаче се замислям, как в тези жеги да не давам и вода. Кърмя на поискване, което е приблизително през 2,5-3 часа, но ми се струва понякога, че устата му пресъхва. Не мога да му тикам и постоянно да суче, защото пък връща след това...то не, че ако е преял и пие вода няма да е същото, та за това се чудя Simple Smile
Аз давам вода след кърмене , по препоръка на израждащия ме доктор , за да си изплакне детето устата , да не се навъдят гъбички , но давам две три глътки разбира се

# 124
Аз приемах Л-Тироксин 50 по време на бременността, в следствие на повишен TSH, след раждането обаче го спрях.
В последствие ми казаха, че има вероятност на това и да се дължи намаленото количество кърма, което имам. Затова пак го започнах, като че има леко подобрение, но се налага да дохранвам малката Sad
Не съм изследвала TSH след раждането, но може би е добра идея, предвид, че тези хормони явно отново оказват влияние на процеса по кърмене.

Здравейте, аз бях юлска мама,но бебка се появи по-рано.
Някоя мама, която кърми и има Хашимото? Колко л-тироксн приема?
И колко количество кърма имате?

# 125
Аз успявам да изцедя 40мл от двете гърди - 50мл в краен случай, затова и аз дохранвам. Пиех по 100 Л-Тироксин по време на бременността, но сега на своя глава го намалих на 50. Изследвах се 14 дни след раждане, в норма е ТСХ, но кърмата си е все това количество около 250-280мл за денонощие..

# 126
Хм, как точно и мойта бебка днес будува почти цял ден. 😊 За първи път се случва. Поозорих се и с нетърпение чакам таткото от работа. 😂
Не знам вие как се оправяте с домакинската работа, но на мен ми е труднично.

# 127
И при мен е така - даже май 50 мл не съм докарвала, поне не и наведнъж.
Ясно е, че има някаква връзка, и се ядосвам, че не го съобразих по-рано, за да се консултирам с еднокринолог навреме, сега не знам дали вече има смисъл, поне по отношение на кърмата.

Аз успявам да изцедя 40мл от двете гърди - 50мл в краен случай, затова и аз дохранвам. Пиех по 100 Л-Тироксин по време на бременността, но сега на своя глава го намалих на 50. Изследвах се 14 дни след раждане, в норма е ТСХ, но кърмата си е все това количество около 250-280мл за денонощие..

# 128
  • София
Аз време за домакинска работа нямам. Имам миялна да мие, пералня да пере и сушилня да суши. За ядене...кой както намери да се оправя ..готвя веднъж седмично и то само ако е хладно, че пукаме от жега. Е за малкия винаги гледам да има, но и той в жегата не иска готвено. Пода чистя като видя че е мръсен вече...което е често в интерес на истината, защото баткото яде и ръси навсякъде...мъкне съкровища от улицата и тн. Прахосмукачката пък винаги е била задължение на мм, а банята...гледам преди да почне да и личи. Лоша домакиня съм и не ми пука, гледам да имам време за децата.

# 129
nikita111 и моята беба напоследък не си изяжда всичко, та и аз на жегите го отдавам...
И аз също пиех Лтироксин по време на бременност и доктора каза да го спра след раждането. Така и направих. Моята кърма също доста намаля, но и през ум не ми мина, че може да е от това... ха!

# 130
Не чистя, не готвя, пускам пералня и простирам бебешки те дрешки, с нашите ММ с оправя. Хич не ми дреме имам си дете, което има нужда от мен и домакинската работа не ми е на дневен ред

# 131
Аз отдавна съм казала, че прахосмукачката-робот, миялната и сушилнята са гениални изобретения Simple Smile освен, че не се занимавам изобщо с досадни задължения, ами и приспиват бебето Simple Smile ядем салати и омлети, само баткото ми направи едно изречение веднъж, че при баба му имало разнообразна храна всеки ден и искал и вкъщи така. Казах на баба му да му носи от въпросното разнообразно меню и реших проблема Simple Smile

# 132
  • Плевен/Пловдив
Здравейте, аз бях юлска мама,но бебка се появи по-рано.
Някоя мама, която кърми и има Хашимото? Колко л-тироксн приема?
И колко количество кърма имате?
Пия 50 мил. Л- токсин. Имам Хашимото от почти 10 години.
Това не оказва влияние на количеството кърма. Кърмила съм каките до 2 годишна възраст. Сега пак кърмя.

# 133
Здравейте ,тази вече като събличах бебка имаше кръв на пъпчето и се притесних много понеже сме на 19 дена падна на 5 и от тогава не сме имали проблем с него. Обработих го със спирт и пудра която ни изписаха в родилното ,но мисля утре да звънна и на педиатърката,някой от вас да се е сблъсквала с нещо такова?!

# 134
Морослав е на 20 дни и все още от пъпчето излиза секрет,включително и кръв(не много де). Почиствам всеки ден със спирт. Но моят мъжага е доста ревлив и самите напъни допринасят за това,а и както бях писала нашето пъпче беше лошо вързано.

Общи условия

Активация на акаунт