ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 699
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • WonderLand
Магси, ronisset и ние сме така, днес да е спал през деня има няма 3 часа общо и се буди постоянно. Поне през повечето време като е буден е спокоен. Мен ме мъчи това, че много непробудно заспива на гърда и не мога да го събудя, оставям го в кошарата и след 10 мин е буден и гладен отново. Днес даже се разхождамнпо цици вкъщи, защото ми омръзна да ги вадя и прибирам на всеки 20 мин. Снощи много ме измъчи, през час и половона се буди да яде, изяде половин цица, заспи непробудно и след малко пак така.

Мег, ditmade, благодаря за споделените приложения, търсех точно нещо такова, че с тетрадката не ми е удобно.

# 391
Аз с кърменето нямам проблем за сега. За първи път ми е и беше доста трудно в началото, но сега си суче супер 😊 Честно да си кажа малко я изтормозих в началото, защото ѝ давах за кратко да хапва, тъй като нямам търпение. Сега обаче това като че ли ми помогна, защото като я сложа на гърдата и тя си мисли, че ще я дръпна и бързичко се наяжда 😂
Онзи ден как ми се запуши жлезата, мале беше ужасно, но смених позата на кърмене и се оправихме 😅

# 392
  • WonderLand
Аз преди 2 - 3 дни осъзнах, че съм слагала бебето не достатъчно добре на гърда и затова и ме боляха гърдите. Като попромених някои неща и не го оставям да суче както му дойде вече нямам и капка болка, той обаче много се изнервя на моменти, почва да се дърпа и реве.

# 393
Аз да попитам колко често акат вашите? Четох, че през втория месец вече трябва да има по 2 3 наакани памперса на ден, а моя постоянно е наакан.. Понякога повече, друг път по-малко, но винаги има и ако, когато го сменям. Expressionless И това в комбинация с жегите.. Пак много му се зачерви дупето днес Disappointed Relieved

# 394
Акането ми е болна тема- моят внезапно спря да ака тотално преди време и така и не се оправи. Ходихме на гастроентеролог и каза, че на тази възраст е нормално от акане на всяко ядене до веднъж на 5-6 дни и ние по толкова го чакаме и после се налага микроклизма, май ще минава скоро на лактулоза.
Да ви кажа за коликите при него много добре се отрази Омнибиотик панда, който го изписа докторката заради неакането. Не му се възобнови, но поне коликите почти отпаднаха. Не давам никакви други капки, защото ефектът от този пробиотик е отличен (както и цената му де Simple Smile )

# 395
В магазини ДМ се продават торбички с костилки от грозде, които се загряват в микровълновата и се поставят на коремчето като алтернатива на сешоара.

# 396
Здравейте и от мен.. отдавна не бях писала, но напоследък с бебка сме хаймани като излезем в 10:30 се прибираме в 8. Откакто минах на адаптирано само ( понякога я слагам и на гърди като усетя че имам кърма) е спокойна, щастлива, наядена... пишка ака . Днес бяхме на преглед тя е на 27 дни и педиатърката каза, че щом не и стигат 100мл да и давам по 120мл. Аз и правя по 110мл и е супер доволна, а преди след 100мл пак търсеше и аз правих още 30мл и треперих да не и надуя коремчето. Абе лудница Simple Smile)) обаче проблема при нас е че никога не можем да направим 7 хранения, закотвила се е на 6 и след като видяхме, че качва няма да я мисля. И тя се поти в количката на гръбчето, но в тези жеги мисля че е нормално.
О това е чудесно, че излизате толкова много! И аз се опитвам но нещо не ми се получава точно храненето ме тормози :/ Как съхраняваш АМ навън? Или си го приготвяш на момента? На моето пише, че трайността на приготвеното мляко е 1 час и това супер много ме ограничава :/

Нося си термос с вода , която предварително съм направила темп и контейнер с порцийки мляко , супер удобно е Simple Smile)

# 397
Оперираха го, всичко е наред. Захранване се лека полека и така. Събота ни изписват. Изпуших 2 цигари докато трае операцията, та ми е съвестно..

# 398
Оперираха го, всичко е наред. Захранване се лека полека и така. Събота ни изписват. Изпуших 2 цигари докато трае операцията, та ми е съвестно..

Няма за какво да ти е съвестно, ти си майка и всичко ти е простено Hug радвам се, че всичко е минало добре Simple Smile

# 399
Redington,бързо възстановяване на малкия човек. Няма причина да ти е съвестно, ти решаваш кое успокоява психиката ти.

# 400
  • WonderLand
Момичета, това че малчо връща по малко кърма след хранене значи ли, че се е наял или не е гаранция. Просто се чудя понякога дали му стига, но той след всяко хранене връща по съвсем мъничко и не съм сигурна.

Моята драма с хемороидите продължава, днес хванах огледалото да видя какво се случва там долу и за моя изненада кожата ми е червена, а на места сърби, та явно пак гъбички ще боря, тоя път ингвинални. Това раждане ми разказа играта...

# 401
  • София
Оказа се, че и аз май имам хемороид. Досега нито през бременността, нито друг път съм имала такива оплаквания. От 2-3 дни, обаче, подозирам, че е такова - на 20-я ден от раждането, егати късмета!

# 402
Petia92, оня ден четох за рахит и  потенето е един от симптомите, ама не се стряскай, щото не е задължително. За всеки случай повече разходки и обърни внимание на педиатъра следващия път.
Моята беба е на месец и половина и й давам по 120 мл 7 пъти. Не винаги изяжда всичко, а педиатъра каза да предлагам 130 даже... но според наддаването на детето де и според апетита и нуждите му.
Да четох и аз и се ошашках, само го мисля, но с тази наша педи както не сме записани и ни няма още в системата не можем и на преглед при друг да отидем. Повече ме притеснява това топче на главичката отзад. Още повече, че никой друг не пише, че има нещо подобно и почвам да се панирам жестоко.

Баткото ми имаше едно малко топче отзад на главичката към вратлето ,изчезна с времето,личната каза да не го пипам ,че ще се увеличи ако го питам.С времето си изчезна.

# 403
  • София
Мисля си, че това повръщане се дължи на неоригнато бебе. Sad Тези дни много повръща и не може да спи дълго следобеда, а аз не го чаках да се оригне, защото като заспи си мислех, че няма. Сега ще го държа по повече време, защото много му дразни стомахчето и само връща и не може да спи.

Между другото днес пробвах нова поза за кърмене, в легнало положение. В такъв случай, когато бебето заспи да го вдигам ли да се оригва или не? До сега го кърмех върху възглавница, отнема ми доста време и после понякога се буди като го вдигна. А сега и двата пъти, в които пробвах тази поза детето се нахрани за по-малко време и заспа за 2 ч. Замислям се вече всяко хранене да ни е така, но ще трябва да го местя после на неговото легло.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 18:32 от Магси

# 404
Моят много повръща от първия ден още. Съвсем нормално е. Понякога означава че е преял, друг път с въздуха просто изкарва и малко мляко. Преди много се плаших на моменти, но с врмето свикнах и разбрах, че не е проблем за него.

Общи условия

Активация на акаунт