ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 704
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
  • WonderLand
Redington, стискам палци всичко да мине леко.

Nansss, и аз се чудя с какво да запълвам времето на бебчо когато не спи, а той малко по малко намаля съня през деня.

# 376
Момичетата на АМ, по какво количество давате на хранене? Ние давахме по 90 мл на 3 часа (беба е на 22 дни), но от няколко дни не може да издържи 3 часа и огладнява и се буди на час и половина - два. Вчера пробвах да увелича на 120 и й стигна, но ми се струва твърде много. На кутията пише 120 мл за 5 хранения, а ние още сме на 7.
Дайте съвет по колко давате вие и на какъв интервал и какво правите ако се събудят по-рано. Още е малка и не се интересува от играчки и нямам идея как да й запълня времето, когато не иска да спи.

И ние сме на 26 дни и от вчера увеличихме дозата от 90мл на 105мл и слагам 3 лъжички и половина

# 377
  • София
Redington, успех и от мен и бързо възстановяване!

# 378
Redington успех и бързо възтановяване.

Аз да се оплача, бебчо от седмица е с хрема казаха да промивам с физиологичен и да изсмуквам сополките,но от снощи вече и кашля и много се дави.Та днес на педиатър и на лекарсва,дано се оправи бързо че мн се мъчи милия.

# 379
Petia92, оня ден четох за рахит и  потенето е един от симптомите, ама не се стряскай, щото не е задължително. За всеки случай повече разходки и обърни внимание на педиатъра следващия път.
Моята беба е на месец и половина и й давам по 120 мл 7 пъти. Не винаги изяжда всичко, а педиатъра каза да предлагам 130 даже... но според наддаването на детето де и според апетита и нуждите му.

# 380
Моята е на 23 дни, буди си се сама на 3 часа и през нощта също и изпива ту 60 ту 90, но и я и кърмя първо, но едвали от мен изяжда повече от 10 си мисля. Та като обобщение моята се буди често но не успява да изпие много. На кутията ни пише 3-4кг, 6пъти по 90мл

# 381
Здравейте и от мен.. отдавна не бях писала, но напоследък с бебка сме хаймани като излезем в 10:30 се прибираме в 8. Откакто минах на адаптирано само ( понякога я слагам и на гърди като усетя че имам кърма) е спокойна, щастлива, наядена... пишка ака . Днес бяхме на преглед тя е на 27 дни и педиатърката каза, че щом не и стигат 100мл да и давам по 120мл. Аз и правя по 110мл и е супер доволна, а преди след 100мл пак търсеше и аз правих още 30мл и треперих да не и надуя коремчето. Абе лудница Simple Smile)) обаче проблема при нас е че никога не можем да направим 7 хранения, закотвила се е на 6 и след като видяхме, че качва няма да я мисля. И тя се поти в количката на гръбчето, но в тези жеги мисля че е нормално.

# 382
Здравейте, днес сутринта имаше кръв по хартията. Лохиите ми спряха отдавна. Утре е 40ти ден от раждането. Възможно ли е да ми идва, лохиите ли продължават. Случвало ли ви се е да спрат и пак да тръгнат след поне 20 дни затишие...

# 383
При мен едва зацапваше 20 дена и реших, че имам цикъл на 30тия, но май са си лохии.

# 384
  • София
Дами, вие как броите часовете между храненията? Например, ако детето се храни от 13 до 13:30 ч. от началото на храненето или от края започвате отброяването? Има дни като днешния, в който с часове се опитваме да заспи. Ту заспива за 30 мин., после се буди от колики или повръща, гушкаме се и тъкмо заспи и го оставя и пак наново.... ММ мисли, че бебчо много плаче, но аз не мисля, че е от най-ревливите бебета. Но пък има и дни, в които само спи. Нощите са спокойни, буди се само да се храни. Вече не знам аз ли бъркам нещо или?!

# 385
Здравейте и от мен.. отдавна не бях писала, но напоследък с бебка сме хаймани като излезем в 10:30 се прибираме в 8. Откакто минах на адаптирано само ( понякога я слагам и на гърди като усетя че имам кърма) е спокойна, щастлива, наядена... пишка ака . Днес бяхме на преглед тя е на 27 дни и педиатърката каза, че щом не и стигат 100мл да и давам по 120мл. Аз и правя по 110мл и е супер доволна, а преди след 100мл пак търсеше и аз правих още 30мл и треперих да не и надуя коремчето. Абе лудница Simple Smile)) обаче проблема при нас е че никога не можем да направим 7 хранения, закотвила се е на 6 и след като видяхме, че качва няма да я мисля. И тя се поти в количката на гръбчето, но в тези жеги мисля че е нормално.
О това е чудесно, че излизате толкова много! И аз се опитвам но нещо не ми се получава точно храненето ме тормози :/ Как съхраняваш АМ навън? Или си го приготвяш на момента? На моето пише, че трайността на приготвеното мляко е 1 час и това супер много ме ограничава :/

# 386
Магси И ние сме така. Даже понякога задреме на гърда и я пусне и след 10-20 минути пак иска да се храни и се храним по 1 час понякога. Аз си записвам в колко часа е започнала да се храни и то най-вече за да преброя горе-долу колко хранения има за деня. Всеки ден обаче ни е различен, труудно заспиваме за дълъг сън, но когато заспи може и 5 часа да откара. Но пък през деня обича да не спи и задремва за по малко и хайде пак, или ще се разхълца или сама ще се разбуди. Пълен купон е 😂

Ние пробвахме 3 вида капки за колики, масажи и оригване, но коликите много я тормозят. Имам чувството, че денонощно се напъва. Само сешоара понякога помага да заспи, но като се спре пак се почва. Вие какви методи използвате за облекчаване и кога свършват тези проклети колики? 😟

# 387
Да се запиша и аз в темата. Аз използвам едно приложение Baby+, много е удобно, може да си записваш кога и колко яде, кога спи, кога сменяш памперси и всякакви други нещица.
За коликите при нас помага когато го сложа върху мен да спи. Като го махна пак започва да пищи.. Също много ни тормозят коликите. Дори като го кърмя и след 5 мин започва да се превива и да плаче.. Confused много тъжна картинка Disappointed Relieved

# 388
  • София
Има и българско такова приложение. Бебешор се казва.

# 389
Petia92, оня ден четох за рахит и  потенето е един от симптомите, ама не се стряскай, щото не е задължително. За всеки случай повече разходки и обърни внимание на педиатъра следващия път.
Моята беба е на месец и половина и й давам по 120 мл 7 пъти. Не винаги изяжда всичко, а педиатъра каза да предлагам 130 даже... но според наддаването на детето де и според апетита и нуждите му.
Да четох и аз и се ошашках, само го мисля, но с тази наша педи както не сме записани и ни няма още в системата не можем и на преглед при друг да отидем. Повече ме притеснява това топче на главичката отзад. Още повече, че никой друг не пише, че има нещо подобно и почвам да се панирам жестоко.

Общи условия

Активация на акаунт