ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 606
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • WonderLand
На моя мъник още не му е паднало пъпчето, но днес имаше малко кръв. Почистих със спирт и оставих малко голичко да подиша. Надявам се скоро да падне.

Вашите бебоци харесват ли въздушните бани? Аз като оставя бебо гол и само се мръщи и приплаква.

# 136
  • София
[video][Чера, че доста пишат за кръв около пъпчето. Аз с баткото, сега ще видим как ще е, като му падна пъпчето личната му сложи от тези лепенки за пъп и не промяна са съм имала такива проблеми. Това беше преди 7 години, сега няма ли такива лепенки?

# 137
  • София
А вашите пъпчета с конци ли бяха или с щипките от родилното? Нашият е с щипката и се чудех трябва ли да го вържа с конец, защото нищо не ми казаха. Но ми се струва, че скоро ще падне и няма смисъл.

# 138
Пъпчето беше и с конец, и с щипка и  след като падна после дълго време имаше по малко кръв. Не беше хубаво вързан обаче и сега е малко като балонче. Баткото преди 6 г имаше пъпна херния и се наложи 3 месеца да ходи с лепенка, за да се прибере, дано не се наложи и сега, че беше много гадно в жегите точно, обриваше се, болеше го като я сменяхме, после още месец беше с разранено кожа след лепенките

# 139
На моя бебчо му падна пъпа още в болницата, но все още промивам със спирт и слагам пудра, защото има леко кръв понякога. Той много се върти, а и памперса точно там дразни. Уж гледам да е отгоре,но после при смяна винаги е смъкнат надолу.
Не знам със закаляването как ще се справим... все пак е лято. Аз оставям бебо голичък сутрин и вечер след баня. Много му харесва Hug уж пускам климатик на 26-27 градуса, но май пак му е горещо. През нощта спим на отворен прозорец, а бебо е по боди с къс ръкав и лека пелена на крачетата.
Някоя мама ако има други съвети за закаляване, моля да сподели Grinning

# 140
Аз се боря с домакинството. По принцип обичам и се старая да е чисто и сготвено винаги и го съчетавах с работата, ама сега с бебето е друго положението и се хваащам, че ставам все по-компромисна. Ясно ми е, че хаосът тепърва предстои с разхвърляне на играчки, пюрета по дивана и стените... свиквам Grinning
А бебка въобще не се кефи гола да стои... трепери като лист. Чудя се с масажите какво ще правя...

# 141
Да ви попитам - има ли значение примерно ако пропусна хранене, за кърмата. Имам чувството, че ако не хапна стабилно кърмата ми отслабва, или ако съм изнервена примерно също.

# 142
И нашето пъпче падна в болницата. После прокърви няколко дни, мажех само със спирт. Вече и коричките ги няма, и се изчисти. Момичета вашите бебета имат ли пъпчици? На Мишето й излезнаха по бузките едни ситни, все едно пълни с вода, бебешко акне. Дано бързо се махнат.
Вчера видях на тила и малко по-нагоре няколко червени петна, предполагам е родилно петно, досега не бях забелязала. Четох, че при някой избледнява, при други не, добре че е отзад и да в косата.
Утре ще питам педи да потвърди. Някое друго бебче с такива петна, дали да се притеснявам?
Как са бебоците на кърма с акането? Нашето Мише ака във всеки памперс, вече месец ще прави, а все така. Все си мисля, че е с разстройство. Дали да давам инфакол, малко да я запече...
Бебка киха като е гола, има нялакви бели сополчета със зеленикави корички. И от там все киха, изсмуквам й ги с помпата, вашите бебоци имат ли сополки?
Домакинството - примирих се, с дете на 5 и бебе, вечно е разхвърляно, с трохи. Старая се да поддържам някаква степен на чистота, но трудно.

# 143
Аз се боря с домакинството. По принцип обичам и се старая да е чисто и сготвено винаги и го съчетавах с работата, ама сега с бебето е друго положението и се хваащам, че ставам все по-компромисна. Ясно ми е, че хаосът тепърва предстои с разхвърляне на играчки, пюрета по дивана и стените... свиквам Grinning
А бебка въобще не се кефи гола да стои... трепери като лист. Чудя се с масажите какво ще правя...

+1 за всичко без готвенето Simple Smile
И Александър много мрази да му сменям памперса. Свива юмручета и ръчички, затреперва и започва да плаче. Много е жален. Едва успявам да го държа по 2-3 минути голичък 1-2 пъти на ден. Но пък е толкова доволен, като надигне изненадващо пишле и ме опикае Grinning

# 144
  • София
Вчера видях на тила и малко по-нагоре няколко червени петна, предполагам е родилно петно, досега не бях забелязала. Четох, че при някой избледнява, при други не, добре че е отзад и да в косата. Утре ще питам педи да потвърди. Някое друго бебче с такива петна, дали да се притеснявам?
Абсолютно същите петна на същото място и аз ги забелязах чак вчера! Не съм се притеснила, но все пак е добре да кажат трябва ли да се прави нещо. Племенника ми имаше на гърба една червена точка и негово връсниче имало същата. Thinking

# 145
И моето бебче има на тила в косичката червени петънца, има и едно миниатюрно до подмишничката, и едно между веждите. От всички изброени само на вратлето няма да се махне, според лекарите, само ще избледнее. Аз самата също имам на тила.

Кърмените бебчета с напредване на дните разредиха ли акането или сте както в първите дни?

# 146
Бебка ака на всяко ядене, утре става на месец. Кога се очаква това разреждане на изхожданията?
Понякога я мия на чешмата, тя кихне или се ядосва и вече пак е за миене. Frowning

# 147
Бебка ака на всяко ядене, утре става на месец. Кога се очаква това разреждане на изхожданията?
Понякога я мия на чешмата, тя кихне или се ядосва и вече пак е за миене. Frowning

Да и аз се интересувам кога започва рязреждането. Моята бебка вчера направи 1 месец, понякога ака 6/8 пъти дневно, понякога по 3, а днес още не е (от нощеска). Едва ли е от липса на кърма предвид наддаването и 1200 грама и 5 см, коремчето е меко, та се чудя защо така Simple Smile

# 148
Моето бебе тотално спря да ака, водихме го в спешен след като 5 дена не беше акал, направиха клизмичка и се изака, но днес пак вече 3 дни нищо. Само на кърма е и пиша обилно, идеи как да се случат нещата? Без клизми, термометри в дупето и пробвахме масажи- нищо

# 149

Относно акането това гледам аз.
А по темата за реда в къщи и готвенето, таткото беше си взел 15 дена бащинство много ми помага относно готвенето ,баткото ми помага с подреждането.От днес обаче таткото е на работа баткото заминава за 2седмици ,та ще я бутаме някакси с малката принцеса ❤️. За сега успях да сготвя и изчиства докато спи ,добре че е свикнала на шум и не и пречи пералня и прахосмукачка.🧘

Общи условия

Активация на акаунт